Speltips Ludogorets Razgrad-Basel

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-10-22 20:45
Land: Bulgarien
Liga: Champions League
Odds: 1,97
Tips: 1 dnb
Underspelet i Bajen kändes inte helt otänkbart när jag satt och inmundigade kaffe och vetelängd i pausen på Tele2 Arena i går. Men innan jag ens var tillbaka på läktaren stod det 1-1 och av bara farten tog Östersund ledningen. En helt otänkbar vändning sett till Bajens dominans i första. Bara bita i det sura äpplet och komma igen. Vi tar oss från superettan till Bulgariens huvudstad Sofia. Ludogorets har imponerat genom att sånär luggat både Liverpool och Real Madrid (hyggliga motståndare) på poäng. Nu väntar ett skadedrabbat Basel och jag tycker man ska ha en bra segerchans i kväll.

CHAMPIONS SÅ LÅNGT
Liverpool-Ludogorets 2-1
Ludogorets-Real Madrid 1-2

Real Madrid-Basel 5-1
Basel-Liverpool 1-0

Faktum är att dessa två lag möttes även i fjolårets Champions League-gruppspel. Då vann Basel med 2-0 hemma och med 4-2 borta i Bulgarien. Varför ska vi då tro på bulgarerna i kväll?

För det första tycker jag att Basel är klart sämre än förra året där Mohamed Salah (numera Chelsea) är en av spelarna som försvunnit. Utöver det har båda lagen nya tränare sedan dess och Basel är mycket mer drabbat av skador inför kvällens möte.

Saxat från Uefas preview

Possible lineups
Ludogorets: Stoyanov; Caià§ara, MoÅ£i, Teziev, Minev; Dyakov, Fábio; M Alexandrov, Marcelinho, Abalo; Bezjak.
• Out: Alexandre Barthe (groin)

Basel: Vaclà­k; Degen, Schär, Suchà½, Xhaka; Frei; Serey Die, Elneny, D Gonzalez, Gashi; Embolo.
• Out: Marco Streller (muscular injury), Matà­as Delgado (foot), Walter Samuel (knee), Behrang Safari (thigh)
• Doubtful: Philipp Degen (unspecified)

Sämre skadeläge i Basel och en dags mindre vila från seriespel än Ludogorets. Plus för bulgarerna där. Basel gjorde givetvis en stark insats mot Liverpool (1-0), men det var ett blekt Merseysidelag offensivt sett, och Basel är alltid svårslaget på hemmaplan. Är det någon gång Ludogorets ska vinna så är det i kväll. Man har pressat både Liverpool på Anfield och Real Madrid hemma (i Sofia då deras egen arena är för dålig). Bulgarerna ser det här som sin stora chans, men kommer ändå försöka att inte gå bort sig och bjuda på för mycket.
- Vi har inga problem (skador) och det är jätteviktigt. Spelarna är helt fokuserade på matchen nu. De två matcherna mot Basel kommer bli helt annorlunda jämfört med förra säsongens möten, säger tränaren Georgi Dermendzhiev.
I Ludogorets lag finns flera offensivt skickliga spelare som kommer få mycket bollar att jobba på. Framförallt brassen Mercelinho och spanjoren Abalo är spelare som blir viktiga för de grönklädda.

SPELTIPS
Tycker att pendeln pekar över till Ludogorets fördel i kväll. De har varit väldigt nära att skrälla både mot Liverpool och Real. Spelat bra fotboll men haft lite oflyt. Man är normalt hemmastarkt i Europacuperna och det Basel som kommer hit är försvagat av skador på ett par tunga namn. Är det någon match bulgarerna ska vinna är det som sagt denna och därför gillar jag hemmaseger draw no bet till 1,97 hos Unibet.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter
Spela på Ludogorets Razgrad-Basel hos Unibet
Spela nu
LelleSandahl - 22 Oktober 2014 - 12:18
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: