Speltips

Speltips BP - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-19 17:30 Spela här

Speltips BP - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.0 Speltips: Ö1,5 1a halvlek
2014-10-19 17:30 BP - AIK Ö1,5 1a halvlek 2.0 Polsater

Över 1,5 mål i första halvlek spelas mellan BP och AIK.

Innan jag går in på den matchen vill jag bara kort reflektera över gårdagen, då jag rök på underspelet i Malmö (Elfsborg vann med 2-1). Ruskigt bittert. MFF gjorde 1-0 direkt, vilket innebar att jag satt dåligt till. Sen blev matchbilden bra för vår del, inga mål före vilan och 1-0 stod sig till 64:e. Då klev tyvärr reservdomaren in (huvuddomaren sträckte sig i första halvlek) och tog en helt obegriplig straff för Elfsborg. Utan den hade matchen aldrig gått över 2,5. City räddade upp dagen, så ingen fara på taket, men surt. Straffar av den typen kan man aldrig räkna in när man sitter på ett överspel. Tyvärr.

Derby i Stockholm på söndagen. BP mot AIK. Matchen spelas på Tele2 Arenas konstgräs. När jag tittade på den här matchen har jag hela tiden tänkt: mål. Det måste komma massor av mål här. Därför har jag grottat ner mig i målmarknaderna för att hitta värde. Och det tycker jag att jag hittat.

Antar att de flesta känner till att BP sedan länge är ute ur allsvenskan och därmed inte har något alls att spela för. Spelarna i laget spelar numera i princip för sin egen framtid. Det har märkts då lagets offensiva spelare "fiskat" en del, struntat i hemjobbet och mest varit intresserade av att hamna i poängprotokollet. Lägg till att försvaret sedan tidigare är väldigt svagt. Bortsett från Mjällby-matchen före uppehållet har BP släppt in minst 3 mål i sju raka matcher.

Det har sett håglöst och uppgivet ut helt enkelt. Samtidigt är man hyfsat farliga framåt med spelare som Bärkroth, Rexhepi m.fl. Har ett spel som bygger på att man trillar boll småtrevligt. Alltid en rätt offensiv approach, oavsett motstånd.

Och nu ställs man alltså mot AIK. Detta AIK som har haft såååå svag form före uppehållet, men som ändå har allt att spela för fortfarande då de vill nå Europa. Alm måste vända på den där skutan och det är bara tre poäng som gäller. Noterbart är att mycket viktigte Henok Goitom är tillbaka i truppen. Inga direkta avbräck annars då Kenny Pavey är avstängd och Sam Lundholm skadad.

Statistikmässigt har BP 14/27 ö1,5 i första halvlek medan AIK bara har 5/27 över. Men min känsla kring den här matchen är att vi kommer får ett taggat, offensivt och omställningsstarkt AIK mot ett BP som är mer sugna på att anfalla än försvara. Det här mötet har en tradition att bli lite galet:

4-0 (1-0) på Friends i fjol
6-0 (3-0) på Tele2 i fjol.

4-2 (4-2) på Friends i våras.

Nä, som sagt. Det luktar mål här. Kan bli en rätt galen historia. Ger mer än 50 % chans att vi får minst två mål före vilan. Därmed: spel.

BP:s trupp:

Truppen mot AIK:
Målvakter: Davor Blazevic, Teodor Norhagen
Försvarare: Tim Björkström, Martin Falkeborn, Kristinn Jónsson, Jacob Une Larsson, Carl Starfelt.
Mittfältare/anfallare: Mauricio Albornoz, Nicklas Bärkroth, Andreas Eriksson, Seth Hallberg, Jesper Karlström, Christian Kouakou, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Gabriel Petrovic, Dardan Rexhepi, Gustav Sandberg Magnusson, Pontus Åsbrink.

2 Sauli Väisänen, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 6 Alexander Milošević, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Gabriel Ferreyra, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 24 Marko Nikolic, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

@nokkan21EDITERAD 2014-10-18 22.32:14

Polsater - 18 Oktober, 2014, 22:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
HullaOMG - 2014-10-19 02:05:38

Jag tror den här matchen kan bli lite speciell med tanke på Pontus Segerströms bortgång.
Jag tror killarna i BP kommer ge extra krut i denna matchen för hans ära. Tror mycket väl laget kan prestera bra här och spelar dom för Pontus så har BP mycket att spela för.