Speltips

Speltips Malta - Norge

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-10 20:45 Spela här

Speltips Malta - Norge
Land: Malta Liga: EM-kval
Odds: 2.25 Speltips: Malta mål före 79:00
2014-10-10 20:45 Malta - Norge Malta mål före 79:00 2.25 Polsater

Mitt spel: Malta att göra mål före minut 79:00 mot Norge. 2.25 på bet365 .

Norge. Är. Inte. Bra. Just. Nu. Såg dem mot England och det var som att se lag från olika divisioner spela mot varandra. Engelsmännen brydde sig inte nämnvärt om den vänskapsmatchen men skapade ändå tillräckligt mycket för att vinna lätt och behövde inte riskera något offensivt. Italien hade inte heller några problem att städa undan norrmännen på deras egen hemmaplan. Nu är Malta såklart inte England/Italien, men min poäng är att Norge verkligen såg ut som...ja, kanske inte ett blåbärslag, men inte långt ifrån.

Stjärnorna i det här norska laget är väl Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Alex Tettey (Norwich), Skjelbred (Hertha Berlin), och Tarik Elyounoussi (Hoffenheim). Inget som skrämmer direkt. I övrigt är det en hel del inhemskt. Det skrämmer inte direkt. Släppte in mål i alla bortamatcher både i VM-kvalet och EM-kvalet.

Malta...ja, de är ju såklart sämre än Norge. Men de grejade att göra ett mål före 79:00 mot Danmark, Bulgarien och Tjeckien i VM-kvalet senast. Tre av fem matcher. Grejade det också ett par gånger i EM-kvalet. Brukar hänga med hyfsat på hemmaplan. Finns ju inte så mycket kvalitet att prata om i truppen, men vi har att göra med ett samspelt lag där många varit med länge. Man kan såklart raljera över att alla inte är professionella och så vidare, men faktum är att alla s.k "blåbärslag" tar kliv hela tiden. Särskilt på hemmaplan är det inte alltid så jäkla lätt att vinna mot dem. Minns när Sverige 2009 tog 81 minuter på sig att göra 1-0 (självmål).

Vi såg Färöarna ta ledningen mot Sverige i VM-kvalet. I det här kvalet har vi sett:
Andorra ta ledningen hemma mot Wales.
Luxemburg ta ledningen hemma mot Vitryssland (och göra mål borta mot Makedonien).
Färöarna ta ledningen hemma mot Finland.
Moldavien kvittera mot ÖSterrike.
Slovakien göra två mål mot Spanien.

Visst, man kan inte bara kasta in resultat i andra matcher och säga att det är rakt överförbart. Men det går att skönja en viss trend. När mindre landslag möter större på hemmaplan kan de hålla emot rätt bra. Landslagsspel är speciellt, har du ett samspelt lag där alla är helt trygga i sina roller så suddar det ut en del av de kvalitetsskillnader som finns på pappret. Ännu mer om du har hemmaplansfördel.

Norge är ändå favoriter och ska ha med sig poäng härifrån. Därför är det norrmännen som ska anfalla och föra matchen, ta initiativet. Innebär att Malta kan spela sitt vanliga spel med igelkottsförsvar, kontringar och omställningar. Med tanke på den impotens Norge visat upp offensivt den senaste tiden så kan det bli rätt knepigt för dem här. Det jag menar är att om Malta möter ett riktigt bra lag kommer de ha få anfall under en match. Mot Norge kommer de, tror jag, få hålla lite boll och bygga upp lite anfallsspel.

Malta är dessutom ett sånt lag som i princip vet att de kommer förlora. För dem spelar det inte så stor roll vad det står på tavlan, de kör på på samma sätt ändå. Om nu norrmännen skulle få utdelning tidigt så spelar det inte så stor roll för maltesernas del.

Mål före 79:00, det är i princip ett odds på att Malta gör mål i matchen över huvudtaget. Vi har sett de göra det på hemmaplan innan och vi har sett andra mindre lag göra det också. Vamos!

@nokkan21

Polsater - 10 Oktober, 2014, 11:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Polsater - 2014-10-10 11:51:20

Nyblad//
Helt rätt. Också bra. 11 minuter till mot risken att Norge går mållösa. På ett ut.

nyblad - 2014-10-10 11:19:20

Samma odds för BLGM, 2.25. Då har Malta hela matchen på sig ;) För inte håller de väl nollan, eller?