Speltips

Speltips Nashville Predators - Ottawa Senators

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-10-10 02:00 Spela här

Speltips Nashville Predators - Ottawa Senators
Land: USA Liga: NHL
Odds: 1.763 Speltips: Preds ML
2014-10-10 02:00 Nashville Predators - Ottawa Senators Preds ML 1.763 hockeystick

Ja vi fick en kanonstart på NHL säsongen då Vancouver vann med 4-2 borta emot Calgary. Såg tyvärr inte matchen men enligt rapporter var det en svängig match med många turnovers. Istället kollade jag på matchen mellan Toronto - Montreal, och wow vilken inramning. Alltid lite smånervöst från lagen i öppningsmatchen och det syntes, men Montreal vann tillslut rättvist då jag tyckte de styrde både andra och tredje perioden. Sedan avgjorde man på ett litet turligt sätt.

Finns ingen anledning att sakna ner så vi kör vidare med nattens omgång som bjuder på en drös med fina matcher. Jag tycker det finns en del fina spel i natt så passa på att hänga med på twitter senare ikväll också.

Nashville Predators - Ottawa Senators

Goalies: Rinne vs Anderson (confirmed)

Till nattens match då och det är öppningsmatch för båda lagen. Inför säsongen har jag varit väldigt kritisk mot Ottawa och hur deras organisation håller på att falla sönder. Man tappade Daniel Alfredsson som spelat hela sin NHL karriär i Ottawa förra säsongen och denna säsong tappade man sin kapten och kanske bästa spelare i Jason Spezza. Jag har svårt att se de fylla hans hål och de poäng han gjorde för klubben denna säsong tillsammans med ett slarvigt försvarsspel. Ja Erik Karlsson är en väldigt duktig back, kanske ligans bästa OFFENSIVA back, men tyvärr är han osäkerhet försvarsmässigt. Nu ska även pojken bära kaptensbinden vilket är jättekul, men det vilar ett enormt ansvar hos den unga och talangfulla svensken.

Nashville har gjort en bra försäsong och man har dessutom gjort ett par fina värvningar. Offensivt har man tagit in snipern James Neal från Pittsburgh vilket är en klassvärvning, Mike Ribeiro från Arizona Coyotes och Olli Jokinen från Winnipeg. Även Derek Roy som senast kommer i från St Louis är en defensiv forward kan bli väldigt viktig för Nashville. Detta tillsammans med lovande unga spelare som Filip Forsberg och Seth Jones har man en ganska bra helhel och jag tror man inte blir några slagpåsar i år och kanske till och med kan vara med och slåss om en slutspelsplats. Nu tror jag inte man kommer nå dit då lagen i Western är för bra, men hade laget spelat i Eastern hade de nog tagit sig till slutspel.

Jämför man dessa två lag sett till försäsong och truppläge ser jag Nashville som snäppet bättre. Jag gillar vart de är på väg och man förtjänar att vara favoriter i nattens match.

Historia

Historiskt sett har lagen inte möts speciellt många gånger då man inte spelar i samma Conference, men förra året vann båda lagen var sitt möte och det på bortais. Då tyckte jag ändå Sens var bättre än i år och Nashville sämre, så ni förstår nog vart jag går emot.

Skador

Nashville: Mike Fisher, Viktor Stålberg, Matt Cullen
Ottawa: Marc Methot

Jag tror Nashville kommer öppna säsongen med en vinst och spelar därför:

Nashville Predators ML @ 1.763 med 2/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

EDITERAD 2014-10-09 16.00:52

hockeystick - 09 Oktober, 2014, 16:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!