Speltips

Speltips Moldavien-Österrike

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-09 20:45 Spela här

Speltips Moldavien-Österrike
Land: Internationellt Liga: EM-Kval
Odds: 1.75 Speltips: 2
2014-10-09 20:45 Moldavien-Österrike 2 1.75 RalleArvid

Moldvien och Österrike innebär två lag som vi svenskar har ganska god koll på vid det här laget. Framförallt det sistnämnda känner många av er till utan och innan och har ganska god koll på ungefär vad för kvalitet och nivå laget håller.

Moldavien är fortfarande att betrakta som något av ett blåbärsgäng. Man kommer absolut inte ha något att göra med slutstriden i toppen av tabellen och det kommer dröja innan laget når ett mästerskap oavsett hur många förändringar till de sämre lagens fördel, Platini än gör.

Det ska dock sägas att avståndet mellan blåbärslag och mittengäng i landslagssammanhang krymper och utklassningssegrarna blir färre och färre för varje kval som går.

Det skiljer emellertid fortfarande en del mellan lag som Sverige och Österrike i mittenskiktet av rankingen och Moldavien i botten. I väsnkapsmatcher kan man absolut störa bättre lag men oftast när det är skarpt läge lyckas favoriten på förhand komma ifrån uppgiften med en uddamålsseger på bortaplan lex Kazakstan förra kvalet.

Österrike klarade som bekant 1-1 mot Sverige i sin första match på hemmaplan medan Moldavien fick stryk med 2-0 mot Montenegro.

Tittar vi även på träningsmatcher i formkurvan ser vi att Moldavien inte har vunmnit på fem matcher sedan man slog San Marino. Detta trots ljummet motstånd och största meriterna får väl ändå ses vara att det bara blev uddamålsförluster mot Norge och Sverige hemma men det som sagt i vänskapsmatcher där motståndet inte är så motiverat och slagkraftigt som fallet är nu i tävlingssammanhang. Dessutom har Moldavien otroliga svårigheter att göra mål överhuvudtaget oavsett motstånd.

Österrike har inte förlorat på sina 6 senaste matcher i samtliga sammanhang. Detta trots att man ställts mot lag som USA, Uruguay, Tjeckien, Lasse Lagerbäcks svårslagna Island, samt Sverige i kvalsammanhang.

Moldavien har bytt förbundskapten sedan första kvalmatchen och en ordentlig förändring i truppen har gjorts sedan dess. Det innebär en osamspelt elva och en manager som inte har hunnit skaffa sig god kontroll över spelsystem eller övrig taktik. Spelare som Alaba, Arnautovic, Junuzovic och Harnik kommer under 90 minuter lyckas skapa tillräckligt mycket för att knyta till sig 3 poäng här.

Österrike kommer slåss om en andra/tredjeplats i gruppen och då har man inte råd med några snedsteg i detta skede av kvalet, framförallt inte när man inte tog full fördel av den hemmaplansfördel man hade i mötet av Sverige. Här kommer klasskillnad visas och även om det inte blir några storsiffror så känns Österrike-segern tämligen given.

Jag är tämligen förbluffad över det höga odds jag erbjuds för bortaseger och 2:an i Moldavien är torsdagens klart bästa spel.

1.76 hos bet365 .com kommer förmodligen sänkas stadigt under matchdag så passa på att lägga er spel så fort som möjligt är mitt tips! Nu kör vi!

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 08 Oktober, 2014, 19:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
jardel9 - 2014-10-09 08:52:24

Ryggar denna! Här har du även en artikel om matchen :) :
http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2511825-moldavien-hoppas-overraska-i-kvalet