Speltips

Speltips Turkiet-Tjeckien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-10 20:45 Spela här

Speltips Turkiet-Tjeckien
Land: Turkiet Liga: EM-kval
Odds: 1,95 Speltips: 2 (+0.25 asian)
2014-10-10 20:45 Turkiet-Tjeckien 2 (+0.25 asian) 1,95 LelleSandahl

Turkiet away är alltid en tuff match på förhand. Men Turkiet är inte vad Turkiet än gång var vilket 0-3 borta mot Island var ett kvitto på. När det dessutom saknas flera nyckelspelare i kväll ger jag Tjeckien, som skrällslog Holland i premiären med 2-1, goda chanser att plocka alla tre poäng.

Senaste möte
2013-02-13 Träningsmatch: Turkiet-Tjeckien 0-2 (4' Krejci, 28' Lafata)

Turkiet inledde EM-kvalet alldeles uselt och 0-3 borta mot Island var snarare i underkant. Onur Recep i målet (som stod i frånvaro av Volkan Demirel) såg nästan ut att vara "fixad" med tanke på hur otroligt dåliga ingripanden han gjorde på de två första målen. Först hängde han tvätt på en hörna, sedan misslyckades han med sin tv-räddning varpå bollen rullade in bakom honom. Turkarna spelade omständigt, blev sönderkontrade, och inte blev det bättre av att Leverkusen-backen Ömer Toprak blev utvisad i minut 59 - efter att ha tagit två gula på fyra minuter. Fatih Terims landslag måste gå för tre poäng men tvingas göra det utan Volkan i målet, Toprak i backlinjen, spelfördelaren Hakan Calhanoglu och anfallsstjärnan Burak Yilmaz (goal.com). Arda Turan ska ha skadekänningar och testas matchdagen.

Desto bättre är läget och stämningen i Tjeckiens landslag. 2-1-segern mot VM-bronsmedaljören Holland var en taktisk triumf signerat coach Pavel Vrba. Tjeckien spelade bortaspel hemma och Holland hade märkbart svårt att spela sig igenom, när de egentligen hade velat kontra i vanlig ordning. När Tjeckien väl ställde om gjorde man det genom speed på kanterna och kändes hela tiden giftiga. Borek Dockal gav laget ledningen med ett vackert skott utanför straffområdet. Stefan de Vrij kvitterade efter en fast situation innan ett horribelt misstag (hemåtnick i stolpen) bäddade för Vaclav Pilars avgörande mål på tilläggstid. Glädjen var total i Tjeckien som haft ett par sämre år efter ett generationsskifte.

Förbundskapten Vrba verkar dessutom vara en skön lirare och har lovat att bjuda alla fans på öl i matchen mot Island om laget gör bra ifrån sig och minst plockar fyra poäng i matcherna mot Turkiet och Kazakhstan. Misslyckas dem ska Vrba gratisjobba ett helt skift på ett bryggeri. Skadeläget är bra och Tjeckien kan återigen fokusera på att ligga rätt, stjäla bollen och kontra i full fart. Tomas Rosicky har givetvis en nyckelroll tillsammans med Peter Cech i målet. Båda duktiga senast.

SPELTIPS
Först och främst spanade jag en del på lagens tidigare matcher. Tjeckien lyckades neutralisera och besegra VM-bronslaget Holland, samtidigt blev Turkiet helt översprunget av Lasse Lagerbäcks hårt jobbande isländare. Turkiet har all press på sig och måste vinna. Det tror jag passar Tjeckien alldeles utmärkt som bara får ligga och vänta på omställningslägen. Väger vi dessutom in Turkiets tunga avbräck, att Tjeckien vann träningsmatchen förra säsongen och att turkarna visat sig mänskliga på hemmaplan (7 poäng av 15 möjliga i VM-kvalet) - då tycker jag att spel på Tjeckien är motiverat.

Turkiet kommer gå all in för tre poäng. Tjeckien är i grund och botten nöjda med en pinne men kommer givetvis att försöka plocka full pott. Därför är spelet 0.0, +0.5 (samma som +0.25) på bet365 att rekommendera. Vi får 1.95 för spelet som innebär halv vinst om matchen skulle sluta oavgjord. Vill man trissa upp oddsen ytterligare finns asian 0 (pengarna tillbaka vid oavgjort) till goa 2.35.

Vad tror ni om matchen i Istanbul?

@lellesandahl på twitterEDITERAD 2014-10-10 01.53:50

LelleSandahl - 10 Oktober, 2014, 01:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
TheMechanic - 2014-10-10 17:52:03

Startelvorna:

Tolga Zengin
Gökhan Gönül-Semih Kaya-Ersan Gülüm-Caner Erkin
Mehmet Topal-Selçuk İnan-Oğuzhan Özyakup
Arda Turan-Olcay Şahan-Umut Bulut

VS

Cech
Kaderabek-Prochazka-Kadlec-Limbersky
Vacha-Darida-Dockal-Rosicky-Pilar
Lafata

Yunuz - 2014-10-10 17:04:40

Lazzyloop ganska mycket. Arda spelar och Turkiets mest formstarka spelare olcay shan startat på topp. Det kunde inte blivit bättre med skadan på Burak yilmaz då hans tid e passé. Höjj dig du som la detta tips. Brukar alltid gå emot turkiska lag o landslag men den här fången blir det vinst!!!!!!!!

LazyLoop - 2014-10-10 14:12:00

Yunus

Vet du om dom har autocapslock i turkiet tillgänglig?

Yunuz - 2014-10-10 12:26:19

ENDA RIKTIGA FÖRLUSTEN ÄR OM ARDA INTE KAN SPELA. MEN ATT HAB INTE SKA GÖRA HITTAR JAG INGEN INFO OM.. TURKIET ÄLSKAR ATT VA I DENNA SITVATION. FATIH TERIM ÄLSKAR DETTA SOM TRÄNARE. TURKIET VINNER DET HÄR MED 2-0 eller 3-1