Speltips

Speltips Arsenal - Southampton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-03 20:45 Spela här

Speltips Arsenal - Southampton
Land: England Liga: Premier league
Odds: 2.53 Speltips: Arsenal -1
2014-12-03 20:45 Arsenal - Southampton Arsenal -1 2.53 Polsater

Jag har pissat lite på Arsenal i år, men nu är det dags att backa upp mitt kära lag igen:
Arsenal -1 (insatsen tillbaka på uddamålsseger) spelas till 2.53 på Pinnacle . Raka ettan är ett alternativ så länge du får över 1.80 tycker jag.

Backar alltså upp Arsenal trots en skadelista som är längre än listan av Paradise Hotel-samlag.
Out: Özil, Wilshere, Debuchy, Ospina, Walcott, Diaby (oh really), Arteta, Szczesny
Frågetecken: Monreal, Gibbs, Chamberlain

Ger oss följande lag:

Martinez
Chambers, Koscielny, Mertesacker, Gibbs
Ramsey, Flamini
Welbeck, Cazorla, Sanchez
Giroud

Southampton har också en del trassel. Ward-Prowse, Morgan Schneiderlin, Sam Gallagher är out. Frågetecken för Jack Cork. Framför allt Schneiderlin kommer ju saknas. Det var efter att han byttes ut som Southampton tappade mot City och den franske mittfältaren har varit en av ligans främst aunder hösten. Tänkbar elva:

Forster
Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand
Davis, Wanyama, Cork
Tadic, Pelle, Long
Kommentar: Vi var många som var inne på City i söndags. Visst har Southampton gjort det bra så här långt, men faktum är att spelschemat varit gynnsamt deluxe. Mött tre topp sju-lag (om man förutsätter att Chelsea, Man City, Man Utd, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Everton är rankingen, vilket jag gör) och förlorat samtliga. Mötte West Ham och Newcaslte när dessa inte var i sin bästa form, har mött två nykomlingar hemma och så vidare. Brukar ofta vara ett lag som inleder piggt men tappar eftersom, frågan är om vi inte är mitt inne i Southamptons tapp här. Kom undan med en pinne borta mot Aston Villa för en vecka sedan och föll klart mot City senast.

Vill också mena på att ett tajt matchande gynnar topplagen, som är mer vana vid detta. Nu har dessutom Southampton 24 timmars kortare vila än Gunners och har nu bortamatch i London. Lägg till att matchen i söndags var en big deal. En urladdning då Southampton skulle visa att andraplatsen inte var en tillfällighet. Facit: punktering och energiläckage eller ett enormt revanschsug? Jag tror snarare på det förstnämnda. När ballongen vill spricker för ett lag som, menar jag, överpresterar är det svårt att hitta tillbaka. Att då åka till Emirates...

...är tufft. Jag har skrivit det i flera inlägg tidigare: Arsenal har varit kassa, men jag är övertygad om att det kommer komma ett gäng vinster i rad någon gång. Det brukar nämligen göra det och jag tror tiden för det är kommen nu. Såg bra ut mot ett förvisso ointresserat Dortmund och var övertygande i en småtrasslig bortamatch mot WBA i helgen. Två raka hållna nollor – det är glädjande för alla oss som vill Arsenal väl, för det är där problemet legat. Nu är Koscielny tillbaka och det betyder mycket. Håller honom högt, inte bara för att han är en så mkt bättre mittback än Monreal utan även för att han gör Mertesacker bättre.

Framåt såg det okej ut mot WBA även om det inte kryllade av lägen. Brukar i stort sett alltid välja -1 i stället för rak seger för Arsenal, för det är så ofta de petar in ett andra mål om de väl vinner. Det är lite så att det är tvåmålsseger eller tappad seger i slutminuterna som gäller. Sex av tio tävlingssegrar i år har varit med två mål eller fler. När det skiljer så här pass mycket i odds väljer jag därför -1 i stället för raka. Arsenal går i stort sett alltid för att avgöra matchen på egen hand snarare än att ”döda” matchen. På bänken finns i stort sett inga defensiva alternativ heller. Finns ingen defensiv mittfältare, knappt några backar att sätta in.

@nokkan21

Polsater - 02 December, 2014, 17:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
FetKosing - 2014-12-03 13:58:42

Ja det är defensiven som definitivt spökar för A.. Klart positivt om Monreal och Gibbs spelar men som sagt, skadeskjutna djur.. Om inte annat så har inte A råd med fler skador, Stoke borta på lördag också. Det är min syn på det hela.

Ashe - 2014-12-03 13:42:24

Ser mer värde i X2

FetKosing - 2014-12-03 13:31:57

Bra analys. Kryssar denna.

Cassano88 - 2014-12-03 09:39:08

Frågan är ju om skadelistan är längre, Saga har ju legat upp snittet

Polsater - 2014-12-03 09:06:10

SammyBammy/
Generellt är det lite så. Tycker dock inte att risken är värd att ta sett till de extra tiondelar man får

SammyBammy - 2014-12-03 06:31:25

Jag ryggar denna, men den sista paragrefen är lite knepig. Om det är tvåmålsseger eller tappad seger som du tror på är det väl mer logiskt att spela -1.5 än -1? Nu håller jag med i det mesta i analysen mer än just denna logiska vurpa, så jag ryggar ändå.