Speltips

Speltips Indianapolis Colts - New England Patriots

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-17 02:30 Spela här

Speltips Indianapolis Colts - New England Patriots
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Patriots +3
2014-11-17 02:30 Indianapolis Colts - New England Patriots Patriots +3 1.90 ChristianB

Ojojoj, vilken match vi kommer att få se i natt. Indianapolis Colts tar emot New England Patriots och vi kommer att få se två giganter slå sina huvuden mot varandra. Två av ligans hetaste Qbs, Andrew Luck och Tom Brady gör upp i denna nationellt tv-sända kvällsmatch och lita på att de kommer att vara taggade till max för att få visa upp sig här.

Hemmalaget kommer från en vilovecka och besegrade innan dess New York Giants med 40-24 efter att ha fått stryk mot Pittsburgh med 51-34. I matchen mot Pittsburgh kunde man se vilka luckor Colts hade i försvaret när Vontae Davis skadade sig och inte kunde spela mer. Snacka om att man hade problem att stoppa motståndarna. Davis är dock tillbaka i spel och kommer göra livet tufft för någon av Patriots receivers i natt. Patriots kommer även de från en vilovecka efter att ha krossat Chicago med 51-23 och senast självaste Denver Broncos och Peyton Manning med 43-21. De senaste fem veckorna har man gått som tåget och man ser nästintill ostoppbara ut för tillfället. Man leder AFC och jakten på hemmaplansfördelen i slutspelet med sju segrar och två förluster, och hoppas fortsätta vara i kontroll i toppen efter denna match med Colts, som sitter på sex segrar och tre förluster.

En myyyyyyycket stor del av Patriots framgångar beror på en frisk Rob Gronkowski, som har spelat otroligt bra i de fem raka segermatcherna. Brady har även han vart glödhet och med 18 TDs och bara en interception de senaste fem matcherna så förstår ni att det inte bli en lätt uppgift att stoppa honom nu ikväll. Han har äntligen fått det stöd han behöver från sin offensiva linje, som nu ger Brady tid att titta ner i planen och hitta sina receivers, istället för att behöva titta rakt in i ögonen på en försvarare som är på väg mot honom. Man har också fått igång receivern Brandon LaFell, som nu ser ut att vara Bradys favorittarget efter Gronk. Dessa två tillsammans med Julian Edelman utgör ett hot för vilket försvar som helst i denna liga, det såg vi inte minst mot Denver Broncos, som inte hade mycket att säga till om försvarsmässigt senast. Colts passförsvar rankas som nummer 27 av 32 i ligan när det gäller antal yards, och är ett av de lagen som släpper till mest 20+ yards-spel, vilket inte bådar gott mot ett passanfall som detta. De har dock lyckats sätta en del press på motståndarnas QB, vilket är ett absolut måste om de ska ha en chans denna match. Hur mycket press kan de sätta på Patriots offensiva linje? Patriots kommer även att ha en del framgångar via marken med Shane Vereen mot Colts 24:e rankade springförsvar.

Colts rankas fortsatt som nummer ett när det gäller antal yards och poäng per match, men ställs nu mot den kanske tuffaste uppgiften i år. Den enda match som håller samma klass är den första matchen de spelade för säsongen då man mötte Denver Broncos och fick stryk med 31-24. Via marken rankas Colts anfall som nummer 14, men lär ha en del framgångar ikväll mot Patriots svagare springförsvar, vilket rankas precis bredvid Colts och släpper till 4.4 yards per försök. Jag tror att Colts kommer att försöka bygga en grund på sitt springspel för att plocka upp yards och kontrollera klockan. Allt gör att göra dagen lättare för QB Andrew Luck, som alltså ställs mot ligans kanske just nu bästa passförsvar. Patriots har äntligen sina båda toppcorners Derelle Revis och Brandon Browner som spelar otroligt bra och Colts receivers får det inte lätt idag. Patriots passförsvar rankas som nummer 14 i ligan, men de siffrorna är missvisande då man inte haft sina bästa försvarare tillgängliga samtidigt förrän de senaste veckorna. Om det går som jag tror så kommer Brady och Luck att hamna i en shootout och mot denna duo corners så tror jag att man kan få problem i Colts. Tar man bort TY Hilton från Luck under större delen av matchen så kommer han att få det riktigt tufft.

Colts har hemmaplan och Luck har vart riktigt het här där han är 16-5 mot spreaden. Det finns dock en hel del jag gillar med Patriots, förutom det jag skrivit ovan alltså. Båda lagen kommer från en bye och har haft två veckor på sig att förbereda sig på denna match. Jag skrev i min andra rek för dagen att Saints med Breed och Payton är en utav den bästa duon på game planning och här mina vänner har ni ligans bästa duo: Tom Brady och Bill Bellichick. Ger man dessa ett par extra dagar att planera på så kommer de oftast upp med den perfekta planen. Man vill behålla kontrollen över hemmaplansfördelen och då är denna match riktigt viktig, man kommer vara väldigt fokuserade. Dessutom är det en nationellt tv-sänd kvällsmatch och det är matcher som denna Tom Brady lever för, aldrig är han vassare än när alla ögon är på honom. Han är heller aldrig vassare än när han klassas som underdog och i denna match är han tre poängs underdog, det gillar han inte! Han kommer att vilja visa vem som bestämmer här. Och visat vem som bestämmer har han gjort tidigare mot Colts. Under de 19 senaste mötena på bortaplan mot Colts så har han täckt spreaden 16 gånger, en gång oavgjort och bara två förluster. Och kom ihåg att detta var till under Peyton Mannings tid. Två gånger har man mött Colts med Luck och två gånger har man segrat stort, totalt 102-46 har det blivit i dessa två matcher. Brady trivs dessutom inomhus där han är 10-5 mot spreaden.

Jag spelar alltså Patriots +3 till 1.90 gånger pengarna och lutar mig tillbaka och njuter av en riktigt fin match!

ChristianB - 16 November, 2014, 16:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2014-11-16 18:35:57

Svårt att se vilka som ska stoppa Patrios om de fortsätter såhär! Spännande match ikväll!