Speltips

Speltips New York Giants - Dallas Cowboys

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-24 02:30 Spela här

Speltips New York Giants - Dallas Cowboys
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Dallas -4
2014-11-24 02:30 New York Giants - Dallas Cowboys Dallas -4 1.90 ChristianB

New York Giants tar i den sena söndagsmatchen emot divisionsrivalen Dallas Cowboys. Giants slutspelschanser är så gott som bortblåsta efter att ha inlett säsongen med tre segrar och sju förluster, medan Cowboys jagar en andra-seed i slutspelet med sju segrar och tre förluster.

NFC East
Philadelphia Eagles 7-3
Dallas Cowboys 7-3
New York Giants 3-7
Washington Redskins 3-7

En av de stora nycklarna i denna match för Dallas är springspelet. Man har ligans bästa running back denna säsong och går upp mot ligans sämsta springförsvar. Här ska det bara bli slakt via marken. Jag har väldigt svårt att se att DeMarco Murray inte kommer över 100 yards i denna match via marker, och han kan även användas i passningsspelet. Att New York vet att man i allra högsta grad måste passa sig för Murray gör att en del av pressen på QB Tony Romo försvinner och på så sätt får han alltså mer tid att kasta bollen. Och med vapen som Dez Bryant och Terrance Williams på djupet så kan han göra mycket skada mot det passförsvar som tillåter flest antal 20+ yards spel i ligan. När dessa lag möttes vecka sju så hade Bryant över 150 yards och jag blir inte förvånad om det sker igen. Giants är det lag som släpper till näst antal yards per match och när det gäller antal poäng tillåtna per match rankas man som nummer 27/32. Man kommer att få det riktigt tufft försvarsmässigt om man inte lyckas hålla Murray från stora spel.

Anfallsmässigt har man inte heller övertygat i år. Man rankas som nummer 21 via marken, 15 via luften, 19 i totala antal yards och 21 i antal gjorda poäng. Man har haft stora problem med turnovers från sin QB Eli Manning, som i den senaste matchen kastade hela fem interceptions! Man har stora problem med att skydda sin QB och han är ständigt under press. Han kommer att vara under press även ikväll, då Dallas i de tre senaste matcherna producerat nio sacks. Är han under press gör han misstag, det har vi sett många gånger tidigare. En bra nyhet för Giants är dock att man får tillbaka sin running back Rashad Jennings. Man har haft problem med springspelet utan honom och han kommer säkerligen att kunna ge laget en liten boost. Har han en lyckad dag via marken så blir jobbet väldigt mycket lättare för Manning. Mot ett rätt så medelmåttigt Cowboys-springförsvar så kan han ha framgång.

Dallas har en veckas vila i ryggen och har haft lång tid att förbereda sig på denna match. Coach Jason Garrett har täckt handikappet i 3 av 3 matcher efter en bye tidigare. Det är en viktig divisionsmatch och man måste vinna denna typ av matcher för att ta sig förbi Eagles i divisionen samt ha en chans att ta andra-seeden i slutspelet för att slippa Wild Card-rundan och ha hemmafördel. Mycket kan vara på spel alltså. Cowboys har vunnit 4 av de 5 senaste mötena och när lagen möttes förra månaden så vann Dallas med 31-21. Jag tror man vinner idag igen och spelar de med -4 i handikapp till 1.90 gånger pengarna.

ChristianB - 23 November, 2014, 14:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bjorken128 - 2014-11-23 17:45:24

Ryggar här med! Kul att vi är flera NFL-intresserade som börjat reka varje vecka! =)

niklasstoor - 2014-11-23 16:19:46

Bra rek. Rygg!