Speltips

Speltips IBF Falun - Telge SIBK

Sport: Innebandy Spelstopp: 2014-11-22 16:00 Spela här

Speltips IBF Falun - Telge SIBK
Land: Sverige Liga: Svenska Superligan Dam
Odds: 2.90 Speltips: Telge SIBK
2014-11-22 16:00 IBF Falun - Telge SIBK Telge SIBK 2.90 IBrekare

Dags för IBF Falun att ta emot Telge SIBK i damernas Superliga. Två lag som inför säsongen var tippade i bottenskiktet av tabellen, och har levererat därefter. Hemmalaget Falun ligger på en elfte och näst sista plats, medans gästerna Telge huserar på en betydligt angenämare åttondeplats.

Lite fakta om lagen. IBF Falun har inför säsongen tappat ett stort antal spelare, bland dessa så utmärker sig Johanna Holmbom som gjorde runt sextio poäng förra säsongen och spelade i landslaget. Hon är nu klar för seriekonkurrenterna och värsta rivalen KAIS Mora.

För att ersätta dessa spelare så har Falun släppt upp ett antal juniorer. Jag har privilegiet att gå i skolan med några av dessa juniorer och jag kan säga från egna erfarenheter att dom inte är speciellt vassa på en innebandyplan. Dom håller verkligen inte Superligaklass iallafall. Som lag har man -40 i målskillnad, sämst i serien med en stor marginal. Man har släppt in flest mål av alla lag, och gjort minst.

Telge SIBK å andra sidan har överraskat relativt positivt. Visst var dom tippade i botten, men en åttondeplats är verkligen inte fy skam för en nykomling. I Telge så har ingen spelare individuellt utmärkt sig så värst mycket. Man är en lagmaskin, där den interna poängligaledaren har gjort nio poäng. Man har under säsongen fått några fina resultat mot topplagen. Förlust med 2-1 mot Pixbo Wallenstam på bortaplan, man lyckades även spela lika mot IKSU på bortaplan för några omgångar sedan.


Lagen har tidigare inte möts den här säsongen. Men med tanke på Faluns dåliga form (fyra raka förluster), Faluns spelartapp inför säsongen och spelarmaterialet dom nu befogar över så tror jag inte att dom räcker till mot Telge. Telge spelar som nykomling helt utan press, man har också imponerat betydligt mer än vad Falun har gjort hittils.

2.90 på Telge är alldeles för bra för att inte spela. Lägger 2/5 U hos Nordicbet .
För fler spel kan ni kolla in min spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/innebandyrekaren/

Lycka till!

EDITERAD 2014-11-21 18.42:53

IBrekare - 21 November, 2014, 18:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!