Matchdags igen efter spelfria Thanksgiving day. I dag är det hela 12 matcher. Alla hcp-odds har inte släppts än, men av det som finns tillgängligt gillar jag spelet på Golden State Warriors -8,5 borta mot Charlotte Hornets. 1.90 gånger pengarna. Jag gillar också Memphis +3,5 borta mot Portland. 1.90 även där.

Golden State är ett jävligt läskigt lag att möta. Om du inte hänger med så blir du överkörd. GSW gör 107 poäng per match, bara två NBA-lag gör fler. GSW är dessutom fyra när det kommer till returer och tvåa när handlar om assist. Men det kanske största utropstecknet är lagets försvar som håller topp tio-nivå. Där har GSW tagit stora kliv framåt.

GSW kommer till nattens match med sju raka segrar. Att det i natt är bortaplan verkar inte störa - GSW är nämligen bäst i NBA ”on the road”. Sju av åtta bortamatcher har de vunnit den här säsongen. De kommer närmast från två raka bortasegrar. Två stora segrar dessutom. 114-97 borta mot Miami. 111-96 borta mot Orlando i onsdags. Stephen Curry gjorde 68 poäng i de två matcherna.

Charlotte då? De förlorade med 105-97 hemma mot Portland i onsdags. (Ett resultat som gav oss pengar då vi ju hade spelet på Portland -4,5.) Charlotte har fortsatt stora problem framåt. Deras offensiv är rankad på plats 26 av 30 lag om man ser till antal gjorda poäng per match. Försvaret ligger på den nedre tredjedelen bland NBA-lagen. GSW kommer alltså med sju segrar i bagaget. Lika många raka förluster har Charlotte. Hemma har de vunnit tre av åtta matcher.

Charlotte har problem offensivt. Mot Golden States välfungerande försvar får de inget gratis. De kommer att få jobba för sina poäng. Jobba kommer de också att få göra defensivt. Jag tror att Golden State kommer att ta tag i den här matchen tidigt. När Charlotte sedan hamnar i underläge kommer det synas att de redan har förlorat sju raka. Då blir uppförsbacken för lång och GSW kan vinna med strax över tio.

Alltså: Golden State Warrios -8,5 till oddset 1.90 på bet365 .
Units: 2/5.

Här kommer dessutom ett bonusspel i sann Black Friday-anda:
Memphis gästar Portland i nattens stora supermatch. Portland är heta (nio raka vinster, 8-1 på hemmaplan) - men Memphis är inte direkt kallare (13-2=bäst record i hela NBA). Jag tror Memphis är ett lag som kan ta bort mycket av det som gör Portland bra. Portland gillar att få dominera returtagningen, men mot Memphis får de inget gratis inside. När vi får +3,5 på ligans hittills bästa lag, då tycker jag att vi tar det.
Alltså: Memphis Grizzlies +3,5 till oddset 1.90 på bet365 (matchstart 04.00)
Units: 1,5/5.


EDITERAD 2014-11-28 14.19:17

This is the stats tab
This is the post tip