Speltips

Speltips Hammarby-Östersund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-21 19:30 Spela här

Speltips Hammarby-Östersund
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 2,37 Speltips: 1 och under 3,5
2014-10-21 19:30 Hammarby-Östersund 1 och under 3,5 2,37 LelleSandahl

OBS! Avspark 19.20. Sänds på TV4 Sport.

Halv vinst i går när ett taskigt Sundsvall lyckades buffla in två hörnor och vända 0-1 till 2-1 hemma mot Varberg. Pressen flyttas nu över till Hammarby som måste slå bollskickliga Östersunds FK för att inte tappa i toppstriden inför de avslutande två omgångarna. Ett ÖFK som tappat styrka sedan försäljningen av Modou Barrow, men som fortfarande är kapabla att göra livet svårt för motståndet.

Senaste möte
Östersund-Hammarby 1-1 (52' Solli, 82' Hopcutt)

SUPERETTAN
3:a Hammarby 27 16 6 5 59-25 34 54
5:a Östersunds FK 27 12 8 7 35-32 3 44

Hammarby hemma
13 7 4 2 34-12 22 25

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Landskrona-Hammarby 1-3 (26' Besara, 47' Piones-Arce, 62' Besara)

Östersund borta
13 6 2 5 15-18 -3 20

Formen
O, F, V, O, V

Senaste match
ÖFK-Öster 0-0

Det väntas runt 27 000 krävande Hammarbyfans på Tele2 Arena i kväll. Östersunds FK står ivägen för tre poäng och återtagen serieledning. Kryss är värdelöst för Hammarby som då ligger kvar på kval inför de sista två omgångarna. Formen är väldigt god med sju matcher utan förlust, och skadeläget kunde knappast varit bättre inför matchen. I ÖFK är det lite mer frågetecken, men ändå ett gott truppläge. Tror Graham Potter kommer ha en ganska defensiv inställning till matchen, där ÖFK packar spelare centralt för att kunna ställa om och spela sin passningsorienterade fotboll där det behövs. Det kan nog dröja innan ytorna öppnar sig för Bajen, men med spetsspelare som Kennedy, Fuhre, Piones Arce och Hallenius kommer chanserna att dyka upp förr eller senare.

För Östersunds del har målskyttet stagnerat efter Barrows avresa till Swansea. Tycker egentligen bara det är Jamie Hopcutt som är riktigt vass i sista tredjedelen. Får Bajen kontroll på honom finns goda chanser att hålla nollan. Det har varit tajta möten tidigare mellan lagen. 1-1 två gånger om och 2-1 till Bajen i samma hemmamöte förra säsongen. Tror inte det blir något undantag i dag, mer än att Hammarby får sista ordet. De har en bättre spets än vad ÖFK har och över 90 minuter bör de vara det bättre laget, även med tanke på skadeläget.

Troliga lag enligt Östersundsposten:
Hammarbys troliga lag: Johannes Hopf – Michael Timisela, Thomas Guldborg, Stefan Batan, Jan Gunnar Solli – Erik Israelsson, Johan Persson, Fredrik Torsteinbö, Nahir Besara – Lars Fuhre, Kennedy Bakircioglü.

Ersättare: Tim Markström, Daniel Theorin, Marko Mihajlovic, Linus Hallenius, Andreas Haddad, Pablo Pinones Arce, Amadaiy Rennie.

Östersund: Aly Keita – Jonathan Azulay, Douglas Bergqvist, Jonathan Azulay, James Baldwin – Alex Dyer, Ammar Ahmed, Fouad Bachirou, Alexis Mendiola, Jamie Hopcutt – Emir Smajic.

Ersättare: Haraldur Björnsson, Tobias Malm, Robert Hammarstedt, Brwa Nouri, Taylor Morgan, Stefan Illic, Bobo Sollander,


SPELTIPS
Det hör inte till vanligheterna att ÖFK klappar igenom defensivt. Samtidigt är de heller inte stekheta framåt och lär spela kompakt defensivt, samt våga hålla i boll när de får lägena. Kan tänka mig att den här matchen, som så många gånger förr för Hammarby, avgörs genom en individuell prestation. Till exempel en Kennedy-frispark. Står det 1-0 eller 2-0 lär Bajen heller inte tokösa framåt utan bevaka resultatet. bet365 ger oss härliga 2,37 på Hammarby-seger och under 3,5 mål i matchen. Den hugger jag och hoppas att den fina sviten håller i sig för min del.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 21 Oktober, 2014, 13:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LelleSandahl - 2014-10-21 17:29:45

Vi får se helt enkelt! Men jag kan ändå tänka mig att även Nanne beordrar gubbarna att tänka till om man leder. Nu när det bara är nio poäng kvar för dem att spela om.

CashIn - 2014-10-21 16:48:19

Förstår hur du menar och instämmer att det är ett tänkbart scenario med tanke på att Östersund är just som du säger ett skickligt lag på mittfältet som inte brukar klappa igen. Ville mest bara höja ett varningens finger för bajen då jag räknar med att dem lär gå ut hårt ikväll och inte slå av på tempot. Oddset har dock helt klart spelvärde, men kommer själv att undvika det.

Ska även kanske tillägga här att jag är inbiten bajare själv och därmed ev något partisk ;)

LelleSandahl - 2014-10-21 16:30:46

Intressanta tankar. Menar inte att Östersund kommer spela defensivt. Mer att de kommer vara kompakta centralt, tvinga Bajen ut mot kanterna. Sen när de är så pass bollskickliga tror jag vi kan få se mycket spel på mittfältet. Kan dröja innan Bajen får kontroll på spelet, precis som mot Sirius, med skillnaden att Östersund inte brukar klappa igenom def särskilt ofta.

CashIn - 2014-10-21 16:17:27

Tror att man ska vara försiktig även denna gång när det kommer till underspel och bajen. Östersund må vara ett lag som har hållt ihop hyfsat defensivt men man är absolut inte ett defensivt spelande lag i mina ögon, tvärtom. Östersund spelar en passningsglad och relativt offensiv fotboll som snabbt kan straffa sig mot ett kontringsstarkt lag som bajen. Särskilt ett bajen som har bra målform och som manas på av Nanne med att alltid höja tempot sista 10 vilket då också oftast resulterar i något extra mål.

Hammarby kommer ikväll gå stenhårt för 3 pinnar och man kommer absolut inte dra ner på tempot vid 1-0,2-0 och får man ev in ett 3-0 så tror jag också att chansen kan vara stor att bollarna börjar regna in bakom ett sargat Östersund. Om man vill vända på det och tro att Östersund tar ledning så lär vi komma att få se en stark offensiv press från bajen som även den lär kunna resultera i flera mål. Hammarbys trupp är utöver den fina formen även skadefri och man är i mina ögon flera klasser bättre än Östersund, man har även motivation som heter duga med en allsvensk plats i sikte :)