Speltips

Speltips Man U-Crystal Palace

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-08 16:00 Spela här

Speltips Man U-Crystal Palace
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.85 Speltips: Man U -1.5
2014-11-08 16:00 Man U-Crystal Palace Man U -1.5 1.85 RalleArvid

Ny Premier League-helg igen och vi går in i den med en stor tro på att min goda form håller is sig.

Jag är nämligen ganska övertygad om att det är nu det kommer lossna och smälla på Old Trafford. Jag har inte haft vare sig den tron eller känslan kring United hittills i år och därför bara passivt skådat dem på håll och dragit ungefär de slutsatser efter lagets matcher som jag trott skulle bli fallet inför dem. Jag har visserligen lyckats få in en del trevliga rekar (delvis mot United) som suttit ändå men nu är första gången jag starkt känner övertygelse om att de kommer vinna enkelt och göra processen kort med sin motståndare.

Visserligen finns det som vi alla vet fortfarande en hel del i övrigt att önska från Van Gaals defensiva balans, delvis på grund av skador och delvis på grund av generellt truppläge, men detsamma gäller faktiskt Crystal Palace.

Manchester United har så pass bra offensiva spelare att Crystal Palace inte ska kunna mäta sig med dem överhuvudtaget. Den enda chansen i det här skedet av säsongen jag skulle vara villig att ge ett formsvagt Palace borta på Old Trafford vore om United kommer med dålig inställning eller underskattade sin motståndare. Och om det är någonting som varit positivt med fjolåret samt upptakten på denna United-säsong är att jag kan lova er att inte en enda spelare i Manchester United har misslyckats att lära sig att de inte ska underskatta någon.

Derbyt mot City fick ju en olycklig komponent i Smallings två gula kort tidigt men om vi tittar på insatsen i övrigt samt insatserna innan dess ser vi fyra matcher i rad där man sett att laget varit på rätt väg. Främst segrarna mot Everton och West Ham samt poängen mot Chelsea har förmodligen betytt oerhört mycket för känslan i laget och jag är övertygad om att vi kommer se United någonstans mellan plats 3-6 innan 2014 har blivit 2015. 10 matcher är spelade av ligan och utan cupspel som stör sätter tränaren sin prägel på laget mer och mer i ett högt tempo för varje vecka som går.

United hemma hittills denna säsong har bara förlorat premiärmatchen mot Swansea, i övrigt har man varit 100%iga med segrar förutom alltså 1-1 mot Chelsea. 2-1 mot två lag som är svåra att besegra med mer än ett mål, nämligen Everton och West Ham imponerar faktiskt hur man än vänder och vrider på det och dessutom hela 4-0 mot QPR (som är den motståndare som United hittills mött som påminner mest om uppgiften som nu väntar).

Palace har tagit en imponerande seger mot Everton borta i år men i övrigt är man segerfria och fick bland annat stryk med 2-0 mot ett formsvagt Hull. Även hemmaformen har sviktat ordentligt och man har bara 4 poäng på sina 5 första matcher hemma vilket innebär att man är ordentligt indragen i bottenstriden. Palace har totalt bara 2 segrar och 9 poäng efter 10 matcher trots att man haft ett av de lättare inledande spelscheman man kan tänka sig och inte mycket tyder på någon uppryckning när man hemma senast får stryk med hela 3-1 mot ett lag (Sunderland) som inte många längre trodde ens ville och än mindre visste hur man gjorde mål på en fotbollsplan.

United saknar alltså i bakre leden Rojo, Evans, Rafael, Jones och Smalling. Det blir oklart vilka som kommer ställas upp i backlinjen men det finns rutin och kvalité i spelare som Carrick och Valencia som kan ta klivet ner, dessutom anser jag alltså Crystal Palace så pass svagt generellt sett och dessutom ihåligt bakåt själva att det här inte blir något problem för United ändå.

Gästerna saknar nämligen sina två i särklass viktigaste spelare på Old Trafford. Mile Jedinak som spelat och varit kapten i samtliga matcher hittills för Palace, exakt den spelaren som behövs för sitt lag när de reser till Manchester. Lägg därtill att det dessutom saknas en Zaha som ju är lånad från Man U (den enda spelare i Palace med någorlunda kvalité för att titulera sig kandidat till jämförbar med Uniteds lirare och som kanske kanske hade kunnat göra något som kunde chockat United).

Senaste resultaten lagen emellan:

2-0
2-0
1-1
0-0
5-2
2-0

United har stått för alla segrar i resultaten ovan (förutom 1-1 i Ligacupen 2011. Går vi längre tillbaka i historien ser vi att United inte har förlorat mot Palace på de 12 senaste mötena och måste gå tillbaka till 1991 för att hitta en seger för Palace.

För att summera: Ett revanchsuget Manchester United efter derrbyförlust som i övrigt börjat fått ordning på grejerna med kanske den mest intressanta offensiva valmöjligheten i hela världen ställs på hemmaplan mot ett Crystal Palace med 1 poäng på sina fyra senaste matcher och som dessutom har sina två viktigaste spelare borta.

Det här kan bli riktigt riktigt smärtsamt hörni…

Man U -1.5 spelas till 1.85 hos bet365 .com

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 07 November, 2014, 20:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
JoeNilsson - 2014-11-08 10:24:59

Väldigt bra rek, har varit inne på samma sedan jag såg hur CP spelade sist. Plus att Zaha och Jedinak inte får lira.

Själv tror jag på över 2.5 mål och båda lag gör mål. På något sätt tror jag Uniteds försvar kommer slarva och släppa in en boll, men deras offensiv vinner matchen åt dem.

2-1, 3-1 slutresultat?
Tack för reken!

JoeNilsson - 2014-11-08 10:24:59

Väldigt bra rek, har varit inne på samma sedan jag såg hur CP spelade sist. Plus att Zaha och Jedinak inte får lira.

Själv tror jag på över 2.5 mål och båda lag gör mål. På något sätt tror jag Uniteds försvar kommer slarva och släppa in en boll, men deras offensiv vinner matchen åt dem.

2-1, 3-1 slutresultat?
Tack för reken!