Nu är Malmö klar favorit hemma för att man heter Malmö Redhawks och ingenting annat.
Jag kan inte se det på något annat vis om man tittar på hur de uppträtt den här säsongen, hur spelarruljansen sett ut de senaste dagarna och med tanke på att det nu står en motståndare på andra sidan rödlinjen berett att offra varenda tand som finns i käften för att resa hemåt med alla tre poängen.

"Lätt" schema på slutet. Ändå har Malmö inte alls övertygat. Nollade hemma mot ett Vita Hästen på nedgång skvallrar om en hel del. Förlusten borta mot AIK (oavgjort efter full tid) är kanske inget att skämmas över, men ändå en missräkning för Malmö.
Det finns ett par matcher till att räkna upp. Men besparar er det.
Känslan är den att man fan har gått i samma fälla som så många gånger förr. Släppt det lokala och på pappret värvat in "kvalité". VI minnas alla tiderna innan man släppte fram Babyhawks, en hemsk tid för alla supportrar förstår jag.
Det känns nu kortsiktigt. Vilket jag till viss förstås kan förstå då det är en räkmacka till SHL den här säsongen.
Men det finns en baksida. Har du inte spelarna som vill offra den där lilla extra svettdroppen för klubben, då kan du också bli nollat hemma mot en nykomling som Vita Hästen - helt utan de resurser som Malmö besitter.
Nu lämnade kvalité i Jon Knuts. Ville hem till Dalarna. I stället har man på korttidskontrakt skeppat in Mathias Tjärnqvist, Niklas Arell (Malmö 2008-2010) och Sebastian Strandberg.
Nu ska dessa tre med blixten hitta en klubb/lagkänsla som förmår att kämpa ned ett uppumpat gästande Rögle. Vilket de flesta, antar jag, förstår hur snett de rimmar.

Att Rögle är något sämre spelare för spelare, det är väl inget man behöver belysa närmre.
Men det brukar inte spela någon roll här, då viljan att vinna mot storebror är så pass stark att det kan gå vägen ändå. Så som de tre senaste matcherna.

Rögle - Malmö 3:2
Malmö - Rögle 3:5
Rögle - Malmö 5:2

Att Rögle ska vara något av en underdog här?
Ja.
Att man ska betala hela 3,40?
Knappast.
2,70-2,80, det känns väl mer enligt ritningarna - om ni frågar mig.

Deg in på tvåan.

This is the stats tab
This is the post tip