Speltips

Speltips Dallas Cowboys - New York Giants

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-10-19 22:30 Spela här

Speltips Dallas Cowboys - New York Giants
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.86 Speltips: Dallas -4,5
2014-10-19 22:30 Dallas Cowboys - New York Giants Dallas -4,5 1.86 ChristianB

8 av mina 9 senaste NFL-rekar har suttit och denna kväll hoppas jag kunna göra den raden ännu bättre.

Mitt andra spel för kvällen (det första mellan Colts och Bengals hittar ni bland mina andra rekar) blir i matchen mellan Dallas Cowboys och New York Giants. Här tycker jag Cowboys bör vara lite större favoriter än vad de är ikväll hemma på AT&T Stadium.

Man förlorade säsongens första match, men har sedan dess fem raka segrar i bagaget. Senast mot de regerande mästarna såg man riktigt fina ut och vann med sju poäng på bortaplan. Det var framförallt försvaret som imponerade. Man släppte till 23 poäng, men hela 17 av dessa kom på turnovers. Sju poäng kom vid en blockad punt, sju poäng kom när Dallas tappade bollen när de skulle ta emot en punt och tre efter en fumble av Tony Romo i egen red zone. Utöver dessa poäng lyckades Seattle alltså bara göra två field goals. Dallas stoppade själva upp 30 poäng på detta oerhört tuffa försvar och springspelet med DeMarco Murray var en stor del av framgångarna, precis som i tidigare matcher.

Giants är ligans kanske ojämnaste lag och har tre vinster och tre förluster i år. Senast var man helt utspelade mot Philadelphia Eagles då man inte lyckades att göra en enda poäng och förlorade med 27-0. Man gjorde alltså inte en enda poäng mot det försvar som rankas som nummer 24 av 32 i ligan. För att göra saker värre så fick man sin enda riktigt vassa stjärnreceiver Victor Cruz skadad, vilket såklart är ett oerhört avbräck. Man saknar dessutom sin bästa running back Rashad Jennings för andra matchen i rad, en spelare som man även har nytta av i passningsspelet. På försvarssidan ser man dessutom ut att sakna sin bästa cornerback Dominique Rodgers-Cromartie, som skulle haft uppgiften att skugga Dallas stjärnreceiver Dez Bryant i denna match. Ännu ett stort avbräck. Man saknar alltså i denna match sin bästa receiver, sin bästa running back och sin bästa passförsvarare, inte lätt att komma över!

Skadeläget för Dallas ser ljust ut, endast linjemannen Doug Free saknas. Free är dock en viktig spelare för att skydda QB Tony Romo och ge honom mer tid att kasta bollen. Som tur är har Dallas springspel fungerat riktigt bra i år, historiskt bra faktiskt, vilket kommer att hjälpa Romo en hel del. Running backen DeMarco Murray har i samtliga sex matcher denna säsong sprungit för minst 100 yards, något som bara en spelare i historien lyckats med tidigare. Dallas rankas som du säkert förstår därför som det bästa springanfallet i ligan och Murray kommer troligtvid att ha match nummer sju i raden med minst 100 yards ikväll. Giants rankas som nummer 20 i ligan mot springspel och tillät precis Eagles att springa för över 200 yards i den senaste matchen. Detta kommer att göra det ännu lättare för QB Tony Romo att hitta sina receivers nere i planen mot Giants passningsförsvar som rankas som nummer 24 av 32 och nu alltså saknar sin bästa passförsvarare. Kan Romo bara undvika Giants passrushers så kommer han att ha en bra kväll. Dallas anfall rankas som nummer fyra både när det gäller antal gjorde poäng och antal yards per match.

Springspelet kommer att vara nyckeln även för Giants. Dallas har ligans näst sämsta springförsvar om man räknar antal yards per försök och här måste Giants verkligen kunna dra nytta av deras svagheter för att hjälpa QB Eli Manning. Man saknar ju dock sin bästa running back och istället kommer Andre Williams att få uppgiften att sköta detta. Williams är en OK running back men har inte sett strålande ut i år. Senast mot Eagles lyckades han endast plocka 59 yards på 17 försök. Om han inte lyckas bättre mot Dallas så kommer Eli Manning att behöva göra många längre kast och hålla i bollen längre mot ett Dallas passförsvar som rankas som nummer tolv i ligan. Dallas är dessutom det lag i ligan som har fjärde mest interceptions. Manning har en tendens att ta dåliga beslut när han sätts under press och det finns risk att han kastar en interception eller två i en match som denna om han tvingas göra långa kast.

Mycket talar alltså för att Dallas besegrar den skadedrabbade divisionsrivalen Giants på hemmaplan ikväll. Dallas har vunnit tre av de fyra senaste mötena lagen emellan, och även täckt spreaden (handikappet) i dessa tre. Jag tror på samma visa ikväll och spelar Dallas -4,5 till 1.86 gånger pengarna. Spelstopp 22.25!

ChristianB - 19 Oktober, 2014, 16:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
MalakaNCAA - 2014-10-19 16:29:44

Bra rek som vanligt, vågar dock inte rygga denna då jag bara väntar på att Tony Choko ska kliva fram ur skuggorna.
Dock så ger han inte bort matchen så är linan väldigt låg som du säger.