Speltips

Speltips CL-dubbel

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-21 20:45 Spela här

Speltips CL-dubbel
Land: Ryssland/England Liga: Champions League
Odds: 2.04 Speltips: City, Maribor +4
2014-10-21 20:45 CL-dubbel City, Maribor +4 2.04 Polsater

Sällsynt för mig att reka och spela dubblar, men gör ett undantag på tisdagen. Spelar

City rak 2:a (1.57) + Maribor +4 (1.30, finns under asian-fliken på bet365 ) till totalodds 2.04.

Börjar med City. Den engelska storklubben har satt sig i ett knepigt läge i CL-tabellen:

1 B Munchen 2 2 0 0 2-0 6
2 Roma 2 1 1 0 6-2 4
3 Man City 2 0 1 1 1-2 1
4 CSKA Moskva 2 0 0 2 1-6 0

Föll på ett sent mål mot Bayern München och fick "bara" kryss hemma mot Roma. Hade nog velat ha åtminstone tre pinnar på de två matcherna. Nu har man inte det och måste måste måste plocka sex pinnar mot CSKA Moskva i dubbelmötet för att ha bra chans till åttondelsfinal. Och har fått ett bra läge att göra det. CSKA har knappast rosat marknaden hittills. 1-5 mot Roma och 0-1 mot ett på halvfart spelande Bayern München. Statsen mot Bayern:

27-73 i bollinnehav.
2-12 i hörnor.
8-16 i avslut.

Ingen skam eller ovanlighet att det ser ut så mot Bayern München iofs, men det säger ändå någonting. Man kan och ska inte jämföra matcher rakt av, men om man jämför med hur City stod upp mot Bayern München på BORTAPLAN så är det en stor skillnad. För bortalaget saknas Nasri medan Mangala och Lampard är tveksamma. Troligtvis är Yaya Toure tillbaka i startelvan, kom tillbaka från landslagsspel sent inför Spurs. Bra form på Agüero som stänkte in fyra mål i helgen och bra sparkapital i Dzeko/Jovetic m.fl.

För CSKA Moskva är Dzagoev och Wernbloom avstängda. Båda hade förmodligen startat om de varit tillgängliga. Rasmus Elm är skadad liksom brassen Vitinho. Ytterbacken Mario Fernandes tveksam, missar han är det ännu ett stort avbräck.

Klasskillnad med alla spelare tillgängliga. Nu är dessutom truppläget hos City mycket bättre. Matchen spelas dessutom inför tomma läktare efter att CSKA bestraffats av UEFA. City börjar efter ett par år i Europatoppen samla på sig den där rutinen som gör att de ser till att vinna den här typen av matcher. Bra bredd på många positioner och en komplett trupp som kan se till att göra det som krävs i olika skeden av matchen.

Klar tvåa för mig.

Så till den andra matchen. Chelsea mot Maribor. +4 innebär pengarna tillbaka om Chelsea vinner med fyra mål. Det är, i Champions League - oavsett motstånd, en hög lina att slå. Chelsea är dessutom utan en viss Diego Costa. Ett avbräck såklart då man får spela med Remy eller Drogba (som inte är en 90minutersspelare just nu). Dessutom:

Andre Schurrle (flu) and Ramires (abductor) did train but the Chelsea boss has ruled the pair out of tomorrow’s game.

Så en del avbräck trots allt. Har dessutom Manchester United i en viktig ligamatch i helgen. Mourinhos mannar kommer naturligtvis att vinna den här matchen, men jag tror inte det kommer bli en totalmangling. Att de ska vinna med fem bollar är mycket. Senaste gången de gjorde det var hemma mot Arsenal i ligan förra året. Då var Mourinho intresserad av att mosa Wenger å co. som dessutom fick ett rött kort. Nu tror jag inte att så är fallet. Vill säkra segern och sedan spela av matchen med minsta möjliga energiläckage. Senaste gången innan Arsenalmatchen man vann med +4 mål var mot Aston Villa 2012.

Maribor är naturligtvis ett av de sämre lagen i CL, men några duvungar är de inte. Har en hel del Europarutin och har bland annat Zlatko Zahovics (minns någon honom? Jag gör!) son som en talangfull anfallare. Laget saknar Petar Stojanovic, en slovensk U21-landslagsman, men i övrigt inga tyngre avbräck av vad jag läst mig till i alla fall.

Chelseaseger med 2,3 bollar för mig. Vill det sig illa kanske det blir fyra, men då har vi pengarna tillbaka och dubbeln förvandlas till en singel (på City). För Chelsea är det här en match de bara ska vinna, tre poäng ska hämtas. För Maribor-spelarna är det en chans att visa upp sig i fotbollens absoluta finrum - jämför när Malmö åkte till Turin. MFF stod upp bra mot ett Juventus som gick på 80-90 % men i slutändan var det inte mycket snack om saken, även om siffrorna bara blev 2-0 - dessutom efter ett sent mål. Kan absolut tänka mig något liknande denna gång.

@nokkan21

Polsater - 20 Oktober, 2014, 16:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Frostline - 2014-10-21 22:24:16

Tur att man inte rygga.

Dolce1 - 2014-10-20 22:41:09

Mkt tajt schema nu för de engelska lagen.. När chelsea leder med 2 bollar kommer man nog slå av på tempot och börja byta.. kan tänka mig att man vilar mkt folk också imorgon..

Aston - 2014-10-20 17:18:26

Klart man minns Zlatko Zahovic :-) främst från Porto-tiden, och om jag inte minns fel så var han väl även i Benfica en sväng senare i karriären.

Reken ser bra ut, tunga avbräck i CSKA och tror inte heller Chelsea krossar slovenerna. Maribor var ju minst lika (Luka) ;-) bra mot Celje trots en gubbe mindre i 50 minuter, plus coach Ante Simundza uppvisad på läktare. För rekens skull får vi hoppas att Aleksandar Rajcevic inte är på målhumör i Maribor (två mål senast... tyvärr båda i egna buren)