Speltips

Speltips MFF-Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-09 18:00 Spela här

Speltips MFF-Elfsborg
Land: Sverige Liga: Supercupen
Odds: 1.87 Speltips: Ö2,5
2014-11-09 18:00 MFF-Elfsborg Ö2,5 1.87 Polsater

Spelstopp 18:15: Ö2,5 mål i Supercupfinalen spelas. Allt över 1.80 känns okej.

Malmö mot Elfsborg alltså. Matchen kommer spelas på gamla Malmö Stadion eftersom gräset på Swedbank behöver vila. Det är en av faktorerna som gör att jag gått från att vara inne på MFF-seger till att välja ett överspel. De här lagen möttes för någon månad sedan i Allsvenskan. Då rekade jag underspelet. Efter ca 25 sekunder gjorde Rosenberg 1-0, men sen dröjde det innan en totalt feldömd straff och en målvaktstavla (vi snackar runt 75 minuter spelade) saboterade underspelet då. Ser man till matchbilden var det trots allt en del chanser för båda lagen och det kunde blivit fler mål än så.

Nu pratar Åge Hareide såhär inför matchen:

- Vi kommer att ställa upp med ett lag som är väldigt bra samtidigt som vi passar på att vila en del spelare som spelat mycket den senaste tiden. Det är bra att vi får matchning på de spelare som inte spelat så mycket och får i gång dem. Vi har fyra tävlingsmatcher kvar och då måste vi ha med oss alla spelarna i bra form. Inte minst nu när Robin Olsen och Erik Johansson är borta på grund av skador, säger Åge Hareide.

Två defensiva avbräck alltså. Zlatan Azinovic kommer komma in i mål och det blir en nykomponerad backlinje där antingen Halsti och Helander kamperar ihop eller om Johan Hammar får chansen. Det blir hursomhelst inte starkast möjliga defensiv. Offensivt har spelare som Emil Forsberg, Markus Rosenberg, Thelin och Adu spelat rätt mycket, förmodligen är det några av dessa som Åge snackar om att vila. Simon Thern lär väl få spela här med tanke på den långa skadefrånvaron och spelare som MEhmeti, Kroon och Cibicki är nog aktuella också. Följande trupp har plockats ut:

Målvakter: Zlatan Azinovic, Sixten Mohlin

Försvarare: Anton Tinnerholm, Johan Hammar, Filip Helander, Ricardinho, Pa Konate

Mittfältare: Emil Forsberg, Markus Halsti, Simon Kroon, Simon Thern, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu

Anfallare: Agon Mehmeti, Isaac Kiese Thelin, Magnus Eriksson, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

MFF har en grym startelva. Men med Molins alltjämt skadad så är bredden i offensiven faktiskt inte så bra. Spelare som Kroon, Mehmeti och Cibicki har en del att bevisa för mig, får de chansen från start är det här ett utmärkt tillfälle att göra det. Om inte annat borde de vara ruskigt hungriga och taggade för att visa vad de går för om de nu får chansen.

Elfsborg saknar endast Sebastian Holmén, vilket är den mittback som spelat mest i år. Har varit lite av ledaren i försvaret och det är såklart ett avbräck. I övrigt ska det vara fullt lag.

Vad är det då som får mig att luta åt ett överspel här? Till att börja med är det matchens dignitet. Självklart finns en del prestige mellan dessa lag och de kan snacka hur mycket som helst om att "det är en titel på spel". Det är en hittepå-titel som inte innebär något annat än att man vinner 250 000 kronor (som kommer skänkas till Klas Ingessons minnesfond, vilket är ett snyggt initiativ). Det gör att matchen inte omgärdas av lika mycket nerver. Vi såg supercupen i fjol exempelvis då Malmö vann med 3-2 mot Blåvitt. Förra året var första gången man spelade den här matchen i november i stället för i mars, så det blir lite annorlunda att jämföra med supercupfinaler från 2012 och bakåt då vi snackat försäsongsmatcher.

Att Malmö talar om att vila spelare bevisar egentligen allt när det gäller hur lagen ser på den här matchen. För deras del är nästa veckas cupkvalmatch mot Halmia nog viktigare, seger där innebär att man får tre tävlingsmatcher i cupen i februari/mars.

Samtidigt ska man alltid ställa sig frågan när man spelar ö2,5: har båda lagen god chans att bidra med mål? I det här fallet är mitt svar ja. Malmö kommer trots allt ha hemmaplan och oavsett elva kommer de ha spelare som kan hota Elfsborg. Dessutom inne i ett bra tempo efter att ha matchats i CL. Elfsborg hade kunnat hota på allvar om guldet om de haft en striker av toppklass, men de har ett gäng offensiva hot mer utspritt. Johan Larssons kantspel, Marcus Rohdén, Simon Hedlund, Victor Claesson, Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Zeneli, Anders Svenssons passningsspel etc.

Det är två lag som i grunden är offensivt lagda, två lag som tillhör de som spelar allra bäst fotboll i Sverige. Tror därför att det kan bli rätt så trevligt och öppet spel mot bakgrund av att båda lagen har defensiva avbräck och att båda lagen nog kommer med en rätt avslappnad inställning till matchen. Vi snackar inte träningsmatchsinställning, men någonstans mellan det och viktig tävlingsmatch.

Tror som sagt att båda lagen gör mål och att vi får se nätet rassla fler gånger.

@nokkan21

Polsater - 08 November, 2014, 18:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mikjoh81 - 2014-11-09 12:23:33

Denna ryggar jag på. :)