Speltips

Speltips Ljungskile - Gefle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-06 18:30 Spela här

Speltips Ljungskile - Gefle
Land: Sverige Liga: Allsvenskt kval
Odds: 1.79 Speltips: U2,5
2014-11-06 18:30 Ljungskile - Gefle U2,5 1.79 Polsater

LSK – Gefle. Första kvalmatchen. För mig...en undermatch. Under 2,5 baljor till 1.79 blir spelet som gäller.

Det här är alltså första kvalmatchen av två. Spelas på Skarsjövallens tunga gräsplan. Redan där har vi ett argument för underspelet. Att spela på en tung gräsplan n kall torsdagskväll i november...det blir en del kamp då. Inte särskilt lättspelat.

Sen är det ju så här att som vanligt räknas bortamål dubbelt. Det innebär självklart att ett mål för Gefle blir jäkligt jobbigt för Ljungskile. Samtidigt är Gefle generellt svaga på gräs och jag håller inte deras offensiv särskilt högt. Ljungskile är ett kompetent kollektiv och Fredheim är en slug tränare, så jag tror absolut de har kapacitet att håla Gefle stången. När lag från två olika serie möts tenderar det ofta bli en del ställningskrig och låst spel då båda behöver känna vart man har den andra.

Vi ska heller inte glömma att Ljungskile hade Superettans överlägset bästa försvar. Släppte in bara 25 mål på en hel säsong (11 på 15 matcher hemma). Även om Gefle inte riktigt är Pelle Olsson-Gefle längre så är det fortfarande ett allsvenskt försvar som är hyfsat stabilt också. Tio allsvenska lag släppte in fler mål än Gefle. Så två försvarsstarka lag i den här viktiga matchen med mycket nerver.

I ett förstamöte uppstår heller inte de där all in-situationerna då ett lag behöver tokösa för att ha chansen. Står det exempelvis 1-1 i andra halvlek tror inget av lagen kommer vilja riskera särskilt mycket alls.

Inga jämförelser i övrigt men minns Atletico Madrid vs Chelsea i CL i våras. 0-0 i Madrid. Riskminimering, folk på rätt sida och så vidare. Sen i andra matchen: ett mål och helt plötsligt är det öppna spjäll och full fart från båda hållen iom de ändrade förutsättningarna.

1-1, 0-0 eller 1-0 till något av lagen. Det är mitt utgångstips.

@nokkan21


EDITERAD 2014-11-05 17.41:22

Polsater - 05 November, 2014, 17:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!