I kväll och i natt spelas nya NBA-matcher. I en av matcherna möts Charlotte Hornets och New York Knicks i New York. Båda lagen har spelat två matcher hittills. Båda lagen har vunnit en match och förlorat en. Charlotte slog Milwaukee Bucks med 108-106 och förlorade i går mot Memphis Grizzlies med 71-69. New York började säsongen med att förlora stort mot Chicago Bulls (104-80) men bjöd sedan på säsongens stora skräll hittills när de i sin andra match slog storstjärnorna i Cleveland Cavaliers med 95-90.

På pappret håller lagen ungefär lika hög klass. New York och Charlotte bör hålla ganska jämna steg under säsongen och hamna nära varandra i sluttabellen. Båda har som mål, och bör klara av, att nå slutspel. Men inget av lagen kan hota Cleveland och Chicago som är de två bästa lagen i Eastern Conference.

Spelbolagen utser hemmalagen New York till knapp favorit i den här matchen. bet365 erbjuder bland annat Charlotte +4 och New York -4. Det känns väldigt öppet och jag avstår från handikappspelet i den här matchen. Jag tror dock inte lika mycket på New York som bolagen gör.

Jag väljer i stället att spela på antalet poäng i matchen. bet365 erbjuder under eller över 188,5 (till oddset 1.90) och jag väljer UNDER. Ingen av New Yorks två första matcher har bjudit på mer än 185 poäng. Charlottes match mot Milwaukee blev poängrik, men senast mot Memphis blev det desto snålare.

Det finns mycket som talar för att det blir en ganska poängsnål match. Årets Charlotte är betydligt bättre defensivt än offensivt. Charlotte har inte fått någon vidare vila inför matchen, eftersom de spelade så sent som i går, och de lär därför inte ha något emot att dra ner lite på tempot och låta skottklockan ticka lite innan de tar sina avslut.

Läser på flera ställen att spelet under 188,5 poäng är hett och populärt och jag tar det innan bolagen börjar sänka siffran.
Alltså: Charlotte-New York, under 188,5 poäng totalt, på bet365 till oddset 1.90.

This is the stats tab
This is the post tip