Speltips

Speltips Celtic-Astra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-23 21:00 Spela här

Speltips Celtic-Astra
Land: Europa Liga: Europa League
Odds: 1.70 Speltips: 1
2014-10-23 21:00 Celtic-Astra 1 1.70 RalleArvid

Formen fortsatt magisk. 8 av 9 spel satta nu och senast var det ju riktig storslam när dagens bästa spel till 3.40 satt utan större problem. Nu ännu ett spel till relativt högt odds där jag känner mig oerhört trygg om att ha hittat rätt.

Efter en knackig start som så ofta är fallet när långa och extremt framgångsrika eror är över (vare sig det är Alex Ferguson eller Neil Lennon) har nu Celtic, med John Guidetti, äntligen hamnat på rätt köl igen.

Dessutom är Celtic extremt inriktade på att göra bra ifrån sig i Europa till skillnad från vissa andra lag i det här skedet av Europa League. Detta av främst två anledningar enligt mig:

1. Man kommer som vanligt springa hem ligan på hemmaplan och den ses inte som ett kvitto på framgång utan bara som business as usual. Det är i Europaspelet som en framgångsrik eller mindre godkänd säsong mäts.
2. Man har en ny tränare som till varje pris känner att han måste bevisa att han är rätt man och kommer göra vad som helst för att gå långt och förhoppningsvis, i den bästa av världar, även ta en titel utanför den nationella gränsen.

Astra vann den rumänska ligan förra året men är nu fullkomligt under isen. Man har förlorat 8 av sina 10 senaste matcher i alla tävlingssammanhang trots den något bristfälliga kvalitén i Rumänska ligan. Dessutom när man mött respektabelt motstånd har det blivit fullkomliga haverier såsom 4-1. Man har 5 bortamatcher utan seger varav tre förluster. Senast man var ute i Europa fick man storstryk med 5-1 mot Zagreb efter en fullkomlig överkörning. Ett Zagreb jag skulle vilja sätta ett kvalitets-likhetstecken med kvällens motstånd, Celtic på. Man förlorade även hemma i Europaspelet mot Salzburg med 2-1 senast.

Dessutom har Astra ytterligare problem då rapporter gör gällande att laget och framförallt två av deras stjärnspelare av afrikansk börd ankommit väldigt sent till Glasgow som en följd av strul med flyg.

Celtic började som sagt säsongen halvknackigt (med deras mått mätt) men har fått fart på grejerna och har nu förutom den vanliga reaktionen som lag ofta får i ligaomgången efter bortamatch i Europa, radat upp segrarna och de gjorda målen.

4 segrar i rad förutom det ovan nämnda Hamilton-debaclet och 7 matcher utan förlust. Segerraden som lyder :

5-0
1-0
2-1
3-0 inger hopp och självförtroende inför uppgifterna man ställs inför och framförallt hemma på Celtic park där stämningen under Europakvällar är elektrisk har man alla möjligheter att skicka hem ett mediokert rumänskt lag med ännu en storförlust i flyget hem.

Celtic spelade 2-2 borta mot Zalzburg i första matchen. Astra fick stryk med 1-2 hemma mot dem.
Celtic vann med 1-0 hemma mot Zagreb senast, Astra fick stryk med 5-1 mot dem.

Ja, man ska inte bara stirra sig blind på tidigare resultat men det är ändå där någonstans vi har klasskillnaden mellan lagen. Framförallt när det är stadig uppgång och positiv form kring favoritlag som har hemmaplan och framförallt när det är kaos och haveri i bortalaget.

Läget i lagen, inte mycket att orda om men knapp fördel för Celtic även när hänsyn till denna faktorn tas. Guidetti saknas för Celtic som ni vet, i övrigt snarare spelare tillbaka och tillgängliga än som saknas sedan 5-0segern senast.

För gästerna saknas anfallaren Bukari samt oklarhet som sagt kring anfallaren Fatai och mittfältaren Yahaya eftersom de hade strul med sitt flyg över till Skottland.

Jag ser inte mycket som talar emot hemmavinst med 2,3 bollar här.

Celtic rak etta till finfina 1.70x spelas hos bet365 .com
Testas gör även -1.5 till 2.75 som bonusspel.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 23 Oktober, 2014, 08:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!