Il derby della Madonina! Även om det inte är samma stjärnglans som för många år sedan är Milano-derbyt ett mäktigt fenomen även den här kvällen. Roberto Mancini är tillbaka i Nerazzurri och lär vilja sätta sin prägel direkt. Samtidigt som Pippo Inzaghis passion garanterat kommer synas genom tv-rutan. Båda lagen har haft besvär bakåt men mönstrar starka offensiva elvor. BLGM i publikfesten?

Serie A
7:a Milan 11 4 5 2 20 16 4 17
9:a Inter 11 4 4 3 17 14 3 16

Milans form (från vänster)
O, F, O, O, V

Senaste match
Sampdoria-Milan 2-2 (10' El Shaarawy, 65' Menez straff)

Inters form
O, F, V, V, O

Senaste match
Inter-Hellas Verona 2-2 (18' 48' Icardi)

Tveksam form på båda gängen inför matchen. Milan räddade en poäng sist mot Samp men har inte vunnit på fyra matcher. Inter lyckades förlora borta mot jumbon Parma och en utvisning på Gary Medel (saknas i kväll) gjorde att tre poäng blev en hemma mot Hellas Verona. Tack och hej Mazzarri och en sensationell comeback väntar för Roberto Mancini. Blir givetvis en jäkla nytändning för Inter.

Milan har stora defensiva problem inför matchen och saknar viktiga kuggar som Alex, De Jong och Abate. Bonera är avstängd men det är snarare en positiv nyhet då han är helt under isen. Inter saknar som sagt Medel och får svårt att skydda backlinjen på samma sätt utan honom. Tror det här blir en trevlig tillställning. Dels för att Inzaghi inte vet hur man spelar defensivt och dels för att det blir mängder av målfarliga spelare i de båda lagen. Inter har Icardi i målform (två sist) och Palacio är ingen dålig djupledsspelare. Känsla av att unge stjärnskottet Kovacic kommer kunna göra en fin match med tanke på röran i Milans bakre led. De Jong hade behövts för att radera ut den hala släpande forwarden.

Milan har gott om off kvalitet men inte fått ut det på senare. Mot Samp gjorde man dock en bra match och såväl El Sharwaawy som Menez fick känna på hur det är att göra mål igen. Med Torres och Bonaventura runt sig finns därmed mängder av kvalitet. Om Gazzettans elva stämmer finns även Honda, Pazzini och Niang att slänga in från bänken.

Preliminära startelvor enligt la Gazzetta dello Sport

Milan (4-2-3-1) Diego Lopez - Rami, Zapata, Mexes, De Sciglio - Essien, Muntari - Bonaventura, Menez, El Shaarawy - Torres

Saknas
Bonera (avstängd), Montolivio, Abate, De Jong, Alex

Inter (4-3-1-1) Handanovic - Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Dodo - Guarin, M'Vila, Kusmanovic - Kovacic - Palacio, Icardi

Saknas
Medel (avstängd), Jonathan

SPELTIPS
Defensiva avbräck i kombination med matchens betydelse och anfallare i färsk målform gör att jag pushar för BLGM här. Ladbrokes ger oss 1,83 och det tycker jag är ett bra spel sett till förutsättningarna.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2014-11-23 12.17:15

This is the stats tab
This is the post tip