Speltips

Speltips Carolina Panthers - New Orleans Saints

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-10-31 01:30 Spela här

Speltips Carolina Panthers - New Orleans Saints
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Saints -2,5
2014-10-31 01:30 Carolina Panthers - New Orleans Saints Saints -2,5 1.90 ChristianB

I måndags rekade jag Roy Helu över 45.5 yards och ni som ryggade och såg matchen vet vilken käftsmäll vi fick… Helu hade 44 yards och fick bollen med två yards att gå och jag slickade mig runt munnen. Men så missar Washington en block och han blir tacklad för minus en yard. Lägg därtill en tidigare miss i kommunikationen där Helu skulle få bollen men sprang åt fel håll och därmed missade ett par yards. Det är små marginaler i denna sport!
-----------------------------------------------------------------
I natt har vi en riktigt fin match framför oss då Carolina Panthers tar emot divisionsrivalen New Orleans Saints. Saints var ett stort spel för mig förra veckan då man imponerade och besegrade Green Bay Packers med 44-23. Både Saints och Panthers har tre vinster och fyra förluster, Panthers har spelat en match mer och har dessutom en oavgjort i resultatraden, något man inte ser så ofta i NFL.

Saints har två vinster och en förlust på de tre senaste matcherna, medan Panthers sitter på en oavgjord och två förluster. Senast fick manstryk av Seattle i en poängsnål match som slutade 13-9. Det känns dock som om de siffrorna borde vart större för Seattle, men misstag blev kostsamma och höll på att kosta de en seger. Panthers QB Cam Newton spelade OK i första halvleken, men i den andra halvleken så fick han alldeles för mycket press på sig från den defensiva linjen och hade problem att flytta bollen. Endast fyra passar kompletterades efter halvtid.

Andra visor var det för Saints QB Drew Brees i matchen mot Packers. Efter halvtid var han riktigt het och missade inte en enda pass. Han hade dessutom tillbaka sitt bästa vapen, Jimmy Graham, som kommer att få ännu mer speltid ikväll efter att ha kommit tillbaka från en skadad axel. Tillbaka var också running backen Mark Ingram som hade en riktigt bra kväll då han sprang för hela 172 yards och en touchdown. Han kommer att vara en väldigt stor del av spelet även ikväll då han går upp mot Panther springförsvar, som är sämst i hela ligan. Detta kommer att hjälpa Drew Brees en hel del då han inte behöver göra lika långa kast, men framför allt så kan Panthers försvar inte sätta lika stor press på honom när man har ett så framgångsrikt springspel. Panthers har för den delen inte haft någon framgång att nå fram till motståndarnas QB denna säsong, och ger man Drew Brees tid att hitta receivers nere i planen så kommer han att göra det. Jag tror att man kommer att flytta bollen med framgång denna kväll.

För att Carolina ska lyckas vinna denna kväll måste Cam Newton ha en bra dag och inte göra några turnovers. Saints har ligans näst sämsta passförsvar och här finns det luckor för Panthers att nyttja. Saints har dock fått igång en pass rush de senaste matcherna och äntligen lyckats få lite press på motståndarnas QB. De bör ha framgångmed detta även denna dag då Panthers offensiva linje regelbundet har haft svårt att sätta stopp för motståndarna. Någon mer än Kelvin Benjamin måste dock komma igång i passningsspelet, det räcker inte med ett hot i djupet. Panthers får tillbaka sin tidigare skadade running back DeAngelo Williams, vilket är ett plus. Saints har dock ett hyfsat springförsvar som rankas som nummer nio i ligan, så räkna inte med att han kör över de på något sätt.

Saints har vart oslagbara på hemmaplan, medan man haft problem att vinna på bortaplan. Tre av de fyra förlusterna i år har dock vart riiiiiiktigt tighta och avgjort med en, två och tre poäng, och kunde lika gärna slutat i seger för Saints. Tänk dig om Saints hade vart ett lag med sex vinster och en förlust, hur tror du denna lina hade sett ut då? Jag tror att man tar sig i kragen inför denna väldigt viktiga divisionsmatch, där segraren går upp i ensam ledning och tar ett grepp om gruppen. Brees och coach Sean Payton är riktigt duktiga på att planera denna typ av matcher och som jag tidigare påpekat så tar ofta de riktigt stora stjärnorna ytterligare ett steg i de stora nattmatcherna.

Jag tror att Saints vinner detta och spelar de med -2,5 poängs handikapp till 1.90 gånger pengarna! Observera spelstopp klockan 01.25!

ChristianB - 30 Oktober, 2014, 13:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2014-10-30 17:05:19

Ryggar som vanligt!

Bjorken128 - 2014-10-30 14:17:14

Hmm, måste vara jävligt snurrig. Spelar själv på Unibet men kollade oddsen på bet365 för att jämföra när jag skrev min rek. Tyckte verkligen det stod 1,83 för -3 på Saints, samma när jag kollade nyss. Nu ser jag att du har rätt dock. My bad, uppenbarligen. =)

ChristianB - 2014-10-30 14:11:34

@Bjorken128 1.83 är ju för +3 på Carolina? Fanns -2,5 för 1.90 när jag började skriva min rek, ser att det nu är -3 till 2.00. Rekommenderar dock fortfarande spel upp till -3, för den som vill ta lite mindre risk finns dock -2 till 1.83 också :)

Bjorken128 - 2014-10-30 14:00:53

Men oddset du säger att du får på bet365 stämmer ju inte? Kollade där imorse och då fick man 1,83 för -3. Samma fortfarande.

Du måste haft rejält bra tajming om du fått 1,90 för -2,5 helt plötsligt... ;)

Bjorken128 - 2014-10-30 13:58:14

Håller med. Rekade samma spel imorse. Känns bra! :)