Speltips

Speltips Man City - Man United

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-02 14:30 Spela här

Speltips Man City - Man United
Land: England Liga: PL
Odds: 2.0 Speltips: x2
2014-11-02 14:30 Man City - Man United x2 2.0 Polsater

United +0,5 (samma som x2) blir mitt spel i Manchesterderbyt.

Varför då detta?

Ja, jag backade ju upp City att vinna i ligacupen hemma mot Newcastle i veckan. Trots ett i stort sett ordinarie lag lyckades man inte med det utan förlorade med 2-0 hemma på Etihad. Det innebär att man nu är inne i sin tyngsta tid någonsin under Pellegrini. Det hela började med Champions League-mötet mot CSKA Moskva då man tappade en 2-0-ledning till 2-2. Därefter föll man rättvist mot West Ham förra veckan innan man alltså förlorade på nytt mot skatorna. Formsvacka. Dessutom har man en mycket viktig batalj i CL i veckan då man måste besegra CSKA hemma för att lyckas säkra fortsatt spel.

I mötet mot Newcastle skadade sig David Silva. Jag är ett stort fan av Silva och ser honom som oerhört viktig för lagets offensiv. Den som liknar honom något i spelstil (Nasri) kommer från en periods frånvaro pga skada och gjorde sina första minuter på länge i veckan. Mot Newcastle haltade dessutom Yaya Toure av. Ivorianen verkar dock komma till spel. Tänkbar elva:

Hart
Zabaleta-Kompany-Demichelis-Clichy
Milner-Yaya-Fernando-Nasri
Aguero-Jovetic

Utan Silva blir det ännu mer tyngd på briljante Agüero. Men Silvas frånvaro gör också att elvan känns mindre skrämmande som det är nu, i synnerhet sedan Yaya Toure inte varit lika bra som i fjol.

United då? Det sista som hände för deras del förra helgen var att Robin van Persie bombade in 1-1 hemma mot Chelsea. Innan dess hade man gjort, sett till motstånd, årets bästa match. Har de senaste veckorna börjat hitta mer rätt och börjat få lite ordning på försvarsspelet. Till den här matchen är också Rooney tillbaka efter avstängning, vilket är ett plus! Saknar Phil Jones och Falcao. Tänkbar elva:

De Gea;
Rafael, Smalling, Rojo, Shaw; 3t3Blind, Fellaini, Herrera; Di Maria, van Persie, Rooney.

Det här är ett derby! Att allt kan hända i ett derby är väl delvis en klyscha, men något ligger det ändå i det. Eventuella kvalitetsskillander suddas ut lite grann. Ingen väntar sig något av United här. I fjol föll man med 4-1 i motsvarande möte (och 3-0 hemma) så att undvika dylik förnedring är väl det som gäller. Ett rätt skönt läge att kliva in i ett derby i. Ingen kan klaga på en eventuell defensiv uppställning och inställning i matchen hos United. Bevisbördan ligger på City, det är deras hemmaplan och de är laget med lite högre status nu.

Så United kan gå in hyfsat avslappnat med en "allt att vinna"-inställning, medan ett formsvagt City förväntas vinna här inför en hemmapublik. Känslan är att vi har en annalkande positiv känsla hos United medan City har haft det lite tungt och är pressade. Lägg till den otroliga spets som finns hos vissa United-spelare offensivt. Ger dem definitivt mer än 50% chans att ta poäng här, även om City är en maktfaktor hemma.

City har tappat poäng i 4/9 matcher so far och har förlorat mot både Stoke och West Ham i ligan. United har faktiskt bara förlorat två matcher, försvarsoroligheterna till trots. Min känsla är att båda lagen kan känna sig hyfsat nöjda vid ett x i slutskedet här, för City är det ett okej resultat med tanke på omständigheterna och det är det definitivt för United.

@nokkan21

Polsater - 01 November, 2014, 21:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2014-11-02 12:19:32

Tror alla siktar lite för högt. I matchen mot Chelsea såg man att van Gaal har börjat fått ordning på truppen med ett snabbare spel. Chelsea hade delvis svårt att bryta deras passningspel och föll istället längre bakåt i försvarsposition för att finna kontringslägen.

Tror också United har chans till poäng idag, om man kommer rätt in i matchen.

Men rör inte inte resulatspel idag då jag tror på en tajt match med förvånande få mål.

presidenten - 2014-11-02 11:37:50

Den här vinner city med 3,4-1

Pettson - 2014-11-02 09:27:37

Förstår spelet eller värdet i spelet och håller med, delvis... Silva är den bästa spelaren i PL och jag är liksom du ett stort fan. City har en divig attityd(förenklad inställning) till många matcher och lag men brukar höja sig i stora matcher. När nu falcao är borta vilket jag tror hade lett utd till 2-2 så tror jag city vinner med uddmålet, 3-2/2-1. Tror inte city förlorar eller för den delen ha den kassa attityden som man hade mot magpies. Och eftersom båda lag har frågetecken kring det defensiva spelet men en högt fungerande offensiv(trots att Silva missar) så går jag på slutres 3-2! (Rooney i vanlig ord och toure sen vet jag inte men dimaria är ett tips)

Go city, go city!

King37 - 2014-11-01 23:54:47

Vad tror du om över 2.5?