Speltips

Speltips Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-10-26 21:30 Spela här

Speltips Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.95 Speltips: Colts -3,5
2014-10-26 21:30 Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts Colts -3,5 1.95 ChristianB

Det fortsätter att gå riktigt bra med mina NFL-spel och ni som ryggade mitt spel i torsdags kunde återigen chasha in efter att Julius Thomas, som jag förutspådde inte skulle komma upp till 6 receptions, bara fick ta emot två bollar och spelet gick in! Därmed har 11 av mina 13 senaste spel suttit!

Indianapolis Colts har vart mitt lag när det gäller spel denna säsong och vi fortsätter på samma visa. Att de bara är favoriter med 3,5 poäng (3p när linan öppnade) mot ett mycket mediokert Pittsburgh Steelers är ett frågetecken för mig! Här kommer jag att spela hårt.

Colts har fem segrar och två förluster denna säsong medan Steelers sitter på fyra segrar och tre förluster. Steelers har vart väldigt upp och ner och vunnit och förlorat varannan match i år. Colts förlorade de två inledande matcherna men har sedan tagit fem stabila segrar. Så här ser lagens senaste resultat ut:

Jaguars-Steelers 9-17
Browns-Steelers 31-10
Steelers-Texans 30-23

Colts-Ravens 20-13
Texans-Colts 28-33
Colts-Bengals 27-0

Colts körde fullkomligt över Cincinnati Bengals I den senaste matchen, där man också var favoriter med tre poäng. Man tillät inte motståndarna att göra en enda poäng och det var en riktigt fin uppvisning. Steelers vann alltså också senast, men OJ så mycket de blev bjudna på av Houston i den matchen! Man såg helt chanslösa ut fram till de sista två minuterna av första halvlek, då misstagen kom på löpande band av Texans. Tappad punt, fumble i egen red zone, interceptions och penalties, ja allt gick åt fel håll och Steelers kunde göra 24 poäng på två minuter. Trots detta så hade Texans chans att komma tillbaka in i matchen men fortsatte att dra på sig penalties och efter ytterligare en fumble så blev det för tufft. Steelers må ha vunnit matchen, men mig övertygade de absolut inte. Nu möter man ett lag som är bra mycket säkrare offensivt och inte alls gör samma misstag. Man möter dessutom ligans kanske hetaste QB i Andrew Luck.

Colts rankas som nummer ett i ligan när det gäller antal passing yards, antal totala yards och som nummer två i antal gjorda poäng. När detta anfall ställs mot ett mediokert försvar som i år rankas som nummer 16 i antal yards per match och nummer 15 i antal tillåtna poäng så drar man nytta av det. Ger man Andrew Luck tid så hittar han någonstans att gå med bollen, så är det bara. Och tid kommer han att få. Pittsburgh har svårt att sätta press på motståndarnas QB och har i de senaste fyra matcherna bara fyra sacks. Luck är dessutom en väldigt mobil och stark QB som är svårare att ta ner. Han kommer att få hjälp av springspelet där Ahmad Bradshaw kommer att dra det stora lasset. Steelers har inte alls kunnat stoppa motståndarnas RB i de senaste matcherna och rankas som nummer 20 i ligan mot springspel. Det innebär att det kommer att bli kortare avstånd för Luck att behöva jobba med och dessutom så kommer man att kunna kontrollera klockan. Det enda som stör i anfallet är skadan på receivern Reggie Wayne, som missar denna match. Man har dock stadiga receivers att fylla hans plats bakom deras toppreceiver TY Hilton och jag skulle gissa på att Dwaybne Allen, Coby Fleener, Hakeem Nicks och running back Ahmad Bradshaw för ta emot några extra bollar denna kväll. Steelers har fortsatt skadeproblem i sin defensiv och saknar fyra spelare i detta möte.

Steelers anfall är inte alls lika vasst och rankas som nummer 22 när det gäller antal gjorda poäng. När det kommer till antal gjorda yards är de dock inte lika dåliga och ligger på plats åtta. Man går nu upp mot ett riktigt tufft försvar som alltså senast totalt stängde ute Cincinnati Bengals. Colts försvar rankas som nummer tre i ligan i antal tillåtna yards och nummer fyra i antal tillåtna poäng. Framförallt så är det passförsvaret som har vart riktigt bra och man är ligans fjärde bästa lag mot passen. Man sätter dessutom riktigt mycket press på motståndarnas QB och har gjort hela 21 sacks i år, även här är man fjärde bäst. QB Ben Roethlisberger kommer alltså att ha fullt upp ikväll och han kommer att behöva all hjälp han kan få av running back LeVeon Bell. Bell är den viktigaste kuggen i denna match för Steelers och om de ska han en chans att vinna så måste de mata honom med bollen mot Colts, nu förbättrade, springförsvar. Det känns nästan konstigt att säga så efter att de endast tillåtit Bengals vassa RB Giovani Bernard springa för 17 yards i den förra machen… Men lita på att Bell kommer att nyttjas friskt i både spring- och passningspel. Roethlisberger lär dock tvingas kasta bollen en hel del denna match och det positiva i Steelers passningsanfall är att de äntligen hittade en receiver som kan linea upp bredvid Antonio Brown: Martavis Bryant. Ben har alltså nu två vapen att jobba med, frågan är hur långt det räcker i detta möte.

Jag tror starkt på Colts i denna match och spelar på seger med -3,5 poängs handikapp till 1.95 gånger pengarna! Observera spelstopp klockan 21.25!

ChristianB - 25 Oktober, 2014, 16:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Adrianc - 2014-10-26 22:38:25

28-10 till Steelers efter lite mindre än halva matchen ... -.-

luugos - 2014-10-26 22:04:20

Andra gången jag går in hårt på dina rekar!!!
Och det går åt helvete!!
Din sopa

Sangkhaphong - 2014-10-25 22:42:35

2.00 hos Unibet

Bergsjon93 - 2014-10-25 20:58:23

Rygg som vanligt! och tack för alla tusenlappar du spelat hem, Bra jobbat!!!!