Efter en gårdag utan rekar så satsar jag idag på att hålla min fina trend på 18 av dom sista 21 rekarna genom att vända mig mot Damallsvenskan.

Oerhört viktig match för gästande Kopparberg/Göteborg då man beger sig till Kristianstad för en livsviktig trepoängare.
Matchen gäller absolut inget för Kristianstad men för gästerna gäller den en CL plats nästa höst.

Då Linköping tappade poäng borta mot AIK igår (1-1) så står den andra CL platsen mellan Örebro och Kopparberg/Göteborg, den första är ju sedan länge i hamn för Svenska mästarna FC Rosengård.
Örebro vann knappt mot jumbon Jitex igår och har med en omgång och en match mer spelad än Kopparberg/Göteborg 3 poäng mer.
Seger för Kopparberg/Göteborg idag skulle ge laget den så viktiga andraplatsen inför sista omgången då man har betydligt bättre målskillnad än Örebro.

Det var lite om vikten av denna match och nu över till varför jag spelar Kopparberg/Göteborg leda i halvtid och vinna.

Kristianstad är otroligt målsnåla åt båda håll och starka hemma och vill säkert avsluta snyggt då det är lagets sista seriematch för säsongen så det är absolut ingen lätt uppgift för gästerna men det är onekligen klasskillnad på dessa båda lag.
Kopparberg/Göteborgs tränare Stefan Rehn har gjort ett otroligt jobb med laget under säsongen och utvecklat laget oerhört och i mina ögon är man det näst bästa laget i Damallsvenskan.
Gästerna är väl medvetna om förutsättningarna och kommer inte att hålla igen utan här kommer man rivstarta för ledningsmål.

När lagen möttes i Göteborg i våras så hade Göteborg/Kopparberg 2-0 i halvtid i en match man vann med 3-1.
Sedan dess har man blivit ytterligare en eller två klasser bättre spelmässigt.
Nu spelas matchen som bekant i Kristianstad där hemmalaget är starka men denna eftermiddag tror jag att gästerna blir för starka.

Kopparberg/Göteborg brukar starta sina matcher starkt och denna eftermiddag med dom förutsättningar som gäller så kommer den trenden inte att förändras.

Om vi tittar på form och statistik så finner vi följande:

KRISTIANSTAD:
Tabellplacering: 5:a
Målskillnad: 18-16 (+2)
Bästa Målskytt: Johanna Rasmussen 3 mål + 4 målpass
Form: F,V,V,F,F
Hemma 2014: 4,2,3 (målskillnad 8-6)

KOPPARBERG/GÖTEBORG
Tabellplacering: 3
Målskillnad: 45-17 (+28)
Bästa målskytt: Manon Melis 13 mål + 11 målpass
Form: V,F,V,V,V
Borta 2014: 5,2,2 (målskillnad 16-8)

Nämnas bör också att Kristianstad saknar landslags målvakten Hedvig Lindahl som är skadad.

Kopparberg/Göteborg har hela sin ordinarie startelva tillgänglig.


Kristianstad lyckades iofs slå tabellfyran Linköping hemma med 1-0 men mot Örebro blev det torsk hemma med 0-2 och då ser jag Kopparberg/Göteborg som ett bättre lag än både Linköping och Örebro.

En annan viktig del är det enormt fina Holländska samarbetet mellan Mellis och Lieke Martens som varit strålande under hösten och när Kopparberg/Göteborg mötte Rosengård hemma var duon magisk första 45 minuterna.

Motivation slår klass heter det men i detta fall så är det så att både motivationen och klassen ligger hos Stefan Rehns tjejer och jag tror att man leder redan i halvtid och även avgår med segern.
När bet365 ger fina 2.37 i odds ja då tvekar jag inte.
För den som vill spela lite försiktigare finns seger för gästerna till 1.61.

Lycka till om ni ryggar!!!


EDITERAD 2014-10-12 09.28:22

This is the stats tab
This is the post tip