Speltips

Speltips Sverige - Ryssland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-09 20:45 Spela här

Speltips Sverige - Ryssland
Land: Sverige Liga: EM-kval
Odds: 2.10 Speltips: Ryssland dnb
2014-10-09 20:45 Sverige - Ryssland Ryssland dnb 2.10 Polsater

Tyvärr Sverige. Ryssland dnb spelas till 2.10 på bet365 .

Trots att jag självklart hejar på Sverige i den här matchen kommer jag spela på Ryssland då jag inte har några problem att spela "mot" mitt lag om jag tycker att det finns värde.

Lite kaosartat i Sverige. Zlatans vara eller icke vara i matchen är fortfarande oklart. Han tränade åtminstone inte idag (onsdag). Utan att veta säkert känns det ju onekligen som mer troligt att han tyvärr inte spelar. Och hans betydelse för Sverige, ja, jag antar att alla känner till den. Utan honom ska det mycket till att vi ens gör ett mål. Så är det bara. När han inte bedömdes tillräckligt frisk att spela för PSG förra veckan mot Barcelona och Monaco i två extremt viktiga matcher så känns det långt borta att han ska vara med mot Ryssland i landslaget fyra dagar senare. Men vi får se.
"– Så länge jag inte förvärrar skadan och spelar med smärta är det okej. Men finns det en risk att det förvärras så spelar jag inte", sa Zlatan i tisdags.

Om han spelar, vilket skick är han i?

Hamrén på onsdagens PK:
"Om jag ska vara ärlig så ser det inte så positivt ut för Zlatan imorgon. Kanske större chans mot Lichtenstein. Men vi har en liten förhoppning om att han kan delta i laget i morgon."

Sverige har visserligen höjt sig när Zlatan varit borta tidigare, exempelvis hemma mot Holland i EM-kvalet (då de inte hade något att spela för). Men då hade vi Mellberg, en bättre Källström och Elmander m.fl. Kort sagt, de övriga spelarna var bättre. Hur kan en elva se ut nu?

Isak
Bengtsson, Antonsson, Granqvist, Olsson
Larsson, Durmaz, Källström
Bahoui, Toivonen, Erkan Zengin

Durmaz är inte helt ordinarie i Olympiakos. Källström blir inte yngre, Bahoui är jättespännande och kan bli grymt bra men han spelar trots allt i allsvenskan alltjämt, Toivonen är sällan bra i landslaget...

Dessutom, en av våra bästa spelare mot Österrike (och kanske mest formstarka just nu) Albin Ekdal missar (enligt Expressen) också matchen.

Flera andra har haft problem också. Antonsson har varit magsjuk t ex. Svenska landslaget samlades alltså i måndags och har inte kunnat träna med full trupp och rätt lag de senaste dagarna. Nya spelare ska in och vi kommer inte ställa ett samspelt lag på benen.

Ryssarna hade ledigt i sin liga i helgen och har därmed i lugn och ro kunnat förbereda sig för den här matchen. Kört från och med helgen. Har Capello som förbundskapten, en mästare i kvalsammanhang. Defensiv organisation är det som gäller. Lär väl komma till Solna med en rätt defensiv uppställning, kanske med målet att ta en poäng. Men med tanke på hur Sveriges försvarsspel sett ut under Hamrén så har jag svårt att se Sverige hålla nollan mot något lag. Sedan 2011 har vi hållit nollan mot ett lag hemma i tre tävlingsmatcher (Irland hemma, Kazakstan borta, Färöarna hemma). När höll vi nollan mot ett bra lag senast?

Sverige har hemmaplan och ska alltså försöka sig på att föra spelet. Lär passa ryssarna perfekt och det här svenska laget väldigt illa. Lägg till att vi har en rätt kräsen hemmapublik på Friends. Det är inte så att arenan hjälper laget att överträffa sig själva direkt. Snarare tvärtom.

Vi gjorde en okej bortamatch mot Österrike. Men kom ihåg två saker: vi hade en del flyt och det var knappast en av Europas stormakter vi mötte. Den positiva anda som rådde efter den matchen är mer ett tecken på hur illa ställt det är med vårt landslag just nu.

Capello mot Hamrén ger fördel Ryssland enligt mig. Att Hamrén ska "sätta" en elva med så här kort förberedelse och mest troligt utan Zlatan...gör han det? Jag är tveksam, men blir gärna överbevisad.

Ryssarnas trupp:

Målvakter: Igor Akinfejev, CSKA Moskva, Jurij Lodygin, Zenit St Petersburg, Artiom Rebrov, Spartak Moskva.

Försvarare: Vasilij Berezutskij, CSKA Moskva, Sergej Ignasjevitj, do, Georgij Sjtjennikov, do, Vladimir Granat, Dynamo Moskva, Dmitrij Kombarov, Spartak Moskva, Sergej Parsjivljuk, do, Andrej Semjonov, Terek Grozny, Igor Smolnikov, Zenit St Petersburg.

Mittfältare: Jurij Gazinskij, Krasnodar, Denis Glusjakov, Spartak Moskva, Maxim Grigorjev, Rostov, Alan Dzagojev, CSKA Moskva, Viktor Fajzulin, Zenit St Petersburg, Oleg Sjatov, do, Magomed Ozdojev, Rubin Kazan.

Anfallare: Alexej Ionov, Dynamo Moskva, Dmitrij Poloz, Rostov, Alexander Samedov, Lokomotiv Moskva, Artiom Dzjuba, Spartak Moskva, Alexander Kerzjakov, Zenit St Petersburg, Alexander Kokorin, Dynamo Moskva, Denis Tjerysjev, Villarreal

Kryssrisken finns såklart alltid, men har mycket svårt att se Sverige vinna. Vi har ett försvar jag i alla fall inte är övertygad om och nu har vi mest troligt den spelare som kan se till att vi gör fler än vi släpper in borta. Då blir det svårt att vinna. Mot bakgrund av de här förutsättningarna så lutar det åt Ryssland nu. Tyvärr.

@nokkan21


EDITERAD 2014-10-08 13.35:32

EDITERAD 2014-10-08 13.45:25

Polsater - 08 Oktober, 2014, 13:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2014-10-09 14:11:46

Granqvist - Antonsson Mittbackar.

Antonsson som fixar straff för motståndarna på 4:e övertidsminuten med hjärnsläppsfällning när han spelar för KFC. Långsamma otekniska rundningsmärken. När ska Sverige få riktiga mittbackar ?
Sebastian Larsson - gnällig som en riktig Engelsman så snart en sådan lämnat ön. Skapar negativ stämning (Dock normalt i England, där alla uppfostrar alla - framförallt domaren ska uppfostras!)
Zengin hade svårt att hitta timingen att släppa bollen i rätt ögonblick, och Sverige förlorar överraskningsmomenten i omställningarna.

Näe ! Mycket att säga, Vi låter ärade ledamot "polsater" få både första och sista ordet

Akberg - 2014-10-08 14:42:47

Håller helt med, fina priser sett till värdet på Ryssland.

Hoppas dock också att grabben med scarfen har en plan B för att lösa poäng.