Speltips

Speltips Leksand - Frölunda

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-16 19:00 Spela här

Speltips Leksand - Frölunda
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1.85 Speltips: 2
2014-10-16 19:00 Leksand - Frölunda 2 1.85 Polsater

Raka tvåan på Frölunda spelas ikväll.

Jag är då verkligen ingen hockeyexpert och kommer inte börja reka den sporten i någon högre utsträckning. Men jag har en gedigen hockeybakgrund själv och håller på Leksand. Därför tittar jag på deras SHL-matcher. Bara att konstatera följande: det ser inte alls bra ut. Salo har som bekant börjat rensa i truppen nu, vilket innebär att bland andra Joel Gistedt, bröderna Connolly och Eric Himmelfarb fått lämna. Givetvis ett underbetyg åt sitt eget arbete att man skeppar iväg tre av profilvärvningarna inför säsongen så här tidigt. Visserligen var det något jag efterfrågade att man skulle göra då jag tycker exempelvis Conollly-bröderna och Himmelfarb är hockeylegoknektar utan det hjärta som behövs i SHL och som gjort Leksand framgångsrika de senaste säsongerna. I den här matchen är dessutom Johan Mårtensson avstängd. Inget avbräck i sig då han knappast kan kategoriseras som en hockeyspelare direkt, hans jobb är att göra livet surt för motståndarspelarna.

Mattias Ritola från Modo har kommit in och det är väl en okej spelare. Men 2+2 på 12 matcher i år, 7+11 på 38 förra säsongen...inte direkt Peter Forsberg som kommit. Spelare som kommer vid det här laget på säsongen är ju spelare som andra lag faktiskt kan tänka sig att bli av med. Visst, det kan bli en lyckoträff, någon som hittar väldigt rätt och får sitt eget spel att lossna. Men snarare är Linus Hultström och Ritola (två spelare som kommit in nu) två okej SHL-spelare som inte kommer göra så stor skillnad.

Med tanke på de spelare som lämnat är truppen inte bara svag, den är tunn. Har en finsk förstakedja med okej spelare, men de är alldeles för ensamma. Ingen annan levererar. SAMTLIGA spelare i truppen ligger på - i plusminus-statsen. Spelet är torftigt, man skapar få klara lägen och gör konstant mängder av misstag i egen zon. Dessutom inget självförtroende.

Tabellen:

3 Frölunda 10 5 1 2 2 24-19 21
12 Leksand 10 1 8 0 1 12-37 4

Leksand har gjort ÖVERLÄGSET minst mål och släppt in flest. Då är det inte lätt.

Frölunda då? Jag har helt ärligt inte sett en match de gjort i år. Men de ligger trea i tabellen och kommer med följande trupp:

Backar: Oliver Bohm, Mikael Wikstrand, Erik Gustafsson, Elias Fälth, Oscar Fantenberg, Christoffer Persson, Christian Bäckman.

Forwards: Anton Axelsson, Joel Lundqvist, Anton Blidh, Andreas Johnson, Mathis Olimb, Robin Figren, Artturi Lehkonen, Mattias Janmark, Max Görtz, Erik Karlsson, Niclas Lasu, Pontus Widerström.

Saknar bland andra Magnus Kahnberg och Mats Rosseli Olsen som båda varit långtidsskadade. Emil Djuse missar också matchen. Så ett bra truppläge. Tog bussen upp redan igår och har inte spelat på ett tag, så kommer förberedda upp.

Jag har spelat mot Leksand i stort sett i varje omgång och blivit förvånad över hur bra betalt det varit. Visst är SHL (hockey i allmänhet) lite slumpartat och alla kan slå alla. Men just nu står Leksand lite utanför det där. För masarna är så långt efter kvalitetsmässigt. Till de visar någon slags förändring tänker jag fortsätta spela mot dem, för då är det klasskillnad mot alla lag i SHL. Leksand har heller inte de spelarna i truppen som är extrema kämpar. Skulle kunna tänka mig att ett allsvenskt mittenlag på ren vilja skulle göra livet surt för en del SHL-lag hemma i sin egna rink. Leksand har inte riktigt de spelarna, truppen består av spelare som ska leverera poäng men som inte är tillräckligt bra för att göra det.

Med tanke på att Frölunda haft tid att förbereda sig för den här matchen och hur illa det sett ut för Leksand så kan jag inte hålla mig borta från tvåan här.

@nokkan21

Polsater - 16 Oktober, 2014, 09:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!