Speltips RB Leipzig - Kaiserslautern

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-11-03 20:00
Land: Tyskland
Liga: 2.Bundesliga
Odds: 2.60
Tips: 1
Matchstart 20:15!

Ikväll tar RB Leipzig emot Kaiserslautern på Red Bull Arena. 2 lag på samma poäng som jagar 2a platsen ikväll.

Alla som följer fotboll någorlunda kan inte ha undgått Red Bulls storsatsningar inom sporten. Det finns ett lag i New York, ett i Salzburg, ett i Sao Paolo, och sedan 2009 även ett i Leipzig. Målet sedan starten har varit att slåss om Bundesliga titeln inom 10 år. Just nu ligger man i 2.Bundesliga.

Med en mix av unga talanger blandat med spelare med rutin från Bundesliga och 2.Bundesliga har man fått ihop laget rätt bra. Leipzig placerar sig på en 4:e plats i ligan, 19 poäng på 11 matcher. Hemma på Red Bull Arena är man än så länge obesegrade. 4 vinster och 2 oavgjorda. På topp har man två riktigt duktiga anfallare i den unga dansken Yussuf Yurary 9/6 och lagkaptenen Daniel Frahn 10/3 som sprutat in mål i tidigare säsonger.

Man kommer senast från en övertidsseger i cupen mot Erzgebirge Aue, där man länge låg under med 0-1, innan Yurary bestämde sig för förlängning och satte 1-1. I förlängningen gjorde man 2 mål och gick vidare med sammanlagt 3-1. Dessförinnan vände man en negativ trend i uteblivna 3 poängare, genom att slå Bochum hemma med 2-0. Vind i seglen alltså. Vinst ikväll och man tar över 2:a platsen från Düsseldorf som kryssade mot Ingolstadt i fredags. Ända märkvärda avbräcket för Leipzigs del är att mittfältaren Kimmich 9/0 är borta.


Kaiserslautern då,
På hemmaplan har man varit väldigt stabila. 5 vinster och en oavgjord. Imponerande! Bortaspelet har inte varit lika imponerande, där har det gått trögt. Bara 3 inspelade poäng på 5 försök på resande fot.
Man gick faktiskt obesegrad hela oktober, 2 vinster och 2 oavgjorda. Ikväll ändrar Leipzig på den statistiken.
Kaiserslautern kommer senast ifrån en vinst i cupen med 2-0 hemma mot Greuther Furth. Matchen innan skadade sig den otroligt viktige mittfältaren Alexander Ring 11/4, vilket såklart är ett stort avbräck för bortalaget.

Skador Lepzig:
Hohender, försvarare 3/0
Franke, försvarare 0/0
Kimmich, mittfältare 9/0
Ernst, mittfältare 0/0

Kaiserslautern:
Ring, mittfältare 11/4
Demirbay, mittfältare 6/0
Zellner, mittfältare 0/0


Vi får alltså 2.60 på Leipzig hos Svenskaspel, högsta jag hittat. Kaiserslautern står som favoriter till 2.55. Jag tror att kombinationen Leipzigs hemmafacit, kontra Kaiserslauterns borta blir avgörande här. Visst, Kaiserslautern är obesegrade senaste 4 matcherna, men då har man bara lirat en borta. Oavgjort mot Heidenheim. Hemma är man som sagt grymma, men bortaspelet är inte imponerande. Nu är även Ring borta.
Det här är verkligen inget maxlir, men att Kaiserslautern är favoriter här köper jag inte. Vi i kommer få se en kamp här om 2:a platsen mellan två duktiga lag där jag tror Leipzig drar det längsta strået.

Så jag provar Leipzig vinst 2.60 hos svenskaspel.

EDITERAD 2014-11-03 15.22:24
Spela på RB Leipzig - Kaiserslautern hos Svenska Spel
Spela nu
DrDennis - 3 November 2014 - 15:22
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: