Speltips

Speltips Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-23 19:00 Spela här

Speltips Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.86 Speltips: Colts -13,5
2014-11-23 19:00 Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars Colts -13,5 1.86 ChristianB

På söndagen tar Indianapolis Colts emot Jacksonville Jaguars hemma på Lucas Oil Stadium. Colts är ett slutspelslag och har 6 segrar och 4 förluster såhär långt i år. Man jagar en så hög seed som möjligt till dess att slutspelet startar och man kommer att gå för fullt för seger mot ett uddlöst Jaguars. Jaguars är ligans näst sämsta lag i år och har nio förluster och bara en seger för säsongen. Man har dessutom bara lyckats täcka handikappet i två av säsongens tio matcher.

Colts fick ordentligt med stryk senast mot Patriots, som gått som tåget den senaste tiden. Lita på att man kommer att vara revanschsugna här. QB Andrew Luck är som allra bäst när han kommer från en förlust, speciellt när han spelar på hemmaplan. I matchen efter en förlust har han täckt handikappet 11 av 12 gånger, och utav alla hemmamatcher han spelat så är han 16-6 mot handikappet. Han och hans Colts har trivts bra mot Jaguars och har fyra raka segrar i ryggen. Man har vunnit med 17, 34, 20 och 27 poäng, alltså alltid med mer än de 13,5 poäng som handikappet är i denna match. De möttes tidigare denna säsong och då vann Colts med 44-17 på bortaplan. Jaguars kommer återigen att få det väldigt svårt att stoppa Colts anfall. Man har ligans näst sämsta försvar när det gäller antal tillåtna poäng per match och det fjärde sämsta försvaret när det gäller antal yards per match. Nu går man alltså upp mot ligans bästa anfall sett till antal yards och tredje bästa sett till antal poäng. Man kommer inte att kunna få mycket press på Luck, som är en mobil QB som är riktigt bra med fötterna. Man har sin bästa running back, Ahmad Bradshaw, skadad, men mot ett springförsvar som rankas 25/32 så kan han nog plocka en del yards han med.

Jaguars har tre raka förluster i ryggen, två av dessa med 14 poäng. Man har haft ett rätt tufft schema på slutet och nu ska man alltså resa till hemmastarka Colts för ännu en tuff uppgift. Man fick sin toppreceiver Allen Robinson skadad i senaste matchen och det kommer nog att märkas. Han hade över 50% fler receptions än någon annan i laget. Med ännu ett vapen mindre för osäkra Blake Bortles att jobba med så blir en tuff uppgift tuffare. Colts toppcorner Vontae Davis kommer med största sannolikhet att skugga Cecil Shorts i denna match, och spelar han som han gjort tidigare under säsongen så är det ännu ett alternativ som försvinner för Bortles i djupet. Man kommer dessutom kunna sätta en del press på honom med sin pass rush. Den del där Jaguars kan ha framgång är springspelet, där Colts är som svagast. För att kunna använda sig av springspelet krävs det dock att Jauars försvar lyckas stoppa Luck och Colts så att de inte springer iväg på poängtavlan och tvingar Jaguars att gå över till passningsspelet ännu mer.

Detta är en divisionsmatch, som alltså betyder extra mycket för Colts, och framför sig har man ett möte med Redskins, som inte tar utav uppmärksamheten i detta möte. Jag tror att Colts är otroligt laddade inför denna match och går in för att ta tillbaka sin heder. Jag spelar Colts -13,5 till oddset 1.86.

ChristianB - 22 November, 2014, 16:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChristianB - 2014-11-23 16:53:54

Blir ett litet spel på Patriots. Det har en match mot Packers som kan störa och linan vill jag helst ha under -7, men kommer att lägga en liten slant mot Lions som saknar Reggie Bush.

niklasstoor - 2014-11-23 16:28:34

Spelar du Pats ikväll?