Speltips

Speltips IFK Göteborg - Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-19 15:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.0 Speltips: Ö2,5 & BLGM ja
2014-10-19 15:00 IFK Göteborg - Häcken Ö2,5 & BLGM ja 2.0 Polsater

Över 2,5 och BLGM ja spelas till 2.0 på bet365 i Göteborgsderbyt. Finns under fliken mål - totalt antal mål/båda lagen gör mål - över 2,5 & ja.

3. IFK Göteborg 27 12 11 4 47-31 16 47
5. BK Häcken 27 12 7 8 51-36 15 43

Läget i lagen: IFK Göteborg har Jakob Johansson avstängd. Blir förmodligen Gustav Svensson som kliver rakt in där. Ingen stor försvagning imo, lite mer defensiv balans. I övrigt inga nya avbräck. Philip Haglund rehabtränar och Allansson är småskadad. Kenneth Zohore tillbaka i truppen:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Ludwig Augustinsson, Martin Smedberg–Dalence, Karl Bohm, May Mahlangu, Gustav Svensson, Sören Rieks, Hampus Zackrisson, Diego Calvo, Gustav Engvall, Lasse Vibe, Kenneth Zohore

Trolig elva:

Alven
Salo, Bjärs, Waehler, Augustinsson
Bolivia, Mahlangu, Svensson, Rieks
Vibe, Engvall

Häcken har väl i princip full trupp:

Den gulsvarta truppen: Källqvist, Abrahamsson, Arkivuo, Zuta, Sandberg, Atta, Wahlström, Mukiibi, Frölund, Anklev, Lewicki, Ericsson, Simon G, Samuel G, Pekalski, Makondele, Nasiru, Jeremejeff, Thorvaldsson och Strandberg.

Tänkbar elva:

Källqvist
Frölund, Atta, Sandberg, Arkivuo
Ericsson, Gustafsson, Lewicki
Makondele, Thorvaldsson, Gustafsson


Velat länge angående den här matchen. Var först inne på att testa Blåvitt rak seger. Regnoväder väntas i Göteborg, staden med 320 regndagar per år. Kommer bli blött och tungsprunget, mycket kamp. Känslan är att det passar IFK Göteborg betydligt bättre än Häcken. Dessutom såg laget oerhört bra ut före uppehållet, men tappade momentum iom förlusten mot Norrköping, nu har Vibe dessutom varit iväg med landslaget och man får möblera om lite. Ett sånt väder brukar knappast gynna de som vill ha mål. Men jag måste ändå tro att båda gör minst ett och att vi får ett avgörande efter det. Därför väljer jag det här spelet.

Statistikmässigt har detta scenario (över 2,5 och blom ja) inträffat 15/27 för Häcken. För IFK Göteborgs del är siffran lägre, bara 9 av 27.

Men vad har vi då här? Derby. Kamp. Mycket känslor och prestige. Dessurom en hel del på spel. Häcken måste vinna för att ta en Europaplats. Det bör även IFK Göteborg göra, med tanke på att Elfsborg oväntat vann mot Malmö igår (och troligen tar sex pinnar på de två återstående) och att AIK har BP hemma (bör vinna och går om IFK Göteborg om Blåvitt förlorar).

Vad kan vi då säga om de här lagens respektive offensiv?

IFK Göteborg har skytteligasegerjagande Lasse Vibe på topp. Mål även i landslaget förra veckan. Har varit het en längre tid och samspelet med Gustav Engvall har fungerat synnerligen väl. Duon känns farlig hela tiden. Sen har man Smedbergs servar på fasta (Waehler, Bjärsmyr, Gustav Svensson är tre riktigt bra huvudspelare att sikta på). Mahlangus dynamik. Sören Rieks klurighet. På Ullevi går man ut och kör. Tror inte Stahre kommer backa hem här, man kommer ha 80 procent av ett kanske fullsatt Ullevi i ryggen och då blir det ös. Dessutom: Häcken håller väldigt sällan nollan: endast tre clean sheets i år.

Häcken har Simon Gustafsson, som verkligen är fantastisk på alla sätt. Bra avslut, bra passningsspelare. Har det mesta. Nu har man även Thorvaldsson och Strandberg med i truppen, vilket gör att Gerhardsson har möjlighet att spela med en forward som hotar mer än vad Jeremejeff gör (tvingades spela honom en del före uppehållet). Makondele och Nasiru Mohammed är farliga yttrar. Martin Ericsson har sitt passningsspel. Så det finns en del även i Häcken. Peter Gerhardsson är en tränare jag gillar väldigt mycket. Alltid en offensiv inställning och vill alltid spela sitt (offensiva) spel. Nu kommer Häcken säkert få lite sämre utdelning på det än normalt om planen är regntung och svårspelad. Häcken hade svag form före uppehållet, men har nu fått ladda om och träna ihop sig. Med tanke på att det finns en del att spela för bör de komma ut starkt här.

Blåvitt hemma = de kör.
Häcken kör alltid.

Båda lagen har en del i den offensiva verktygslådan. Kryss borde vara tämligen dött här, åtminstone för Häcken. På förhand känns det här som ett bra spel. Regnet emot såklart. Plus att det kanske blir lite föööör långt ställningskrig i början med lite för stor respekt för varandra. Om nollan inte spräcks innan halvtid blir det såklart svårt för spelet att gå in.

Nåväl. igår satt jag på underspel i Malmö - Elfsborg. Då skänkte domaren Elfsborg en straff och sedan gjorde Johan Larsson ett väldigt påpassligt (men billigt) 2-1-mål. Ridå för det spelet då. När man nu sitter på ett överspel kommer man såklart räkna in ramträffar och missade öppna mål i stället för de där billiga målen man alltid åker på när det vankas underspel. Men, på förhand känns det här bra.

2-1, 1-2-?

@nokkan21

Polsater - 18 Oktober, 2014, 23:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!