Speltips

Speltips Långtidsspel - Vinnare av Metropolitan Division

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-10-09 01:00 Spela här

Speltips Långtidsspel - Vinnare av Metropolitan Division
Land: USA Liga: NHL
Odds: 3.10 Speltips: Pittsburgh Penguins
2014-10-09 01:00 Långtidsspel - Vinnare av Metropolitan Division Pittsburgh Penguins 3.10 hockeystick

Långtidsspel - Vinnare av Metropolitan Division

Ja, NHL säsongen närmar sig med stormsteg och lagen har spelat klart sina Pre-Season matcher. Endast 3 dagar till vi drar igång med säsongen och jag ser verkligen fram emot en ny säsongen och förhoppningsvis en del vinster också.

Jag tänkte att vi kunde testa ett långtidsspel som jag alltid tycker är kul att ha på sidan inför en säsong och jag tänkte att vi skulle titta på vinnaren av Metropolitan Division, dvs vinnaren av Pittsburgh Penguins, NY Rangers, NY Islanders, NJ Devils, Washington Capitals, Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes och Columbus Blue Jackets i grundserien.

Carolina Hurricanes

Canes har haft svårt att nå slutspel de senaste säsongerna och jag ser de inte komma i närheten av det i år igen. Man har en ny coach vilket kanske kan ge något lyft, men man har inte signat speciellt mycket som kommer göra någon större förändring sett till truppläget. ”Stjärnorna” behöver spela på en fantastisk nivå om man ska ha någon chans tillsammans med att sina yngre spelare som Murphy och Lindholm måste prestera över sin förmåga. Nu får man dessutom börja säsongen utan Jordan Staal som har en skada. Jag tror inte det blir någon större skillnad för Canes i år och räknar med att de ligger i botten i Metropolitan.

Philadelphia Flyers

Flyers tog sig till slutspel förra året och förlorade i en jämn batalj mot Rangers efter 7 matcher. Tror man får de tufft i år då man bytt bort Hartnell som varit en väldigt viktig spelare för Flyers då hans kemi med Giroux varit fenomenal. Umburger som man fick i utbyte är en duktig spelare men jag vet inte om han och Giroux kommer klicka lika bra som Hartnell gjorde. Tror tyvärr att Flyers missar slutspel i år och ser de inte heller som någon kandidat att vinna Metropolitan.

NY Islanders

Islanders har de senaste åren haft problem med blålinjen där man saknat kvalitetsbackar men nyligen har man gjort två meriterande värvningar i Johnny Boychuk från Boston och Nick Leddy från Chicago. Nu har man helt plötsligt 4 duktiga och kvalificerade backar vilket gör att man tillsammans med stjärnorna Tavares och Okposo kanske kan hota om en högre placering, men i mina ögon är man inget slutspelslag och de andra lagen i divisionen är fortfarande snäppet bättre och jag kan inte se de vinna Metropolitan i år.

Washington Capitals

Capitals missade slutspel förra året pga av att man var för dåliga defensivt. Man kanske var ligans bästa lag i powerplay men för dåliga i spel 5 mot 5. I år har man verkligen stärkt upp defensivt med två duktiga försvarare från Pittsburgh i Orpik och Niskanen men jag tror fortfarande inte man kommer kunna slåss om vinsten i Metropolitan. Man kommer vara med i kampen om de sista slutspelsplatserna, men jag tror tyvärr Caps missar i år igen.

NJ Devils

Devils missade även de slutspel förra året och deras största problem var att man inte hade någon utpräglad målskytt, samt att man lyckades förlora all 11 straffläggningar man hade. Nu har man fått in en klassvärvning i Mike Cammalleri samt att man inte kommer kunna vara lika dålig i OT/SO som förra året. Corey Schnieder kommer behöver prestera som förstakeeper då man inte har någon Brodeur lägre, men jag tror man kommer ta sig till slutspel i år, men de kommer bli jämnt med ett par andra lag, typ Leafs och Caps.

NY Rangers

Förra årets SC-Finalist som verkligen spelade över sin förmåga under slutspelet. Väldigt viktig för Rangers var såklart Henrik Lundqvist som var en gigant i slutspelet. Rangers kommer ta sig till slutspel i år igen och kan självklart utmana om divisiontiteln, men Rangers brukar inte vara ett lag som presterar som bäst i grundserien. Jag tror de slutar top 3 men rankar de som tredje bästa lag i denna div.

Columbus Blue Jackets

Jacket gjorde en fenomenal säsong förra året och jag har tidigare sagt att jag tyckte de förtjänade att kanske till och med slagit ut Pittsburgh i slutspelet. Orutinen var det som skilde då, men inför årets säsong borde man lärt sig lite mer samt att sina yngre spelare utvecklats. Jag tycker att man ser mycket positivt i organisationen och man har varit väldigt bra på försäsongen tillsammans men en av ligans bästa målvakter Bobrovsky. Tror man kommer vara ett hot i toppen, men jag tror inte riktigt man rår på det lag vi rankar 1:a, i alla fall över 82 matcher.

Pittsburgh Penguins

Ja, det är Pittsburgh Penguins jag rankar 1:a i år igen i Metropoolinan. Laget är det lag som alltid är stabilt i en grundserie men inte får till det i ett slutspel. Man har alltid haft en otroligt bra förstafemma med Crosby och Kunitz som alltid levererar. Jag tycker personligen att Fleury varit det stora problemet då han haft för stora nervproblem i ett slutspel när mycket ligger på spel, men under en grundserie ser han väldigt stabil ut. Greiss är utpekad andrakeeper i år vilket bör vara en bra backup. Tycker han gjorde en bra säsong i Phoenix förra året. Dessutom har man tagit in ett par spelare som jag gillar likt Erhoff från Sabres samt Hörnqvist från Nashville. Erhoff är en väldigt rutinerad back som bör kunna fylla luckan efter Niskanen och Orpik samtidigt som Hörnqvist bör kunna näta en del då han kommer få spela tillsammans med Malkin. Även Nick Spaling är en spännande värvning som kommer från Nashville där han gjorde 13 mål förra året trots att han är en defensiv forward. Han kan bli väldigt viktigt för Pens. Lyckas Hörnqvist fylla de mål James Neal gjorde förra året kommer Pittsburgh ta hem Metropoolitan likt man gjorde förra säsongen då man var överlägsna med 109 poäng.

Jag kommer efter den här analysen att spela:

Pittsburgh Penguins som vinnare av Metropolitan Division @ 3.10 med 3/6 units hos bet365

Twitter: @bethockeystick

Följ gärna spreadsheet under säsongen här: http://www.spreadsheet.se/thehockeystick1415

P.S Spelet kommer finnas tillgängligt under säsongen men oddset varieras. Sätter spelstopp till öppningsdatumet den 9/10 men går som sagt att spela efter. D.S

Lycka till!

EDITERAD 2014-10-06 18.08:23

hockeystick - 06 Oktober, 2014, 18:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!