Speltips

Speltips West Ham-Man City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-10-25 13:45 Spela här

Speltips West Ham-Man City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.67 Speltips: BLGM
2014-10-25 13:45 West Ham-Man City BLGM 1.67 RalleArvid

Lördag igen och vad trevligt det ska bli hörni. Min form är hysterisk och ska så förbli. Ungefär som Sakhos form i West Ham faktiskt. Och som ni som följt oss här på rekat länge vet är ju att om Premier League-rekar är min ficka så är West Ham-rekar mynten som ligger i den. Blev det en bra metafor? Nej, inte så värst. Hursomhelst, vad jag ville ha sagt är att om det är något i det internetarv jag lämnat jag kan vara stolt över (förutom min Lunarstorm) så är det min statistik över West Ham-matcher jag tagit i. Nu då dags igen.

West Ham har inlett säsongen fantastiskt och har nu tre segrar på sina fyra senaste i ligan. Man ligger fyra i tabellen och framförallt, för en gångs skull, är detta tack vare en sprakande offensiv. 15 mål på 8 matcher skvallrar om både flärd, fart och fantasi, tre F som bara förstärks när man spelar på hemmaplan och har fansen i ryggen.

Sedan Citys pengar och deras radikalt förbättrade muskler i ligan har West Ham haft otroligt svårt att plocka poäng av dem men trots bara en seger på de sex senaste hemmamatcherna Hammers bara misslyckats att göra mål vid 2 tillfällen.

City är ju som vi vet fantastiska offensivt och har gjort 18 mål på de 8 första matcherna i ligan. Man snittar dock 1 insläppt mål per match och jag tror definitivt att man får svårt att lyckas med det som bara ett enda lag hittills under säsongen lyckats med - att hålla nollan mot West Ham. För oavsett om motståndet varit Liverpool hemma eller Manchester United borta så har Allyrdyce lyckats låsa upp samtliga försvar så här långt frånsett Spurs i premiären.

Vidare måste vi ta hänsyn till att Manchester City inte bara var ute i Europa bara för några dagar sedan och att detta är den tidiga lördagsmatchen. Vi måste särskilt ta hänsyn till att man var så långt bort som Ryssland samt att man fick åka hem med ett 2-2resultat som känns som en riktigt tung förlust i och med den kollektiva kollaps man stod för då man tappade 2-0 i matchens slutskede. Jag kan inte i det här skedet av säsongen tänka mig värre förutsättningar om jag ska vara ärlig.

För att återhämta sig fysiskt går säkerligen smärtfritt för de flesta spelarna men där ett schema likt Citys skadar mest är i den mentala styrkan och mental sårbarhet visar sig alltid extra känslig i de defensiva leden där 100%igt fokus aldrig får släppas i en enda hundradel på den här nivån.

I bara två av West Hams 9 tävlingsmatcher i år har båda lagen misslyckats att göra mål så trots bra offensiv har man också läckt en hel del bakåt. City har bara lyckats hålla nollan 3 gånger på sina 13 tävlingsmatcher hittills i år.

West Hams matcher snittar hittills 3.3 mål efter 15-11 i målskillnad.
City har samma snitt för sina 8 matcher, 3.3 mål per match efter 18-8 i målskillnad.

Som ni hör: full fart framåt, inte tätt bakåt. West Ham har aldrig haft bättre chans att skaka City men samtidigt ser det kanske svårare ut än någonsin att hålla nollan mot mässarna likväl.

Skadelägena i lagen är också något som bäddar för insläppta mål. Backkris i hemmalaget och förutom Carroll samtliga offensiva startspelare i full form. I City finns alla kreativa spelare tillgängliga förutom Nasri och Lampard och där bak saknas Nastasic:

Båda lagen att göra mål känns givet här och är taget till 1.67 hos bet365 .com.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 24 Oktober, 2014, 21:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!