Speltips: Schweiz-Litauen

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-11-15 20:45
Land: Europa
Liga: EM-Kval
Odds: 1.80
Tips: 1 -1.5
Lördag igen: Schweiz är ett trevligt lag med en hyfsat spännande generation och en hel del vassa offensiva spelare. Jag vet att det var många av er som blev besvikna på dem då de spelade borta mot Slovenien och föll med 1-0 och eftersom man även fått stryk mot England är man nu i skriande behov av poäng när EM-kvalet återupptas och Litauen står för motståndet.

Slovenien borta var såklart en missräkning men ändå ett resultat som kan hända när man spela borta i EM-kval nuförtiden. England hemma är inget att säga om egentligen och 4-0, 2-0 eller 9-0 mot San Marino borta spelar egentligen inte så stor roll jobbet gjordes. Vad som däremot spelar stor roll är att man nu visar att man menar allvar och spänner musklerna på hemmaplan och tar sig tillbaka på rätt spår när Litauen, som ligger på platsen ovanför med tre poäng mer och samma målskillnad, kommer på besök. Nu är det dags att visa hemmapubliken att det finns fortsatt hopp om EM och det gör man genom att spela offensiv fotboll och besegra ett begränsat Litauen med ex antal bollar så att man lämnar dem bakom sig i tabellen och istället kan börja skugga Slovenien på andraplats.

När Litauen har stått som bortalag de senaste fyra åren har man förlorat 16 matcher, man har spelat oavgjort i tre och man har vunnit tre (en plojmatch mot ett B-betonat Finland, en kvalmatch mot San Marino och en mot Liechtenstein). Förutom skalperna mot dessa blåbärsgäng har vi alltså nästan uteslutande förutser, nästan uteslutande förluster då man gjort 0 mål och ofta faktiskt stryk mot lag som Albanien, Liechtenstein och Luxemburg.

Schweiz är naturligtvis ett flera klasser bättre lag i grunden och man är ett bättre lag än vad spelbolagen tycks tro. Vad flera pekar på som anledning att tvivla på en komfortabel hemmaseger här är i mångt och mycket de faktorer som jag tror talar till Schweizarnas fördel.

Man har inlett kvalspelet knackigt - man behöver vinna matchen och det på ett bra sätt för att få tillbaka tro och optimism.
Man saknar spelare i backlinjen - man kommer gå med en offensiv approach och kan inte lita till de naturliga ledarna i defensiven utan de offensiva och mer rutinerade spelarna får ta större ansvar och initiativ.

När allt kommer till kritan: vi talar om ett lag som är rankat 12:a på Fifas ranking och som dessutom både tog sig till och spelade riktigt trevligt i VM mot ett lag som ligger på 92:a plats.

Senast lagen möttes var i OS år 1924, har ni något nytta av att veta hur det slutade? Absolut inte men Schweiz vann med 9-0. Jag såg inte matchen då av förklarliga skäl men någonting säger mig att det blir något jämnare nu, även om jag ändå är övertygad om att hemmalaget vinner med minst två mål och tar en stabil seger denna gång också.

1:an spelas med 1.5 handikapp till 1.80 hos Ladbrokes, finns strax därunder till 1,75 hos bet365.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid
  Schweiz-Litauen
Spela på Speltips Schweiz-Litauen
RalleArvid - 14 November 2014 - 22:58
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:00  Everton - Lyon
Fotboll - Europa League - 2 asian hcp 0
1.88
21:05  Villarreal - Slavia Prag
Fotboll - Europa League - 2 över 3,5 hörnor
2.10
21:05  Milan – AEK Aten
Fotboll - Europa League - 1 asian hörnor -2,5
1.80
01:00  Columbus - Tampa Bay
Ishockey - NHL - 2 money line
2.20
02:30  Raiders - Chiefs
Amfotboll - NFL - 2 hcp -2,5
1.78
04:30  Lakers - Clippers
Basket - NBA - 2 hcp -5.0
1.90
14:00  Seppi - Dzumhur
Tennis - ATP Moskva - Seppi
2.20
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
20:00  Verdasco - Anderson
Tennis - ATP Stockholm - Verdasco
3.20
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming