Jag ska vara ärlig och säga att gårdagens rek på Flyers U 2.5 mål var en riktig felbedömning och rent av sagt en riktigt skitrek då matchbilden inte alls blev det som jag förutspådde. Ibland missbedömer man matcher och så var fallet igår. Vi tar nya tag och försöker studsa tillbaka så fort som möjligt. Jag tycks hittat ett nytt värdespel i natt och vi vänder oss mot Detroit!

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins

Goalies: Howard (confirmed) vs Griess (probable)

Ja, Pittsburgh kom verkligen inte upp i standard igår då man slarvade för mycket i försvaret men en del turnovers och lite för hård press som Flyers skickligt nog klarade av att spela sig ur. Kul dock att Pierre-Edouard Bellemare fick göra sitt första NHL mål igår och förhoppningsvis kan han fortsätta näta lite. Alltid kul med spelare som har kopplingar med svenska lag i NHL. I natt åker man till Detroit där ett revanschsuget Wings väntar. Blir nog en ny tuff uppgift för B2B Penguins.

Detroit förlorade senast mot Montreal efter att haft ledningen med 1-0 innan Habs kunde kvittera sent i tredje perioden. Efter det lyckades man fullborda vändningen efter ett OT-mål av Desharnais. Tycker det finns mycket positivt just nu hos Wings även fast man förlorade senast då man kunde åka till Bell Center och föra matchen mot ett lag som Habs på bortais. Ingen lätt uppgift och nu när man fått tillbaka sin stjärna Pavel Datsyuk från skada, som dessutom såg väldigt spelsugen ut, har man mycket goda chanser till fortsatt fint spel. Nu återvänder man hem till Joe Louis Arena där man i vanliga fall är väldigt starka och spelar man som man gjort de tre senaste matcherna ska man vara favoriter i natten match. Negativt för Wings är dock att Johan Franzén är skadad och förväntas vara tillbaka till lördagens match mot Philadelphia.

Pittsburgh är som sagt B2B efter en ny förlust mot Flyers som tycks trivas oerhört bra inne i Consol Energy Center. Penguins är uppsatta som favoriter i nattens kamp i skrivande stund vilket jag verkligen inte ser man vara då det inte är någon lätt uppgift att komma B2B till Joe Louis Arena. Dessutom var man lite oförsiktiga igår i försvarsspelet och jag antar att man inte komma gå ut lika hårt i nattens match vilket betyder att man kommer låta Wings föra spelet och sedan vänta på turnovers och hugga på de lägena man får. Jimmy Howard är bekräftad för nattens match vilket borde ge oss fördel i målvaktsmatchen och jag tycker han sett oerhört stabil ut hittills in på säsongen vilket är kul på ett sätt då han varit ifrågasatt under förra säsongen.

Historia

I grundserien brukar de alltid vara jämna möten mellan dessa lag och sett över de 12 senaste grundseriemötena har lagen splittrat vinsterna lika. 6 vinster var alltså. Sedan har i och för sig Pittsburgh slagit ut Wings ur slutspelet ett par gånger vilket ger de en fördel sett över alla möten.

Jag kommer dock inte ta så mycket hänsyn till den här statstiken och går mest på bolagens misstag att sätta Penguins som favoriter då jag ser Wings vara det. Skulle nog säga runt 54/46 fördel Wings vilket skulle ge oss ett odds på 1.85 på Wings, men vi bjuds alltså på 1.93 vilket jag tar.

Skador

Detroit: J.Franzén
Pittsburgh: B.Bennet

Nattens spel blir alltså:

- Detroit Red Wings ML @ 1.93 med 3/6 units hos Betsson

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip