Speltips

Speltips Monfils - Federer

Sport: Tennis Spelstopp: 2014-11-21 16:00 Spela här

Speltips Monfils - Federer
Land: Frankrike Liga: Davis Cup
Odds: 1,72 Speltips: Monfils +4,5
2014-11-21 16:00 Monfils - Federer Monfils +4,5 1,72 Poldan

Monfils har ju tränat stenhård nu och avslutade faktiskt säsongen rätt bra. Han hade helt klart otur med lottningen under hösten: De som satt käppar i hjulet för honom sedan Wimbledon är Djokovic, Federer, Federer, Sousa, Djokovic.


Där han plockade set på Federer i både mötena och pressade Djokovic till tre tiebreak på två matcher. Och jag är övertygad om att Federer får problem. Att schweizaren ska glida in på Stade Pierre Mauroy som någon form av messias och spela ut Monfils inför ögonen på 30 000 åskådare som inte vill annat än att Monfils ska vinna... det tror jag helt enkelt inte på
Federers spel passar inte bra på grus. Monfils i form slår tillbaka allt och från baslinjen tror jag att det kommer vara fransmannen som är bäst och minimerar misstagen.

Dessutom är jag lite inne på att Federers framgång i Slutspelet till stor del berodde på motståndarnas oduglighet. Det är inte särskilt svårt att spela mot Murray, Nishikori och Raonic när de är sådär överjävligt dåliga och ger man Roger lillfingret så äter han upp hela handen.

Nu är ju dessutom Federer ryggskadad igen. Men det tror jag i och för sig inte att han verkligen är. Eller, en liten känning kanske, men det är nog inga större problem med honom. Han skulle varit chanslös mot Djokovic och det är inte omöjligt att han faktiskt skulle sätta den här matchserien i fara om han ställde upp i finalen i London….men nu gjorde han ju inte det.

Så, anledningen till att Frankrike valt att spela på grus är att neutralisera Federer. Schweiz skulle vinna på alla andra underlag, men på just grus kan man matcha Federer rätt hårt. Världstvåan har tränat två dagar på underlaget med Monfils tränat ett bra bit över en vecka, förmodligen två.

Det är inte alls omöjligt att Monfils täcker denna lina efter 4 set, men jag skulle gissa att den här matchen går hela vägen till 5 set.

Monfils +4,5 games till 1,72 hos bet365 spelas ikväll.

OBS, matchstart är satt till 16:00 men jag skulle tro att den börjar runt 18:00.

Poldan - 21 November, 2014, 09:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Zeff - 2014-11-21 10:27:32

Jag är inte riktigt benägen att hålla med, även om du har en poäng i det du skriver:) Monfils spelar mkt på inspiration, och det är väl svårt att inte bli inspirerad av att spela på hemmaplan inför 30000. Det kan oxå vara till en last om spelet klickar, Federer är trots allt inte genomusel på grus. Jag spelar -3,5 games Federer till 1,76 samt -1,5 set Fedrer till samma odds. Lycka till oavsett, du har allt som oftast informativa rekar, men idag spelar jag annorlunda:)