OBS SPELSTOPP 18.45 och jag ber om ursäkt på förhand att reken kommer ut något sent på grund av brist av tid.


Jag vänder ikväll blickarna till Skåne och österporthallen där det ikväll ska spelas elitseriehandboll. Det är Ystad IF, som vi finner på en femteplats i tabellen, som tar emot IFK Skövde som vi just nu finner på den tredje sista platsen i tabellen (Plats 12 av 14).

Ystad IF har denna säsong vunnit 8 matcher och förlorat 4 av 12 spelade. Just på hemmaplan har de spelat väldigt bra (över förväntan som jag hade på laget inför säsongen). På hemmaplan har de resultatet 5 vinster och 1 förlust på 6 spelade matcher, vilket gör att de är det näst bästa hemmalaget i serien för tillfället.

Vänder vi istället blickarna mot IFK Skövde så ser vi att de har ett resultat denna säsong som är 4 vinster, en oavgjord och 8 förluster efter 12 omgångar spelade. Just på bortaplan har IFK Skövde resultatet 2 vinster, en oavgjord och 4 förluster på 7 spelade matcher vilket gör de till det fjärde sämsta bortalaget i dagsläget.

Ystad IF stoltserar med två starka vinster i deras två senaste matcher, nämligen en vinst med 29-28 mot Sävehof på bortaplan och nu senast en rejäl överkörning av förra säsongens finalist Lugi med 31-19 hemma i österporthallen, vilket imponerade otroligt på mig. Utöver Lugi så har Ystad besegrat IFK Kristianstad, Önnered, Drott och H43 Lund på hemmaplan. Med andra ord är de två mest imponerande segrarna mot topplagen Lugi och Kristianstad. Mindre imponerande var den hemmamatch som de förlorade, nämligen mot Ricoh den 23/10 då förlustsiffrorna skrevs till 17-30. Några sådana tendenser som visades i den matchen tror jag verkligen inte att vi får se ikväll.

IFK Skövde har på bortaplan spelat oavgjort mot nyss nämnda Ricoh (i en match som jag såg på datorn och den borde de ha vunnit), de har slagit H43 Lund och Hammarby där jag ser segern mot Hammarby som den starkaste prestationen. Förlusterna på bortaplan denna säsong har kommit mot Lugi, IFK Kristianstad, Guif och Sävehof (som Ystad alltså slog med uddamålet på bortaplan).

Ser man till inbördes möten mellan lagen då Ystad IF haft hemmaplansfördel så ser det ut som följer:
14/11-13 Ystad IF - Skövde 30-21
1/3-13 Ystad IF - Skövde 27-25
30/10-11 Ystad IF - Skövde 28-28
2/2-11 Ystad IF - Skövde 27-35
10/3-10 Ystad IF - Skövde 31-27
21/12-08 Ystad IF - Skövde 32-29
28/12-07 Ystad IF - Skövde 37-33
24/11-06 Ystad IF - Skövde 29-23

Historiskt sett har alltså Ystad haft ganska lätt för Skövde i Österporthallen med 6 vinster, en oavgjord och 1 förlust de senaste 7 åren.

Jag tror att Ystad fortsätter sin fina form ikväll och spelar ut ett ganska ojämnt Skövde och vinner den här matchen bekvämt inför hemmapubliken. Spelare som unga Lukas Nilsson (som är en personlig favorit med ett underbart skott och riktigt härlig inställning, är en personlig favorit men det kan vi ta en annan gång) och även Mikkel Ibsen, Philip Nilsson och Martin Bager tror jag kommer kliva fram ikväll och ta ansvar samt bära laget till vinst. Värt att nämna är även Ystads mycket duktiga målvakt Anders Persson som helt på egen hand kan stänga en match.

Mitt lir blir ikväll Ystad IF -2,5 @1,85 som är det högsta oddset på den linan och hittas hos Betsafe . Samma lina kan hittas på bet365 till oddset 1,76

Ystad IF -2,5 @1,85 spenderar jag 6/10 units på.

Hoppas ni haft en trevlig läsning och lycka till med era spel ikväll!

För mer speltips följ mig på twitter @WestherAnton

This is the stats tab
This is the post tip