Skönt att vara tillbaka på det vinnande spåret igen efter att Jackets kört över Flames i går natt. Man kontrollerade matchen från nedsläpp och matchbilden var likt den vi förutspådde. Flames hade verkligen inte något framåt fram emot slutet då man inte hade ett skott på mål innan minut 15 in på första perioden. Jackets tog ledningen tidigt och hade en stabil 3-0 ledning fram till slutet av tredje perioden då man släppte in två snabba och Flames kunde skapa aningen tryck då man i slutminuterna plockade målvakten, men lyckades inte hitta kvitteringen. Därmed sitter vår rek på Flames U 2.5 mål.

Pittsburgh Penguins - NY Islanders

Goalies: Fleury vs Halak

Tycker vi har ett väldigt roligt möte att se i fram emot i natt då obesegrade Islanders kommer på besökt hos Pittsburgh inne i Consol Energy Center. Islanders han verkligen imponerat med sin fina offensiv och nu när man har ett par giftiga backar i PP hotar man de flesta lag.

Pittsburgh kommer i från en förlust mot Dallas där man tidigt tog kommandot i matchen och efter mål från Crosby och Kunitz hade man en tidig 2-0 ledning. Dallas vet vi alla inte ger sig lätt och har bra självförtroende efter en stark vinst borta mot Jacket behöll fokus och kämpade sig in i matchen och lyckades med några få sekunder kvar av matchen avgöra i spel 5 mot 4 efter mål från stekheta Tylor Seguin. Räkna att Pens kommer ut stenhårt i natt.

Islanders är som sagt obesegrade och offensiven visar fortsatt fin form då man gjort minst 4 mål i varje match man spelat. Senast vann man i en stark vinst emot Sharks efter jämnt spel. Islanders må ha fått in defensiva pjäser och man kommer bli bättre där, men han har en tendens att vara lite för nonchalanta och släpper ofta in billiga mål.

Jag har sett dessa lag ställas mot varandra oerhört många gånger och jag vet att båda lagen kommer köra stenhårt framåt direkt. Det brukar i 4/5 fall bli hawaiihockey och målchanserna flödar. Penguins just nu oerhört heta i powerplay vilket Islanders i vanliga fall är väldigt svaga i då (boxplay menat såklart). Tror Islanders åker på årets första förlust i natt, men man kommer inte ge sig lätt. Jag tror vi väntar ett målrikt möte där eventuellt OT avgör. Ska vi säga 4-3 Pens efter OT?

Historik

Som ja sa så brukar de alltid bli målrik och hawaiihockey mellan dessa lag. Skriver lite senaste resultat här under:

24/01/14 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4 : 6 (2 : 2) (0 : 2) (2 : 2)
04/12/13 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2 : 3 (2 : 0) (0 : 1) (0 : 1) OT/SO
23/11/13 Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4 : 3 (2 : 0) (1 : 3) (1 : 0)
26/10/13 Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3 : 4 (1 : 1) (1 : 0) (1 : 3)
30/03/13 Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2 : 0 (0 : 0) (0 : 0) (2 : 0)
23/03/13 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2 : 4 (1 : 0) (1 : 2) (0 : 2)
11/03/13 Pittsburgh Penguins - New York Islanders 6 : 1 (3 : 0) (2 : 1) (1 : 0)
06/02/13 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2 : 4 (0 : 1) (0 : 1) (2 : 2)
30/01/13 Pittsburgh Penguins - New York Islanders1 : 4 (0 : 1) (0 : 3) (1 : 0)
30/03/12 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5 : 3 (1 : 0) (2 : 1) (2 : 2)
28/03/12 Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3 : 5 (0 : 2) (2 : 3) (1 : 0)
11/12/11 New York Islanders - Pittsburgh Penguins 3 : 6 (2 : 2) (1 : 2) (0 : 2)

Jag tror som sagt att de blir en målrik historia och spelar alltså:

Pittsburgh Penguins - NY Islanders Ö 5.5 mål @ 1.819 med 3/6 units hos Pinnacle Sports