Speltips

Speltips Houston Texans - Indianapolis Colts

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-10 02:00 Spela här

Speltips Houston Texans - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.83 Speltips: Colts -2,5
2014-10-10 02:00 Houston Texans - Indianapolis Colts Colts -2,5 1.83 ChristianB

Fyra raka NFL-rekar här på Rekatochklart har jag fått in och jag hoppas kunna fortsätta den starka trenden i natt, när Houston Texans tar emot Indianapolis Colts.

Båda lagen har börjat säsongen med tre vinster och två förluster. Texans började säsongen med två vinster, innan man förlorade mot Giants, vann mot Buffalo och i den senaste matchen förlorade på övertid i en tuff fight mot Dallas Cowboys. Colts inledde säsongen med två förluster, men har sedan vart riktigt starka och tagit tre raka segrar. I den senaste matchen kontrollerade man läget mycket bra i en 20-13 seger mot Baltimore.

Colts har med QB Andrew Luck visat upp ett mycket vasst anfallsspel och leder ligan i antal passing yards, gjorda poäng och ligger tvåa strax bakom New Orleans Saints i totala antal yards per match. Luck bör kunna passa bollen med framgång även i denna match då Texans befinner sig på plats 20 över ligans bästa försvar mot passningsspel, med ett snitt på 253 yards per match. Han kommer dock inte att ha all tid i världen, då Teans har ligans kanske bästa passrusher, JJ Watt, som bara väntar på att ta ner quarterbacken. Colts saknar dessutom sina två ordinarie guards, vilket ytterligare ökar trycket på den offensiva linjen. Luck är dock bra med fötterna och duktig på att undvika att bli sackad och har endast blivit nedtagen tre gånger de senaste fyra matcherna. Colts har dessutom börjat få igång ett OK springspel med Ahmad Bradshaw, vilket kommer att behövas även i denna match.

För Texans kommer det handla om att få igång sitt springspel med sylvassa Arian Foster på topp. Man är det elfte bästa laget i ligan på marken, medan man bara rankas som 24:a i passningsspelet. Att få igång Foster är inte bara viktigt för att få igång sitt eget spel, men också för att hålla Colts och Luck utanför planen en längre tid. Colts var väldigt bra mot springspelet i den senaste matchen mot Ravens, men har inte övertygat mig innan dess. Det ska bli intressant att se vad de har för medicin mot Foster i denna match. Texans QB Ryan Fitzpatrick är verkligen inget extra och har kastat sex interceptions, medan han bara gjort två touchdowns, under de senaste tre matcherna. Texans har inte råd att ge över bollen via interceptions till Colts i denna match, då kan det bli en blowout. Deras bästa receiver, Andre Johnson, kommer dessutom att skuggas av Colts cornerback Vontae Davis, som har vart en av ligans bästa hittills i år, det kan blir svårt att hitta honom ikväll.

Torsdagsmatcher sänds alltid på nationell TV och är speciella, storlagen tenderar att visa sig extra starka i dessa och framför allt stjärn-QB´s brukar visa framfötterna. Colts är inget undantag och har vunnit alla sju tidigare torsdagsmatcher, varav sex på bortaplan. Jag ser absolut Andrew Luck som en avgörande faktor i denna match. Han kan förstöra vilket försvar som helst och jag tror att han kommer att vara framgångsrik även ikväll. Skulle matchen behövas avgöras i de sista minuterna finns det ingen bättre att ha på sin sida. Sedan 1960 har ingen QB haft lika många matchvinnande drives under två säsonger som Andrew Luck, och det säger lite!

De båda lagen spelar i samma division och en vinst i denna match är därför otroligt viktig. Vinnarna kommer att ta greppet om ledningen i gruppen, medan förlorarna lägger sig på tre vinster och tre förluster. Colt är ett förhandstippat slutspelslag, medan Texans slutade förra säsongen med fjorton raka förluster. Man har redan slagit de två andra lagen i samma grupp, Jaguars och Titans, och att börja året med tre raka divisionssegrar vore stort. Man har ett bra head-to-head record mot Texans där man vunnit 20 matcher och bara förlorat fyra. Alla dessa fyra förluster har dock kommit på bortaplan och man åker inte till Houston och plockar hem en promenadseger. Colts är dock det bättre laget och enligt mig fortfarande underskattade trots de senaste tre segrarna.

Jag fortsätter att lira Colts och spelar de med -2,5 i handikapp till 1.83 gånger pengarna. Lycka till!

ChristianB - 09 Oktober, 2014, 13:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
aberg - 2014-10-09 21:25:34

På andra sidan, tror på Texans vinst rakt av. Lycka till!