Detroit lyckades på något mirakulöst sätt vända 1-3 till vinst 4-3 efter OT igår och jag måste medge att vi hade en enorm tur att spelet satt. Jag hade absolut inte räknat med att Penguins skulle kunna komma ut och köra ner Wings under första perioden. Under andra perioden var det bara rött, men Kunitz lyckades göra 3-1 på Penguins ENDA chans under hela perioden och då såg det i stort sätt dött ut. Som sagt, på något mirakulöst sätt lyckades man hitta energi i tredje perioden och svenske backstjärnan Niklas Kronwall var en stor anledning till att lyckades vända matchen. Hur som helst satt därmed Wings ML @ 1.93. Ibland har vi turen på vår sida!

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks

Goalies: Varlamov (confirmed) vs Miller (probable)

Lite likt matchen mellan San Jose och Columbus igår har vi ett liknande möte sett till förutsättningar idag. Utvilade Avalanche gästas av Vancouver som kommer B2B efter en snygg och lite skrällvinst mot St Louis Blues igår, men jag måste medge att man fick lite väl enkla mål. Jake Allen är en lovande målvakt men gjorde kanske inte sin bästa match då han speciellt i tredje perioden tappade spelet och släppte 3 mål på Canucks 4 skott i den perioden. I natt får Vancouver en tuffare och speciellt mer rutinerad målvakt att jobba emot då det är bekräftat att Varlamov är tillbaka från skada. Väldigt positivt för Avs.

Succélaget från fjol, Colorado har börjar den här säsongen väldigt svagt. Man har varit på en bortaturné som inleddes på bästa sätt då man med 0.3 sekunder kvar av matchen kunde avgöra mot Bruins. Efter det har man haft lite otur och förlorat många jämna matcher innan man senast fick komma hem som stora favoriter emot Panthers. Trots en ledning sent in i tredje perioden tappade man in kvitteringen och förlorade sedan efter OT. Laget besitter mycket potential och räkna med att man kommer komma ut hårt mot Canucks i natt för att ge sig själv en tidig ledning så man kan bygga lite självförtroende därifrån. Jag tror att man med Varlamov i kassen känner en större trygghet och kommer våga satsa lite mer i spelvändningarna och fylla på med sina backar och ligga lite högre i pressen. Canucks med lite sega ben från matchen igår mot ett speedigt och ivrigt Avalanche känns på förhand väldigt bra för hemmalaget.

Historia

Under tidigare säsongen har Canucks varit laget med övertag mot Avs, men då var som sagt Canucks en makt i NHL. I mina ögon har man under de senaste säsongerna bytt lite platser då det känns som att Canucks är påväg neråt medan Avalanche går åt motsatt riktning. Förra året vann Avalanche 2/3 möten mot Canucks där man vann hemma och lyckades vinna en match borta.