Speltips

Speltips Hammarby-Jönköpings Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-02 15:00 Spela här

Speltips Hammarby-Jönköpings Södra
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,90 Speltips: 2 (+1,5 asian)
2014-11-02 15:00 Hammarby-Jönköpings Södra 2 (+1,5 asian) 1,90 LelleSandahl

Gif Sundsvall, Hammarby och Ljungskile. Strax före 17.00 vet vi vilka två lag som går direkt upp till allsvenskan och vilket lag som får kvala. Jag är helt övertygad om att Gif Sundsvall gör sitt mot Landskrona BoIS där norrlänningarna bara behöver en pinne för att få öppna skumpan.

Det riktiga dramat utspelar sig samtidigt på Tele2 Arena i Stockholm och på Skarsjövallen i Ljungskile. Kan bli hur dramatiskt som helst då Ljungskile under alla omständigheter behöver vinna, samtidigt som Hammarby måste vinna för att vara på den säkra sidan. Kryss eller förlust gör att Ljungskile passerar om de hemmaslår Varberg, som inte har något att spela för.

SUPERETTAN
2:a Hammarby 29 17 7 5 63-27 36 58
4:a Jönköpings Södra 29 16 4 9 60-37 23 52

Hammarby hemma
14 8 4 2 38-14 24 28

Formen (från vänster)
O, V, V, V, O

Senaste match
GAIS-Hammarby 0-0

J-Södra borta
14 7 1 6 20-17 3 22

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
J-Södra-Öster 3-3 (20' Olsson, 65' Thelin (str) 80' Sabo)

Om Hammarby slagit GAIS hade avancemanget mer eller mindre redan varit i hamn. I stället får man ett nervigt avgörande inför ett fullsatt Tele2 Arena. Det kan bli ett magiskt slut på flera års misär, det kan också bli ännu ett antiklimax. För ska vi jämföra de tre topplagens motståndare så har Hammarby det absolut tuffaste på förhand.

Jönköpings Södra brände visserligen chansen att knipa åt sig allsvenskt kval efter att ha tappat in 3-3 mot Öster. Men laget har varit otroligt bra hela hösten och hade fem raka segrar innan den matchen. Tror inte den formen bara flyger all världens värld och även om man inte har mer än äran att spela för, tror jag det är omöjligt att inte tagga till när 30 000+ sjunger och hoppar på arenan. Det här är en unik match i deras liv och de kommer inte göra det enkelt för Hammarby.

I hemmalaget saknas avstängde mittbacken Thomas Guldborg Christensson vilket, enligt fotbollskanalen.se, innebär att Stefan Batan flyttas in centralt och Dj Solli spelar till vänster. Såg Bajen-Östersund på plats och även om Batan skötte sig ok märktes brister i positionsspelet, och han förlorade dessutom en duell med Emir Smajic som nätade. Tror säkert att J-Södra scoutat in sig på hur man ska kunna ställa om och hota Bajens nykomponerade backlinje.

För det kommer gälla att inte låta Bajen kontrollera matchen totalt. Då är de oslagbara. Nanne har gjort ett suveränt jobb med lagets fysik och det känns som de aldrig tröttnar. Vad han kan göra åt allsvensk frossa återstår att se. Men jag känner att J-Södra är ett av få lag som kan störa Bajen på hemmaplan, då de är vassa framåt och gillar att sätta tidiga bollar i djupled. Bajen hemma spelar med hög risk och en hög backlinje. Det här kan bli riktigt, riktigt dramatiskt. Tänk om Ljungskile tar en tidig ett eller tvåmålsledning på Skarsjövallen - och det samtidigt står 0-0 på Tele2. Oj oj oj, tur att man inte är Bajen-supporter i så fall. För det dramat vet jag inte om mitt hjärta skulle palla.

SPELTIPS
Det är absolut inte så att jag missunnar Bajen seger och uppflyttning. Tvärtom. De behövs i allsvenskan och tar de inte steget i morgon så får de gärna skicka ner Gefle i ett kval. Däremot tycker jag att man är alldeles för stora favoriter och är övertygad om att J-Södra redan glömt den missade kvalplatsen och kommer njuta av att spela en sådan har betydelsefull publikmatch.

Hammarby står i ca 1,35 mot ett minst lika formstarkt lag som bara ligger sex poäng bakom dem i tabellen. Kan inte köpa det utan kommer spela J-Södra +1,5 asian till 1,90 hos bet365 . Det betyder ju faktiskt att Hammarby kan vinna med uddamålet, gå upp till allsvenskan och ändå ger oss pengar i fickan.
Känns fint då Bajen lär spela med betydligt mindre risk än normalt om de skulle leda med en boll. Tappar man in en kvittering kan den bli ödesdiger.

Vad tror ni? Fixar Bajen biffen eller tappar de kylan när det gäller som mest?

@lellesandahl på twitter
EDITERAD 2014-11-02 04.34:28

LelleSandahl - 02 November, 2014, 04:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
alive365 - 2014-11-02 06:19:57

Inväntar BLGM! Sen smäller det :)