Speltips

Speltips DIF - ÖSK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-20 19:00 Spela här

Speltips DIF - ÖSK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: BLGM ja & ö2,5
2014-10-20 19:00 DIF - ÖSK BLGM ja & ö2,5 1.90 Polsater

Kör samma spel som i går här: Båda lagen gör mål ja & ö2,5 i DIF-ÖSK. Finns under fliken mål - totalt antal mål/båda lagen gör mål ja & ö2,5 på bet365 .

Spelade alltså detta med framgång i Göteborgsderbyt mellan Blåvitt och Häcken. Grundtanken då var att krysset kändes rätt dött samt att båda lagen har goda verktyg i den offensiva verktygslådan. Samma sak här.

ÖSK hade sylvass form före uppehållet. Vann sju av åtta före uppehållet. Men framför allt: ÖSTE in mål. Mycket vass form på sina forwards Pode och Kamara. Just Kamara (och Yasin samt Gerzic) var avstängd senast och är åter nu. Inga avbräck i truppen. Har ett eget spel där ambitionen är att skapa och anfalla mycket själva, inte bara att falla tillbaka och lita på misstag från motståndarna. Mycket av spelet går via Gerzic och hans passningar. Har gjort mål i 15 raka allsvenska matcher nu. Senast man gick mållösa var hemma mot DIF visserligen, men är ett helt annat lag nu än då. Formen de hade före uppehållet gör att vi snackar ett av seriens mest formstarka gäng. Djurgården har visserligen sex hållna nollor hemma på Tele2, vilket är bra. Pelle Olsson är Pelle Olsson. Men jag vet inte ändå. Trots att de statistikmässigt släppt in bland minst antal mål i serien håller jag inte försvaret som ett av seriens bästa trots allt.

Scenariot ö2,5 och blgm ja har inträffat i 17/27 matcher för ÖSK. För DIF har det inträffat i 10 av 27 matcher.

Djurgården då? Tror att deras kantspelare kan få en del ytor mot detta ÖSK, det är där ytorna brukar finnas. Då är det bara att hoppas att framför allt Haris Radetinac har en bra dag, det blir en stor nyckel. Sen blir det viktigt att Tibbling har en bra dag och sen får gärna Jawo/Andersson få utdelning för det hårda jobb de ligger när match efter match. Jag såg matchen mot Gefle som var DIfs sista innan uppehållet. Hade över 30 avslut i den matchen och runt 10 hundraprocentiga lägen. Skapade mycket även mot Falkenberg och Åtvid på hemmaplan innan dess. Känslan är ändå att ÖSK kommer bjuda till mer än den här trion gjort på Tele2. Alla de tre nämna lagen kom med defensiva uppställningar och la sig i block framför eget straffområde. Det passar Djurgården dåligt, de har inte de där riktigt spetsiga avslutarna. De behöver få lite ytor för att få utdelning. När de får det, och det tror jag man får mot ÖSK, kan mycket trevligt hända.

Hemmaplan för Djurgården innebär att man går ut och kör hårt, åtminstone mot ett lag som ÖSK. Det ligger i mentaliteten och prylen att vara Djurgårdare. "Vår hemmaplan, vår borg, vi ska ut och köra". Så det bör bli fartfyllt från start, för ÖSK kan nog svara upp på det där.

Några ytterligare ord om tabelläget. Vi snackar lag 6 och lag 8 i tabellen. Djurgården har bara ära och enstaka tabellpositioner att spela för. ÖSK har en mikroskopisk chans på Europaplatserna men har häng på en femteplats i alla fall. Så egentligen inget att spela för. Men ÖSK är en nykomling och Axén är en ambitiös jävel som jag tror är jäkligt sugen på att ta ÖSK till en så bra position som möjligt. DIF har hemmaplan. Så det borde finnas en typ av motivation i den här matchen. En ambition att gå fram och bjuda publiken på något bra (DIF) och en ambition att ta poäng och vinna (ÖSK & såklart även för DIF). Men den där nerven kommer saknas. Behöver inte bli så nervöst och nervdallrigt att första 20 ägnas åt att lyfta in bollen bakom motståndarnas backlinje för att riskminimera. Dessutom, 1-1 är inget resultat som något av lagen är så förtjusta i. Vet att Axén hatar kryss ("det är värdelöst") och gärna går för segern. DIF har hemmaplan och borde göra så också. Därmed borde vi slippa få se två lag som slår vakt om poängen sista 25 i ett sånt läge.

Nej, mot bakgrund av allt detta. Ö2,5 och blom ja.

@nokkan21


Polsater - 19 Oktober, 2014, 20:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!