Vi går in i december månad, vilket betyder tätare spelschema och mer fotboll. Underbara tider. Det bästa må vara att vi nu även får njuta av Premier League, med mera, mitt i veckan. Denna tisdag tar Gary Monks Swansea emot QPR på Liberty Stadium och jag gillar priserna på hemmalaget.

Tabell:
8. Swansea 13 5 4 4 +3 19p
18. QPR 13 3 2 8 -11 11p

Förra säsongen såg man tydligt att Swanseas trupp var aningen för tunn för dubbelspel med ligan och Europa League. Man gick till sextondelsfinal där man åkte ut mot Napoli. Michael Laudrup fick sparken i januari och Garry Monk tog över. Då undrade många om svanarna verkligen hade mer att ge som klubb...?

I sommarens transferfönster lämnade många tunga namn däribland som Ben Davies som gick till Tottenham, målvakten Vorm, Michu som gick till Napoli, De Guzman, Flores och Lamah. Man fick dock in flera namn som skulle visa göra till god nytta. Anfallaren Gomis, försvararen Fernández, Fabianski mellan stolparna från Arsenal, mittfältaren Montero och Sigurdsson som återvänt till klubben anslöt till klubben. Spelare som idag har lett klubben till ett mer fungerande och komplett lag. En annan spelare att hålla ögonen på är Ki Sung-Yueng. Skrällde vackert till med 0-1 mot Man United i första omgången. Vass mittfältare med en vass fot.

Tisdagen blir Swansea andra hemmamatch i rad då man i helgen spelade 1-1 hemma mot Crystal Palace på Liberty Stadium. En match där hemmalaget hade bollinnehavet och chanserna. Tyvärr tappa man ledningen och hade svårt att återta den. Swansea har gjort 17 mål på 13 omgångar, och släppt in 14. En helt okej siffra för ett lag som Swansea. Formen är något oklar då man endast har vunnit två på senaste fem. Tror man kan vara riktigt revanschsugen efter 1-1 hemma mot Crystal Palace och då passar QPR perfekt som motståndare.

QPR som placerar sig sista i tabellen, med 14-25 i målskillnad och 3-2-8 i matchresultat. QPR har visat sig klart bättre hemma på Loftus Road. Bortastatistiken är aningen gentant. 0-6 matcher och 2-15 i målskillnad. Swansea har 4-2-1 hemma på Liberty Stadium. Känns rätt avgörande, rekat och klart helt enkelt. Om det är någon som ska ha cred i QPR så är det Austin i offensiven, sju mål vilket betyder hälften av lagets antal gjorda mål.

Läget i lagen:

QPR:
Zamora står inför ett late fit-test. Annars saknas ännu Faurlin, Taarabt och Ranieri.

Swansea:
Har inga större problem med skador då Monk endast har en spelare att oroa sig över, Federico Fernandez saknas i försvaret.

Tycker inte att Swansea ska ha något problem här, QPRs urusla bortastatistik talar för sig själv och jag tycker Swansea har sett inspirerande ut hemma.
Spelar Swansea -0.75 till 1.94 hos SBO med 2.5/5 units, finns även hos bet365 .

Ta gärna en titt på mitt spread med låsta spel och mycket PL:

www.spreadsheet.se/akberg

Häng även med på twitter@HolmbergAke


EDITERAD 2014-12-02 14.07:13

This is the stats tab
This is the post tip