Speltips

Speltips Pittsburgh Steelers - Houston Texans

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-10-21 02:30 Spela här

Speltips Pittsburgh Steelers - Houston Texans
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.95 Speltips: Texans +3
2014-10-21 02:30 Pittsburgh Steelers - Houston Texans Texans +3 1.95 ChristianB

Framgångarna fortsätter! Igår satt återigen båda mina NFL-rekar och jag har nu fått in 10 av mina 11 senaste spel!

I natt är det dags för Monday Night Football mellan Pittsburgh Steelers och Houston Texans. Pittsburgh är tre poängs favoriter, men jag tror mer på Texans i denna match. Båda lagen har tre vinster och tre förluster denna säsong. Steelers har inte sett bra ut framåt de senaste två matcherna, man var nära att åka på en förlust mot Jaguars, men lyckades tillslut vinna med 17-9, och senast mot Cleveland var man totalt utspelade och förlorade med 31-10. Man har inte alls fått det att klicka och man har haft problem i den offensiva linjen. I de tre senaste matcherna har QB Ben Roethlisberger blivit sackad hela elva gånger, vilket inte bådar gott inför ett möte med Texans med ligans bästa försvarare JJ Watt på topp.

Texans ser dessutom ut att kunna få tillbaka vassa Jadeveon Clowney, som har siktat på att vara tillbaka till denna match efter skada. Han har tränat lugnt i veckan och man kommer att besluta om det blir spel strax innan match. Skulle han vara tillbaka, även om han kommer att vara limiterad, så blir det absolut ingen rolig kväll för Steelers offensiva linje, som definitivt kommer att ha fullt upp i natt. Detta kommer att ge Roethlisberger mindre tid att hitta sina receivers, något som han redan har haft stora problem med. Steelers måste ge bollen mer till sin running back LeVeon Bell för att ha en chans i denna match. I de senaste två matcherna har de gjort detta alldeles för lite. Houstons försvar rankas som nummer 19 mot springspel och här kan det finnas luckor att nyttja.

Texans kommer in till denna match med två raka förluster, men det är två förluster mot två riktigt bra lag. Man förlorade med trepoäng på övertid mot Dallas, som gått som tåget senaste tiden, näst senast, och i den senaste matchen var det Colts som vann med 33-28. Det såg ut som att det skulle bli en riktig utklassning av Colts, som ledde med 24-0 i den första kvarten, med sedan kom Texans igen bra. Man stod upp bra mot Colts springspel i den matchen och kan man göra samma sak mot Steelers så ligger man bra till. Andrew Luck lyckades dra nytta av luckor i passförsvaret och hittade TY Hilton för hela 223 yards i den matchen, men Roethlisberger har som sagt inte alls samma möjlighet att göra detta. Texans vassaste vapen framåt är självklart runing back Arian Foster, som bör kunna hitta rejäla luckor mot Steelers 26:e rankade springförsvar, som precis gav upp 155 yards mot Cleveland och Fosters tidigare backup Ben Tate. Detta kommer att göra dagen otroligt mycket lättare för QB Ryan Fitzpatrick, som har två vassa vapen i Andre Johnson och DeAndre Hopkings på djupet. Foster är även han en viktig kugge i det korta passningsspelet, som jag tror att vi kommer att få se en hel del av. Steelers har dessutom haft det riktigt svårt att sätta press på motståndarnas QB i de senaste matcherna och har endast tre sacks på tre matcher, vilket ger Fitzpatrick mer tid att jobba med.

Texans är, förutom skadan på Clowney, fria från större skadeproblem. Steelers däremot har riktigt stora problem i försvaret just nu. Man saknar den viktiga cornerbacken Ike Taylor, safetyn Shamarko Thomas, DT Steve McLendon och Shaquille Richardson. Man har dessutom skador på Brett Keisel, Ryan Shazier, Mike Mitchell och Cameron Heyward, som har tränat försiktigt i veckan och är osäkra till spel. Ingen av dessa kommer att vara hundra procent även om de startar och man har sagt att man kommer att ge många av sina rookies chansen. Detta kommer såklart att skapa problem för ett försvar som redan har haft problem att hitta rytmen. Man rankas som nummer 17 i ligan i antal tillåtna poäng, medan Houston ligger som nummer sex.

Jag tror att Steelers får det svårt i denna match och spelar Texans +3 till fina 1.95 gånger pengarna!

ChristianB - 20 Oktober, 2014, 13:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
haller - 2014-10-21 00:21:22

@MalakaNCAA - Ja Steelers har varit bedrövliga när de närmat sig Redzone, men Big Ben har både rutinen och kunnandet för att ändra på detta.

Steelers blev rejält sågade efter den katastrofala insatsen sist så lita på att de kommer att vara taggade till tusen. Bägge lagen står med 3-3 men Steelers har Colts och Ravens i kommande matcherna och de har inte råd att förlora om säsongen ska hålla sig vid liv.

De har dessutom ligans längsta win-record (15-0) på Monday Nights och traditionens makt är stor i USA. Troy Polamalu har inte haft en bra säsong så långt, men jag tror att det kommer att lossna såväl för honom som för Steelers försvar ikväll.

En low-scoring game är också att vänta.

Dolce1 - 2014-10-20 22:38:16

Har inte orkat läsa reken men tror stenhårt på detta spel.. Steelers är allt annat en bra just nu. Här kan man vänta sig en riktig målsnål tillställning med långa drives på 5-7 min... Lycka till! Spelar själv Texans +3

niklasstoor - 2014-10-20 22:25:35

Texans släpper inte till många poäng och Steelers gör inte många framåt. Många skador som stör dessutom. Ryggar igen!

MalakaNCAA - 2014-10-20 20:32:20

Som sagt, Texans är riktigt bra i Redzone Defense. Dem må släppa en jävla massa yards, men dem släpper inte så mycket poäng (rankade 4a i ligan i redzone och 6a i points allowed) Detta efter att ha mött Cowboys och Colts som båda är topp 5 i ligan offensivt

Så att säga att Texans försvar är dåligt är ju en rent ut sagt fel.

haller - 2014-10-20 19:24:07

Jag är inte ense här.
Jag tror hårt på Steelers!

Steelers kommer tillbaka hem efter att ha spelat borta två raka matcher. De har normalt sett ett massivt publikstöd hemma. Trots senaste fadäsen har de ett offense rankat 4:a i ligan med kombinationen Blount/Bell (där Bell varit fantastisk i år). Big Ben har dessutom 5-0 i måndagskvällsmatcher i hans karriär. Texans försvar har varit riktigt dåligt så långt (rankas 29:a) trots att man har en av ligans bästa försvarare i Watt. Fitzpatrick (QB i Texans) rankas bara på 28:e plats och blandar och ger rejält. Texans är dessutom 1-9 på de senaste 10 bortamatcherna och dessutom 0-6 i stats på måndagskvällar.

Jag lirar Steelers ML och Steelers -3

klappklapp - 2014-10-20 18:54:24

Alltid obehagligt att veta att för varje spel du sätter kommer förlusten närmre...........men samtidigt tjänstefel att inte rygga en så pass bra rek.....så jag kör :)

flipin91 - 2014-10-20 14:17:38

Galet bra rekar igår!! Ryggar den här utan att blinka