Speltips

Speltips Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-27 22:30 Spela här

Speltips Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.80 Speltips: Cowboys -3
2014-11-27 22:30 Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles Cowboys -3 1.80 ChristianB

Förra helgen fick jag in spelet på Colts men missade det på Cowboys då de bara vann med tre och vi behövde minst fyra. Det borde dock blivit en större seger, men ett par dåliga domslut och misstag blev kostsamma. Hoppas några av er ryggade mitt spel på Patriots som jag kommenterade också!
-------------------------------------------------------------
Nu är det dags för den klassiska Thanksgiving-helgen och därmed har vi tre matcher på torsdag. En utav dessa är duellen mellan divisionsrivalerna Dallas Cowboys och Philadelphia Eagles och precis som förra veckan så ger jag mitt tips till Cowboys.

NFC East Win-Loss-Tie
Philadelphia 8-3-0
Dallas 8-3-0
New York Giants 3-8-0
Washington 3-8-0

Som ni ser så har både Cowboys och Eagles lika manga segrar I toppen av divisionen, vilket innebär att detta är en grymt viktig match för lagen inför slutspelet. Båda vill åt förstaplatsen i divisionen och hoppas dessutom kunna få hemmafördel genom slutspelet. Jag tror att Cowboys är de som kommer bäst förberedda och hemmafördelen väger tungt här. De båda möts igen Philadelphia om två veckor, så en förlust för Dallas hemma vore riktigt tungt. Dallas mötte alltså förra veckan Giants och hade innan dess en bye-week (ledig vecka) där man garanterat gick in på djupet på Eagles inför dessa två toppmöten. Eagles tog en seger mot Titans med 43-24 efter att ha förlorat veckan innan mot Packers med klara 20-53.

Det finns en stor nyckel i denna match och det är Cowboys offensiva linje. De spelar riktigt bra just nu och ser till att QB Tony Romo får lång tid på sig att passa samt ger running back DeMarco Murray fina luckor att springa i. Eagles har haft en bra passrush och skapat många sacks i år, vilket har vart en stor del av deras framgång då man har en riktigt dålig secondary som inte kan stoppa receivers om motståndarnas QB får tid att kasta bollen. Med Cowboys utmärkta o-line så kommer Roo att ha den tiden han behöver. Eagles är ligans tredje sämsta passförsvar när det gäller antal yards och är det lag som tillåter allra flest 20+ och 40+ yards spel. Här kommer receivern Dez Bryant kliva in och göra stor skada! Cowboys sitter ju också som sagt på ligans just nu bästa running back i DeMarco Murray, så det är två riktigt vassa vapen Eagles måste ta hand om. Hur ska de stoppa båda? Ta dessutom med i beräkningarna att Eagles börjar bli tunna på linebacker positionen där man nu saknar både DeMarco Ryans och Emmanuel Acho. Dallas är topp fem i time of possession (bollinnehav) och topp fem när det gäller att limitera motståndarnas antal spel.

Eagles är det lag som skapar tredje mest poäng i ligan i år, men en stor del av dessa kommer faktiskt från försvaret och special teams. Man har vart riktigt bra på att skapa turnovers och göra stora spel när anfallet sitter på bänken. På tal om turnovers så har QB Mark Sanchez vart rätt bra på detta han med. Han har en dålig vana att kasta interceptions och har totalt hela sex turnovers de senaste två matcherna. Mot ett lag som Dallas så kommer det inte att gå att göra sådana misstag, då förlorar man. Det som är bra för Eagles är dock att running back LeSean McCoy äntligen verkar vara på G och mot ett halvtaskigt springförsvar så lär han kunna plocka en hel del yards och göra dagen lättare för sin QB.

Som jag sagt tidigare så brukar de stora QB lyfta sig ett extra steg när de spelare de nationellt tv-sända matcherna, och när det nu är thanksgiving så gäller detta mer än någonsin. Tony Romo är just en sådan QB som höjer sig ett extra steg och har vunnit 6 av 7 matcher på thanksgiving i sin karriär. Cowboys har vunnit 3 av de 4 senaste mötena och jag tror man tar ännu en seger här. Jag spelar Cowboys -3 till 1.80 gånger pengarna!

ChristianB - 27 November, 2014, 00:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2014-11-27 16:44:53

Bra rek som vanligt. Rygg!