Speltips: Malmö FF - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-10-18 13:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.10
Tips: U2,5 mål
Under 2,5 mål spelas mellan MFF och Elfsborg.

Allt över 2 gånger pengarna känns bra här. Min idé kring den här matchen är att slå om till ö2 asian eller ö1,5 live. Tror vi kan få en inledning med mycket ställningskrig nämligen. Då känns underspelet som en bra ingångsposition.

1. Malmö 27 17 8 2 55-27
3. Elfsborg 27 13 7 7 37-29

Hemma:
13 8 4 1 31-14

Borta:
13 3 4 6 14-22 -8 13

Över/under:
Malmö - 17/27 ö2,5 totalt. Hemma 11/13 ö2,5.
Elfsborg - 11/27 ö2,5 totalt. Borta 6/13 ö2,5.

Elfsborg på gräs: 3/8 ö2,5.

Mot topp fem-lagen:
Elfsborg 2/7 ö2,5
Malmö 6/7 ö2,5

Sammanfattat: Malmö går ofta över medan Elfsborg tenderar ofta gå under 2,5. Oavsett hur man kollar.

Läget i lagen: "Mittbackskris" basunerades det ut att MFF hade inför den här matchen. Visst är Erik Johansson avstängd och Filip Helander har varit småskadad, det är det ordinarie mittbacksparet. Men Johan Hammar kan och kommer gå in och göra ett fullgott jobb. Sen om han spelar med Halsti eller Helander bredvid sig får vi se.

- Vi har därför tagit ut 19 man till matchen och får se under lördagsförmiddagen hur läget är, säger Åge Hareide som på träningen ersatte Helander med Markus Halsti som har fortsatta problem med sina ljumskar.

Helt klart är i alla fall att formtoppade Isaac Kiese Thelin inleder på bänken. På träningen på fredagen spelade Ricardinho vänsterytter och Emil Forsberg på topp. Trolig elva:

Olsen
Tinnerholm, Hammar, Helander/Halsti, Konate
Cibicki, Eriksson, Adu, Ricardinho
Rosenberg, Forsberg.

Blir det den här elvan kan vi konstatera att den är betydligt mer defensivt balanserad än vad som är vanligt. Inte omöjligt att Åge Hareide vill testa en spelmodell han tror på mot Atlético och att det är därför Ricardnho spelar till vänster på mitten.

Elfsborg har Lasse Nilsson tillgänglig efter en mängd skador. Henning Hauger och Sebastian Holmén har haft skador men har enligt BT tränat fullt i veckan. Mv Ellegaard har också haft strul i veckan, men verkar kunna spela. Tänkbar elva:

Ellegaard
Larsson, Holmén, Lans, Klarström
Svensson, Hauger, Claesson
Rohdén, Nilsson, Hedlund

Kommentar:
Från början var jag inne på överspelet här, men tycker värdet definitivt ligger på underspelet. Malmö verkar komma med en lite mer defensiv elva här samtidigt som Elfsborg kommer till matchen med ambitionen att "ta åtminstone en poäng", vilket man kan utröna på uttalanden från spelare och tränare. Boråsarna åkte på en rejäl jävla fet smäll mot Örebro strax före uppehållet (torsk 5-1), har nu analyserat det och vill absolut inte drabbas av något liknande här. Därför kommer vi få se ett ödmjukt och defensivt Elfsborg här. Tror jag. Elfsborg har gått under i många matcher mot topplagen och har faktiskt spelat rätt tajt i de matcherna. Inte den där öppna gladfotbollen man kanske förknippar dem med. Dessutom gräsmatch nu, vilket deras spelare hanterar sämre i offensiven. Passningsspelet fungerar inte lika bra.

När det gäller de här lagen ska vi heller inte glömma att det är två av de absolut bästa lagen defensivt. Elfsborg har hållit flest nollor, Malmö näst flest. MFF har släppt in minst mål, Elfsborg näst minst. Vill ändå tro att det inte bara är kopplat till MFF:s ordinarie mittbackspar, utan att det är ett tecken på att man är svåra att göra mål på.

Thelin på bänken innebär att en dimension av MFF:s anfallsspel försvinner. Hans targetspel har legat bakom otroligt mycket och öppnat upp för Rosenberg m.fl. Nu ska Emil Forsberg in på den positionen vad det verkar. Då tappar man hans kantspel samtidigt som man riskerar att han och Rosenberg inte riktigt hittar varandra (även om det är två briljanta spelare). Cibicki, Kroon eller vem det nu blir på andra kanten håller jag inte lika högt när det gäller att skapa lägen. Att Ricardinho kliver in till vänster är nog också för att stoppa ett av Elfsborgs farligaste vapen, Johan Larssons Cafàº-inspirerade kantspel.

Kort och gott: underspelet känns som vägen att gå här. Att Malmö säkrat guldet tror jag inte innebär att de kommer börja spela en kravlös gladfotboll och anfalla hejdlöst. Tror snarare det innebär att Åge Hareide kan använda matcherna för att nöta in det han vill nöta in till CL-matcherna - försvarsspelet.

Som alltid när jag sitter på ett underspel följer jag matchen live. Står sig 0-0 i 15-20 minuter sitter man då på ett gyllene läge att säkra hem seger oavsett slutresultat. Med lite is i magen kan man säkert gå in på 1,5/ö2 asian (pengarna tillbaka på exakt två mål) och hoppas på jackpot. Det med förutsättningen att det känns som att matchen börjar öppna upp sig.

@nokkan21
  Malmö FF - Elfsborg
Spela på Speltips Malmö FF - Elfsborg
Polsater - 17 Oktober 2014 - 14:36
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
palini - 2014-10-18 12:09

Klockren rek, blir rygg på den. Lägg till att 3 av 5 senaste möten har slutat under 2.5 mål så där har vi också statistiken i ryggen för ett underspel.
Man kan väl också misstänka att Elfsborg är väldigt nöjda med t.ex. 0-0 här.
Malmös relativa ointresse för den här matchen. Man vill säkert vinna inför hemmapublik, men den riktiga tändningen saknas naturligvis och med CL i tankarna är nog målet mest att undvika skador.

Tidig avspark inbillar jag mig också sänker "stämningen" på och kring arenan.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  NY Rangers - Dallas
Ishockey - NHL - Över 5,5 mål
1.86
02:00  Grizzlies - Heat
Basket - NBA - 2 hcp +1,5
1.88
02:30  Dolphins - Patriots
Amfotboll - NFL - 2 hcp -9,5
1.71
20:45  Crystal Palace - Watford
Fotboll - Premier League - Över 2,5 mål
1.89
21:00  Crystal Palace - Watford
Fotboll - Premier League - CP över 5,5 hörnor
1.81

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar