Kassaskåpssäker trepoängare för Everton mot Lille (3-0) i går och 1,83 satt fint in på kontot. Magert utbud denna fredag men hittar ändå en hemmaseger som känns både trolig och spelvärd mot ännu ett formsvagt bortagäng.

LIGUE 1
11:a Rennes 12 4 4 4 14 14 0 16
18:e Lorient 12 3 1 8 10 16 -6 10

Rennes hemma
5 3 1 1 11 6 10

Form (från vänster)
O, V, V, O, V

Senaste match
Nantes-Rennes (4' Pedro Henrique)

Lorient borta
6 2 0 4 5 10 6

Form
F, F, F, V, F

Senaste match
Lorient-PSG 1-2 (42' Guerreiro)

Ola Toivonens (skadad) Rennes börjar få upp ångan i Ligue 1. Obesegrat i fyra matcher (fem om man räknar med 2-1-segern hemma mot Marseille i cupen) och två raka hemmasegrar. 2-0 mot Lens och 2-0 mot Lille. Det är främst det som bygger den här reken. Starkt hemmalag mot tveksamt bortalag Lorient. Ett Lorient som öppnat säsongen svagt. Klubben parkerar på nedflyttningsplats och kommer med tre raka förluster i ryggen i ligan. Faktum är att man förlorat 7 av de 8 senaste matcherna i Ligue 1.

Även skadeläget ser bättre ut i Rennes. Toivonen som sagt out men annars inga spelare man inte kan klara sig utan. Lite värre i Lorient som fortsatt väntas sakna fyra gubbar; Alain Troaré, Mathieu Coutadeur, Julien Quercia och Sadio Diallo.

Preliminära startelvor (whoscored.com)

Rennes (4-3-3)
Costil - Danze, Mexer, Armand, M'Bengue - Doucouré, Fernandes, Pajot - Ntep, Habibou, Henrique

Lorient (4-4-2)
Lecomte - Gassama, Lautoa, Koné, Guerreiro - Sunu, Mesloub, Abdullah, Jouffre - Jeannot, Ayew

SPELTIPS
Ingen liga jag normalt följer men tycker mycket talar för hemmaseger på Stade de la Route de Lorient i Rennes. Hemmalaget är starkt inför sin publik och har plockat 10 av sina 16 poäng där med 11-6 i målskillnad. Formen är god med tre raka hemmasegrar (ink cupmatchen mot Marseille) och en stark pinne borta mot Nantes senast. Desto sämre i Lorient som jag nämnde tidigare. Även skadeläget ger Rennes en fördel.

När vi då får dubbelt upp av Ladbrokes tycker jag att det känns klart spelvärt (3/5).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip