Speltips

Speltips Färjestad - Örebro

Sport: Ishockey Spelstopp: 2014-11-15 16:00 Spela här

Speltips Färjestad - Örebro
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.30 Speltips: Örebro ML
2014-11-15 16:00 Färjestad - Örebro Örebro ML 2.30 J.Dizzle

Örebro ska ses med bra chans ikväll!

Lite av en derbymatch i eftermiddag när Örebro gästar Färjestad. Två lag som segrade direkt efter uppehållet i torsdags.

Färjestad som slog kris-Brynäs, som inte har vunnit på evigheter. Färjestad har också haft det rätt trögt i inledningen men nu har en del poäng rullat in. Men har det vänt för laget och man kommer sticka direkt mot toppen nu? Det tror jag faktiskt inte, spelmässigt har det inte släppt ännu.

En vinst är alltid en vinst, och som Tommy Samuelsson säger, är att man växer efter varje seger. Men tycker det ännu saknas en del i spelet. Att slå ett formsvagt Brynäs hemma tycker jag inte ger något svar att man är riktigt på gång. Var ju ingen sprakande tillställning, sen bjöd Brynäs på två mål när man bokstavligt gav bort pucken i egen zon. Och med lite flyt så hade Brynäs kunna kvittera, för en del chanser hade man. Men det märktes att Brynäs inte är ett lag i harmoni. Med bättre effektivitet hade det kunna slutat annorlunda.
Nej, Färjestad måste visa mer då jag i dagsläget ser ingen anledning till att inte spela emot dem.

Örebro är ett lag jag gillar skarpt, inte bara därför jag kommer lira dem idag, utan man spelar med sån fart och fläkt. Speciellt förstakedjan med Johansson, Viksten, Ryan är jag svag för. Spelar med sån kreativitet i anfallzon med bra fart under grillerna. Lite av ett överraskningslag i år, men ser man på laget så har de ett riktigt bra material. Så inte en sån jättesensation att de ligger där de gör. Bolagen underskattar laget men det är jag bara glad för.

Spelade mot Linköping senast, och jag tycker man borde avgjort tidigare. Kontrollerade matchen i nästan två perioder, där man var det bättre laget och skapade chanser.
Men Linköping fick blodad tand när man reducerade ca 5 min innan paus när Örebro misslyckats med ett uppspel i egen zon. Fick även in 2-2 med sekunder kvar av andra och det var match igen.
Tredje perioden var en jämn sådan. Örebro tog åter igen ledningen och Linköping kunde åter igen kvittera, med ett turligt volleyskott nära mål. Blev till slut en seger på straffar till Örebro. Men nog borde man avgjort tidigare..

Andra mötet den här säsongen lagen emellan. Blev då 4-1 till dagens gäster. Tror på en del kamp idag, och rätt intensivt spel. En tredjedel av Färjestads matcher har gått till sudden/straffar och Örebros senaste 4 har också gjort det. Brukar bli tajta matcher mellan lagen så hade inte förvånat mig om det så skedde idag också.

Det är en vidöppen match och Färjestad är så pass stora favoriter för att dem heter Färjestad. Helt oförståeligt om man ser hur säsongen och senaste matcherna har varit.
Det är en mycket kräsen och krävande publik i Karlstad som har blivit bortskämda med framgångar föregående år. Så vete tusan om det är till sån stor fördel med hemmaplan här, speciellt om Örebro börjar bra.
Ryktas om att ett hundratal bortasupportrar kommer till matchen, så dem lär också höras.

Att ML-oddsen är satta 1.65-2.30 till Färjestads fördel är skrattretande. Helt obefogat. Hockey är en snabb sport och klart Färjestad kan ta det här. Men jag skulle inte vilja sitta på 1.65 i en eventuell straffläggning/sudden om man säger så..

Spel: Örebro ML

3/5 units

J.Dizzle - 15 November, 2014, 13:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!