Speltips

Speltips New York Giants - Indianapolis Colts

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-04 02:30 Spela här

Speltips New York Giants - Indianapolis Colts
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Colts -3
2014-11-04 02:30 New York Giants - Indianapolis Colts Colts -3 1.90 ChristianB

I natt tar New York Giants emot Indianapolis Colts hemma på MetLife Stadium. Giants har tre vinster och fyra förluster så här långt denna säsong, medan Colts sitter på fem vinster och tre förluster. Såhär har det sett ut i lagens senaste matcher:

Steelers – Colts 51-34
Colts – Bengals 27-0
Texans – Colts 28-33

Cowboys – Giants 31-21
Eagles – Giants 27-0
Giants – Falcons 30-20

Giants var på en bye förra veckan, och spelade alltså ingen match, utan senaste matchen var för två veckor sedan då man reste till Dallas och fick stryk av Cowboys med 31-21. Innan dess förlorade man med hela 27-0 mot Philadelphia Eagles och har alltså två raka förluster i ryggen. Colts fick stryk av Steelers med 51-34 senast och försvaret såg ut som ett helt annat än det topprankade försvar vi sett tidigare under året. En stor del av detta berodde på skadan på corner backen Vontae Davis, som vart bäst i ligan i år, vilket skapade stora problem nere i planen. Ben Roethlisberger kunde kasta bollen lite som han ville på David backup. Nu är Davis tillbaka och jag tror att försvaret kommer att ta sig samman igen. Man rankas totalt som nummer 14 bland de bästa försvaren i ligan när det gäller antal yards per match. När det gäller springförsvaret rankas man som nummer nio i antal tillåtna yards pe match, och detta, tillsammans med David återkomst, kommer att vara en stor nyckel ikväll.

Giants saknar sin bästa running back Rashad Jennings och med backup Andre Williams mot ett tufft Coltsförsvar så tror jag att man får det svårt att plocka många yards via marken, vilket kommer att leda till att QB Eli Manning kommer att tvingas att göra fler långa kast under kvällen, vilket inte fungerat bra för honom denna säsong. Han har bara lyckats med två passningar på 16 försök över 20 yards i år, och ställs nu alltså mot ligans bästa corner. Han saknar även sedan tidigare sin absolut bästa receiver, Victor Cruz. Han kommer att få det tufft. Kan Colts dessutom sätta samma press på honom som man lyckades med under sina fem vinstmatcher i år, då man registrerade 20 sacks, så kommer han att få det väääldigt jobbigt. Manning gör ofta misstag när han sätts under press och han haft en tendens att kasta dumma interceptions. Colts har dock två skador på försvarssidan, där man saknar Jones och Walden, som fortsatt kan störa.

På offensiven får man också tillbaka viktiga Reggie Wayne som saknades senast. Wayne tillsammans med TY Hilton på djupet är en mycket farlig kombination, som utan tvekan kommer att göra det jobbigt för Giants 25e rankade passförsvar. Colts rankas som ligans bästa anfall när det gäller totalt antal yards, antal passing yards och antal gjorda poäng per match, och Andrew Luck spelade trots förlusten senast riktigt bra. Han blev satt under en del press i den matchen och kommer nog att få uppleva en del press även i natt. Som tur är kommer livet att göras enklare för Luck då running backen Ahmad Bradshaw kommer att kunna plocka en hel del yards via marken. Giants har ett springförsvar som rankas som nummer 25 i ligan och man har haft stora problem att sätta stopp för motståndarnas RBs. Bradshaw spelade dessutom tidigare i Giants, och spelare som besöker sin gamla klubb har en tendens att lyfta sig ytterligare ett snäpp. Detsamma gäller för receivern Hakeem Nicks, som även han tillhörde New York-klubben innan han kom till Colts.

Detta är en nationellt TV-sänd måndagsmatch och som jag tidigare pratat om så brukar de stora stjärnorna lysa extra i matcher som dessa. Colts QB Andrew Luck är precis en sådan person som lyfter sig ett steg extra i dessa matcher och han kommer att vara rejält revanschsugen efter förra veckans förlust. Luck har en resultatrad på 10-1 mot spreaden veckan efter en förlust och frågar ni mig så är den 11-1 efter denna match. Colts har en veckas vila efter denna match och kan fokusera fullt ut på detta möte, medan Giants har en tuff duell med de regerande mästarna som väntar runt hörnet. Å andra sidan så har man också fått en veckas extra vila.

Jag tror dock inte att den extra veckan kommer att hjälpa och spelar Colts -3 till 1.90 gånger pengarna.

ChristianB - 03 November, 2014, 13:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!