Speltips

Speltips Nordirland-Färöarna

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-11 20:45 Spela här

Speltips Nordirland-Färöarna
Land: Internationellt Liga: EM-Kval
Odds: 1.83 Speltips: 1 -1.5
2014-10-11 20:45 Nordirland-Färöarna 1 -1.5 1.83 RalleArvid

Mycket skrällar i veckan men min Österrike-rek som med fingertoppskänsla var vald till Dagens bästa gick ju in helt klart. Dessutom på det sätt jag förutsett, med minsta möjliga marginal målmässigt och jag hoppas det var fler än jag som följde tankarna och även fick in vinstmarginal 1 mål till runt 3.50x. Nu nya landskamper och även inför lördagen har jag hittat ett spel jag tror oerhört starkt på.

Jag har ju som flera av er känner till bott i Nordirland och Belfast. Jag besökte även nationalarenan, Windsor Park, där ett tag och maken till tryck på en betydelselös landskamp är svårt att finna vart man än i världen söker sig.

Anledningen till detta står naturligtvis att finna i den politiska spricka och gränslösa patriotism som halva Nordirland och Belfast känner för sitt landslag och fortsatta tillhörande av Storbirtannien.

Men det är ju inte politik vi rekar här idag utan fotboll, men jag vile bara lyfta upp det faktum att Nordirland hemma ALDRIG för NÅGOT lag är en lätt nöt att knäcka. Fråga bara det svenska landslaget.

Nordirland lyckades i VM-kvalet med det som Sverige misslyckades med igår, att besegra Fabio Capellos Ryssland på hemmaplan. 1-0 blev det för ett år sedan och även om man bara fick oavgjort mot Luxemburg så är de jämna matcherna mot topplagen i gruppen, Portugal, Ryssland och Israel mer rättvisande för Nordirlands kapacitet hemma än det klavertrampet mot Luxemburg.

Innan Färöarna slog plojlandslaget Gibraltar med 4-1 i landskampen senast hade man förlorat 16 (SEXTON) raka landskamper borta. Undantaget 0-0 mot Luxemburg var förlustenrade 20 förluster och man är nu alltså segerfria i 21 raka bortamatcher. Enda segern kom i en väsnkapslandskamp mot Island för 5 år sedan förutom den har vi:
29 förluster
1 oavgjord
1 seger

på Förarnas bortafacit.

19 av dessa matcher har dessutom förlorats med 2 mål eller fler och i de allra flesta matcherna misslyckas man även med att göra mål.

Jag var inne på det lite i min förra rek att avståndet mellan blåbärsnationerna krymper till mittenskiktet i Europa. Detta gäller emellertid inte nationer som Färöarna som är ett, två och tillochmed tre snäpp under även Blåbärsnationerna.

Även om Nordirlands form inte varit den starkaste på sistone i tidigare kval och även om man inte har Europas starkaste landslag på något sätt är man ett tufft lag att möta och man är ett lag som sällan eller aldrig helt blir utspelat eller frånkört i matcher, detta trots det många gånger tuffa motstånd man stött på under senaste kvalen.

Jag är övertygad om att Nordirland, framförallt så här pass tidigt i kvalet då drömmen om avancemang i det nya, generösare EM-kvalet, fortfarande lever, kommer göra processen kort med ett lag som Färöarna. Man kommer trots allt självförtroendestinna och tog en mycket imponerande seger borta mot Ungern senast samtidigt som Färöarna kommer från en programenlig hemmaförlust med 2 mål då Finland stod för motståndet.

McGinn som flyger fram och assisterar Kyle Lafferty har bara de två ensamma tillräckligt med kvalitet för att ta tre poäng under lördagen och även om lagets största stjärna, Johnny Evans, saknas så spelar det ingen större roll då man inte kommer ställas på några större prov defensivt.

Senaste gången Färöarna var på besök i västra Belfast blev det 4-0 till hemmalaget. Något liknande denna gång?

Norirland HCP -1.5 till 1.83 hos bet365 .com. Riktigt fint odds på en match jag känner oerhörd trygghet kring.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 10 Oktober, 2014, 19:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!