Speltips: Anderlecht - Arsenal

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-10-22 20:45
Land: Belgien
Liga: Liga
Odds: 1.85
Tips: 2
Raka tvåan spelar jag på mitt kära Arsenal idag. Trots allt. 1.85 tycker jag är för bra betalt för att avstå.

Vad ska jag säga om mitt röda lag egentligen? Ni som brukar läsa mina rekar vet ju om att jag knappast är överförtjust i den här upplagan. Eller snarare hur den där fransmannen styr och leder laget. Det är verkligen dags för en ny manager i Arsenal. Wengers vanskötsel har pågått länge nog. Men nog om det just nu.

Som vanligt kan Arsenal i princip skrapa ihop en skare-elva. Özil, Giroud, Debuchy, Sanogo, Ospina, Walcott och Gnabry saknas. Dessutom är Wojicech skadad, vilket gör att vi får ställa tredjekeepern i mål. Damian Martinez är en 22-årig argentinare jag har nollkoll på. Men tillhör man Arsenals organisation antar jag att han har åtminstone dubbelt så bra fötter som Andreas Isaksson och är hyfsad. Vet inte riktigt om det går att förklara hur frustrerande det är att det ständigt är så att ens lag har 5-6 ordinarie pjäser borta på grund av skador. Det gör en på något sätt uppgiven då det är otroligt dåligt inför fortsättningen att det är så. Andra spelare får aldrig rotera - blir slitna och mer skadebenägna etc. Men men.

Tänkbar elva:

Martinez
Bellerin, Chambers, Mertesacker, Gibbs
Flamini
Sanchéz, Ramsey, Wilshere, Oxlade-Chamberlain
Welbeck

Trots allt en okej elva. Om Wenger vill kan han köra vidare med Monreal centralt i backlinjen och peta ut Chambers till höger. Eller spela Monreal som felfotad yb.

Anderlecht då? Belgiska ligan håller jag inte så jäkla högt. Nu går visserligen Anderlecht som tåget där, men det är trots allt stor skillnad på liga och CL. Av det jag läst mig till (och har även sett matchen mot Dortmund i efterhand) så spelar de ett rätt naivt spel. Vill spela och skapa på egen hand. Kanske kommer det se annorlunda ut mot Arsenal, men varför skulle det göra det egentligen? Spelar man så mot Dortmund så. Tränaren Besnik Hasi verkar vara en tränare av den där ideologiska typen. Spela sitt spel före pragmatism typ. Och det tror jag passar Arsenal perfekt. Alldeles för många spelare står stilla och spelar just nu och den där tendensen till handbollsspel har kommit tillbaka till Emirates. Kort sagt, när lag packar ihop det och parkerar två tajta block runt egen straffområde trivs Arsenal dåligt. Bristen på balans och defensiv klasspelare centralt på mitten gör oss också sårbara för omställningar vid sådan matchbild.

Inga direkta avbräck hos belgarna av vad jag kunnat se. Tänkbar elva:

Proto Silvio
Najar - Mbemba - Nuytinck - Deschacht
Conte - Defour
Tielemans
Praet - Suarez - Mitrovic

En bortamatch i CL passar nog det här Arsenal-laget perfekt just nu. Lite mindre press från en kräsen Emiratespublik, lite större ytor att spela på. Tror det kan bli bra.

Ett annat argument som är svårare att ta på kanske: men jag har följt Arsenal så pass länge att jag har en rätt stark känsla för hur cykliskt saker och ting fungerar. Det är typiskt Wenger och Arsenal att vinna en sån här match efter en tid av hård kritik. Betydelsefull på ett sätt då det är viktigt att vinna för att gå vidare till CL:s slutspel, men samtidigt inte så betydelsefull eftersom vi så gott som alltid krånglar oss vidare till slutspel men är chanslösa i åttondelen. Arsenal vinner den här matchen men inte åttondelsfinalen. Så min känsla är att Arsenal vinner den här klart och att Wenger kommer stå i intervjun efteråt och prata om "great mental strength" och det vanliga gamla snömoset. Trots allt ska det vara stor kvalitetsskillnad på spelarna här.


@nokkan21
  Anderlecht - Arsenal
Spela på Speltips Anderlecht - Arsenal
Polsater - 22 Oktober 2014 - 11:20
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
betarne - 2014-10-22 14:09

Rygg! Uppe i 2 gånger degen nu på bet365

Akberg - 2014-10-22 13:26

Fina tankar, Polsäter. Kan bli tajt, värt en insats nu dock till höga 2.05 hos SBO!

fleaishot - 2014-10-22 13:08

Kanske inte så relevant egentligen, men Wojicech är inte skadad utan avstängd efter sitt röda kort senast mot Galatsaray


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Seppi - Dzumhur
Tennis - ATP Moskva - Seppi
2.20
18:15  Assar - Shibaev
Bordtennis - World cup - Assar
1.83
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
20:00  Verdasco - Anderson
Tennis - ATP Stockholm - Verdasco
3.20
20:45  Jeong + Shibaev
Bordtennis - World cup - Dubbel
1.81
21:00  West Ham - Brighton
Fotboll - Premier League - 1
1.85
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming